CAD nieuws en actualiteiten

Dagelijks volgen wij ontwikkelingen in ons vakgebied en regelmatig publiceren wij op deze pagina interessante artikelen over CAD gerelateerde zaken. Soms naar aanleiding van een project of een vraag van een klant. Neem dus gerust af en toe een kijkje of geef ons een tip als u iets boeiends tegenkomt.

CAD Accent wordt Arkance Systems

Per 1 november is CAD Accent onderdeel geworden van Arkance Systems. Dit is een volgende logische stap in onze ontwikkeling en hiermee zetten wij het Accent op de toekomst!

Lees meer...

HP Workstation Gold Partner of the Year

Op donderdag 31 oktober 2019 zijn we door HP flink in het zonnetje gezet! Tijdens het jaarlijkse HP Gold Dinner-event voor Nederlandse Gold Partners hebben we de prestigieuze 'HP Workstation Gold Partner of the Year'-Award gewonnen. En daar zijn we apetrots op!

Lees meer...

Hogeschool Windesheim over NLCS:
'Studenten beginnen nooit meer vanaf nul'

Sabine Bodingius van Hogeschool Windesheim leidt studenten Civiele Techniek op en maakt hierbij gebruik van de NLCS en InfraCAD. Volgens Sabine wordt de NLCS dé tekenstandaard voor de toekomst. Door dit nu in de lesstof aan te bieden, zullen studenten hier later de vruchten van plukken.

Lees meer...

Nieuwe versies InfraCAD Suite!

Vanaf 10 mei 2019 zijn er nieuwe versies beschikbaar van diverse InfraCAD Suite applicaties. Natuurlijk ondersteunen deze AutoCAD 2020 maar ze bevatten ook belangrijke verbeteringen van bestaande functionaliteiten. InfraCAD Map Desktop heeft zelfs een compleet nieuwe KLIC-WIN module!

Lees meer...

Infra Plus zet in op NLCS

Het vervangen van de GBKN door de BGT heeft veel veranderd. En nu overheden verplicht zijn de NLCS toe te passen, is de verwachting dat de bijhoudingen ook in deze standaard zullen worden geleverd. Maar wat betekent dit voor landmeters?

Lees meer...

KLIC-WIN

Als gevolg van KLIC-WIN levert het Kadaster sinds januari 2019 nieuwe Klic-meldingen. En dat is goed nieuws! Want KLIC-WIN levert veel voordelen op. In dit artikel zoomen we in op de achtergronden en de gevolgen van KLIC-WIN voor InfraCAD.

Lees meer...

Heijmans Infra: KLIC-WIN enorme sprong in kwaliteit"

Door de introductie van KLIC-WIN vindt er op dit moment een belangrijke modernisering plaats rondom de ontsluiting van kabel- en leiding-informatie, oftewel de Klic-melding. Floris Konings van Heijmans Infra is erg enthousiast en vertelt graag waarom!

Lees meer...

NLCS 'verplicht' voor overheden

In juni 2018 heeft de overheid besloten om de NLCS op te nemen in de ‘Pas toe of leg uit’ lijst van Forum Standaardisatie. Hierdoor wordt het voor overheden ‘verplicht’ om de NLCS toe te passen. In dit artikel bekijken we de weg die de NLCS heeft afgelegd van het prille begin, tot breed gedragen open BIM standaard.

Lees meer...

KLIC vervangt GBKN door BGT

Gebruikt u InfraCAD (of InfraCAD Lite) voor het verwerken van KLIC meldingen naar een tekening? Dan heeft u mogelijk al gemerkt dat de ondergrond niet meer gevectoriseerd kan worden. In het forumartikel GBKN in Klic-melding is vervangen door BGT vindt u meer informatie hierover.

Lees meer...

Voorkom ‘onbewust illegaal’ gebruik Autodesk software

Autodesk heeft aangekondigd dat ze extra controles gaan uitvoeren om onrechtmatig gebruik van Autodesk software aan te pakken. Zorg dat u uw licenties op orde heeft!

Lees meer...

BK Ingenieurs: "Kwaliteit stijgt dankzij NLCS"

Met acht vestigingen in binnen- en buitenland werkt BK Ingenieurs nu vijf jaar met de NLCS, en tot volle tevredenheid. Niet zo gek, want volgens het allround advies- en ingenieursbureau gaat het werk sneller, is de kwaliteit hoger en neemt de werkvreugde almaar toe. Lees in dit artikel, gepubliceerd in het infrastructurele vakblad OTAR, meer over de NLCS, BK Ingenieurs en waarom ze uiteindelijk gekozen hebben voor InfraCAD.

Lees meer...

Eigen tekenstandaard of NLCS?

Veel organisaties zijn gehecht aan hun eigen tekenstandaard en leveren tekeningen die een ‘eigen’ herkenbare uitstraling hebben. Maar hoe zit dat wanneer je de NLCS gaat toepassen?

Verdwijnen je tekeningen dan in de massa en ben je niet meer onderscheidend? Of kun je juist efficiënter werken en toch je eigen identiteit behouden?

Lees meer...

Overstap van onderhoudsplan naar abonnement

Wij hebben u eerder geïnformeerd over het feit dat Autodesk haar klanten graag wil migreren naar één licentiemodel. Er is inmiddels meer bekend over deze “Switch van Maintenance naar Subscription” en we hebben de opties voor u op een rijtje gezet.

Lees meer...

BGT / IMGeo importeren in AutoCAD

Vanaf 1 januari 2016 vervangt de BGT de oude GBKN. Maar wat is BGT eigenlijk en wat is de impact voor ontwerpers en tekenaars? Omdat wij veel vragen hebben gekregen rondom dit actuele onderwerp, hebben we deze ontwikkelingen in het kort samengevat.

Lees meer...

Kadastrale Kaart importeren in AutoCAD

De Kadastrale Kaart is vanaf 1 januari 2016 open data geworden. Dit houdt in dat iedereen de data gratis kan downloaden en gebruiken in tekeningen of een eigen product. Voor ontwerpers en tekenaars is dit een interessante ontwikkeling.

Lees meer...

Gebiedsmanagers verkiest NLCS

In GIS Magazine vertelt Gebiedsmanagers over de NLCS en hoe tevreden zij hierover zijn. "Er is geen standaard die een uit te voeren werk beter inzichtelijk maakt. Met de NLCS realiseer je keurig verzorgde, heldere en voor iedereen leesbare tekeningen”, aldus het ingenieursbureau uit Maassluis.

Lees meer...

BAM Infra Nederland bespaart kosten dankzij NLCS

De NLCS is bij BAM Infra Nederland niet meer weg te denken. In dit artikel, gepubliceerd in GWW-Bouw, zet Peter Buitendijk (CAD-adviseur bij BAM) uiteen wat de voordelen zijn van het werken met de NLCS.

Lees meer...