Kunnen wij u helpen?
Bel* onze experts voor:
  • Advies op maat
  • Een demo aan te vragen
  • Hulp bij installatie/activatie
  • * Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00

CAD nieuws en actualiteiten

Dagelijks volgen wij ontwikkelingen in ons vakgebied en regelmatig publiceren wij op deze pagina interessante artikelen over CAD gerelateerde zaken. Soms naar aanleiding van een project of een vraag van een klant. Neem dus gerust af en toe een kijkje of geef ons een tip als u iets leuks tegenkomt.

De artikelen welke we hier publiceren is slechts een kleine samenvatting van al het CAD nieuws. Wilt u van al het actuele nieuws op de hoogte blijven volg ons dan op Google+, Twitter of Facebook

Nieuwe InfraCAD versies gelanceerd

Met InfraCAD, InfraCAD Map en InfraCAD CE biedt de InfraCAD Suite krachtige functionaliteit voor iedereen die zich bezig houdt met tekenen/ontwerpen in de Openbare Ruimte. Met veel plezier kondigen wij dan ook de nieuwe versies aan.

Lees meer...

AEC Collectie: meer software zonder extra kosten

Autodesk heeft aangekondigd de portfolio van de AEC collectie kosteloos uit te breiden met een aantal zéér aantrekkelijke applicaties, waarvoor in het verleden nog apart betaald moest worden. Wat deze applicaties zijn en wat ze doen leggen we u graag uit.

Lees meer...

Overstap van onderhoudsplan naar abonnement

Wij hebben u eerder geïnformeerd over het feit dat Autodesk haar klanten graag wil migreren naar één licentiemodel. Er is inmiddels meer bekend over deze “Switch van Maintenance naar Subscription” en we hebben de opties voor u op een rijtje gezet.

Lees meer...

Belangrijke updates over onderhoudsplannen

Als u in het verleden een kooplicentie (perpetual) heeft aangeschaft met een onderhoudsplan (Maintenance Subscription) dan heeft u van Autodesk waarschijnlijk het bericht ontvangen dat er een aantal wijzigingen doorgevoerd gaan worden.

Lees meer...

Kadastrale Kaart importeren in AutoCAD

De Kadastrale Kaart is vanaf 1 januari 2016 open data geworden. Dit houdt in dat iedereen de data gratis kan downloaden en gebruiken in tekeningen of een eigen product. Voor ontwerpers en tekenaars is dit een interessante ontwikkeling.

Lees meer...

UWV Scholingsvoucher

Met subsidie een omscholings- of bijscholingstraject volgen. Wil je een nieuwe carrière of jezelf graag bijscholen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Dan is CAD Accent, opleidingspartner van het UWV én officieel Autodesk Training Center, de juiste keus.

Lees meer...

BGT / IMGeo importeren in AutoCAD

Vanaf 1 januari 2016 vervangt de BGT de oude GBKN. Maar wat is BGT eigenlijk en wat is de impact voor ontwerpers en tekenaars? Omdat wij veel vragen hebben gekregen rondom dit actuele onderwerp, hebben we deze ontwikkelingen in het kort samengevat.

Lees meer...

BIM Loket lanceert NLCS 4.1

In de afgelopen jaren is de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) ontwikkeld tot een zeer volwassen standaard. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers geven aan blij te zijn met één sector-brede standaard omdat dit de kwaliteit verhoogt, efficiency bevordert en bijdraagt aan het besparen van kosten.

Lees meer...

NLCS overgedragen aan BIM Loket

De Nederlandse CAD Standaard (NLCS) heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Na een periode van ‘aftasten’ is de gehele markt nu echt in beweging gekomen. De NLCS is geëvolueerd van een ‘traditionele’ CAD standaard naar een BIM standaard.

Lees meer...

Nieuwe generatie start met BIM en NLCS

In CAD Magazine, nr 6 van dit jaar is aandacht voor de opleiding "Built Environment" aan de Hogeschool te Amsterdam, waar studenten in het eerste jaar te maken krijgen met NLCS en IFC standaarden en BIM leren gebruiken. In een vraaggesprek met Richard de Nier wordt gesproken over het overbrengen van BIM en NLCS op de nieuwe generatie.

Lees het gehele artikel hier...

Eigen tekenstandaard of NLCS?

Veel organisaties zijn gehecht aan hun eigen tekenstandaard en leveren tekeningen die een ‘eigen’ herkenbare uitstraling hebben. Maar hoe zit dat wanneer je de NLCS gaat toepassen?

Verdwijnen je tekeningen dan in de massa en ben je niet meer onderscheidend? Of kun je juist efficiënter werken en toch je eigen identiteit behouden?

Lees meer...