Kadastrale Kaart importeren in AutoCAD


Sinds enige tijd levert het Kadaster de Kadastrale Kaart als open data via de PDOK. Dit betekent dat de kadastrale grenzen nu kosteloos beschikbaar zijn en dat is goed nieuws voor iedereen die deze gegevens wil verwerken in een AutoCAD tekening.

Kleiner selectiegebied

Tot voor kort leverde het Kadaster datasets aan per provincie. Het downloaden en converteren van zo'n groot gebied was hierdoor erg tijdrovend. Daarnaast leverde het downloaden van dergelijke grote bestanden nog wel eens problemen op door instabiele of trage internetverbindingen.

Recentelijk heeft het Kadaster een nieuw systeem geïntroduceerd waarbij dit euvel is verholpen. Net als de BGT/IMGeo kan nu ook de Kadastrale Kaart in kleine deelgebieden van 2x2km gedownload worden. Door gebruik te maken van kleinere selectiegebieden wordt de wachttijd voor het downloaden en verwerken van de data aanzienlijk verkort.


InfraCAD Map

De Kadastrale Kaart wordt door PDOK beschikbaar gesteld in GML formaat en is niet rechtstreeks in AutoCAD in te lezen. InfraCAD Map herkent dit formaat wel en is bovendien erg eenvoudig in het gebruik. In de meeste gevallen is een simpele muisklik voldoende om het gewenste gebied te importeren in een tekening.

Resultaat

Het downloaden en verwerken gaat razendsnel omdat alleen de data van de deelgebieden wordt gebruikt. Het verwerken van een paar tegels kost nu minder dan een minuut. Het resultaat is een nette, werkbare tekening, welke is opgebouwd conform de NLCS


Tip! Wilt je op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij PDOK, lees dan dit artikel.

Meer informatie

Op de InfraCAD website kun je meer informatie vinden en staat een duidelijke video waarin de werking van de software wordt uitgelegd. Als je InfraCAD Map wilt proberen, kun je deze gratis aanvragen via de downloadpagina. Wil je meer weten over de kosten, dan vind je meer informatie op InfraCAD Map.

Maar natuurlijk staan we je ook graag telefonisch te woord. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 085 – 30 30 000.

InfraCAD Map

InfraCAD Map

InfraCAD Map is een krachtige AutoCAD gebaseerde applicatie om geo-informatie (PDOK) en KLIC-WIN ....

InfraCAD Map Desktop

InfraCAD Map Desktop

InfraCAD Map Desktop is een krachtige applicatie om geo-informatie (van PDOK) en KLIC-WIN melding....

Bundelaanbieding!
InfraCAD

InfraCAD

InfraCAD is de meest gebruikte CAD applicatie voor het werken met de Nederlandse CAD Standaard (N....

InfraCAD CE

InfraCAD CE

InfraCAD CE is een krachtige AutoCAD gebaseerde applicatie voor het werken met landmeetkundige da....

Toon per pagina