AutoCAD basiscursus

AutoCAD Basiscursus

De meest populaire cursus van CAD Accent en het ideale startpunt voor uw carrière als CAD tekenaar. In korte tijd leert u de basis om 2D tekeningen te maken in AutoCAD. Geschikt voor startende tekenaar die goed wil leren tekenen met AutoCAD of AutoCAD LT. U hoeft uw tekenwerk niet meer uit te besteden en u kunt tekeningen die u aangeleverd krijgt zelf aanpassen.

 • U ontvangt een officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • 100% Tevredenheidsgarantie
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

Wat leert u in de AutoCAD Basiscursus?

In de AutoCAD basiscursus leert u de grondbeginselen voor het tekenen met AutoCAD of AutoCAD LT. Tijdens de AutoCAD cursus komen de verschillende tekencommando’s aan bod en leert u AutoCAD op de juiste manier gebruiken om uw tekeningen efficiënt en gestructureerd op te bouwen. De oefeningen zijn afgestemd op de praktijk waardoor u na afloop van de cursus direct als CAD tekenaar aan de slag kunt gaan.

U wordt als startende CAD tekenaar tijdens de cursus bij elke stap ondersteund door onze ervaren trainers zodat u leert hoe u een 2D CAD tekening maakt maar ook hoe u deze kunt printen of als PDF kunt delen met anderen. Kortom na de AutoCAD Basiscursus bent in staat om zelfstandig 2D CAD tekeningen te maken of aan te passen.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als u…

 • Zelf 2D CAD tekeningen wilt maken of aanpassen.
 • Kosten wilt verlagen doordat u tekenwerk niet meer hoef uit te besteden.
 • Ervaring heeft met andere 2D softwarepakketten en graag wilt gaan starten met AutoCAD.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Basiscursus cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslag werk te gebruiken.


De AutoCAD basiscursus is een 4 daagse cursus, waarvan de cursusdagen gespreid worden over meerdere weken. Hierdoor heeft u voldoende tijd om tussen de cursusdagen door te oefenen met ons uitgebreide cursusmateriaal en bent u niet de gehele week weg van uw werkplek.

Voorkennis

U hoeft geen voorkennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben om deze cursus te volgen. Wél is het belangrijk dat u goed met een computer en Windows overweg kunt. Deze AutoCAD cursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond.

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de AutoCAD Basiscursus per dag beschreven.

Cursusdag 1
Starten met AutoCAD
Gebruikersinterface
Werken met de ribbon
Werken met muis en toetsenbord
Helpfuncties

Werken met bestanden
Nieuwe tekeningen beginnen
Bestanden openen en afsluiten
Bestanden opslaan

Navigeren in tekeningen
Zoomcommando’s kiezen en gebruiken
Werken met muis en het toetsenbord
Pan en Zoom
Basis tekencommando’s
Line (lijn)
Rectangle (rechthoek)
Circle (cirkel)

Selecteren
Individuele objecten selecteren
Meerdere objecten selecteren
Punten en posities selecteren

Op maat tekenen
Eenheden in de tekening
Absolute, relatieve en polaire coördinaten
Hulpmiddelen bij het tekenen
Gebruik van de basis object snaps
Permanente en eenmalige object snaps
Maten controleren
Cursusdag 2
Basis bewerkingscommando’s
Move (verplaatsen)
Copy (kopiëren)
Rotate (roteren)
Scale (verschalen)
Mirror (spiegelen)

Overige teken commando’s
Arc
Polyline
Boundary polyline
Construction line

Overige bewerkingscommando’s
Trim (afknippen)
Extend (verlengen)
Fillet (afronden)
Chamfer (afschuinen)
Offset (evenwijdige kopie)
Stretch (rekken)
Array (meervoudige kopie)
Polyline edit
Draw order

Eigenschappen van objecten
Properties Palette en Quick properties
Properties panel

Arceren
Arceerpatronen instellen
Vlakvulling
Eigenschappen van arceringen
Arceringen koppelen aan grenzen
Cursusdag 3
Arceren

Werken met lagen
Structuur in de tekening aanbrengen
Lagen maken en gebruiken
Eigenschappen van lagen
Eigenschap Bylayer
Objecten van laag wisselen
Match properties

Tekst
Tekststijlen
Korte tekst
Alinea tekst
Tekst wijzigen

Maatvoering
Basis maatvoeringcommando’s
Maatlijn posities aanpassen
Een maatvoeringstijl maken

Blocks
Blocks maken
Blocks (her)gebruiken
Blocks wijzigen
Cursusdag 4
Gegevens uitwisselen
Werken met meerdere tekeningen
Cut / Copy / Paste

Annotatieve objecten
Voordelen van annotatieve objecten
Maken van annotatieve tekst
Maken van annotatieve maatvoering
Aanpassen van annotatieve objecten

Afdrukken
Afdrukken vanuit het model
Plotinstellingen
Een PDF maken van uw tekening
Layouts aanmaken
Viewports aanmaken en schaal instellen

Standaardisatie van tekeningen
Werken met templates
Template maken en instellen

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van AutoCAD LT?
Absoluut. Deze cursus is juist gericht het maken van 2D tekeningen in AutoCAD. Alle functionaliteiten die tijdens de training aan bod komen, zijn zowel toepasbaar in de volledige versie van AutoCAD en AutoCAD LT.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na de AutoCAD Basiscursus?
Na de AutoCAD Basiscursus ontvangt u een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd training center is heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.

Na een AutoCAD Basiscursus bij CAD Accent kun je aan de slag als 2D CAD tekenaar en beschik je over de basiskennis van AutoCAD. Je kunt 2D CAD tekeningen maken, controleren en aanpassen.
Wat kan ik kiezen als vervolgopleiding na de AutoCAD Basiscursus?
CAD Accent biedt de AutoCAD Basiscursus aan als module van het Leertraject AutoCAD tekenaar, gebundeld met een AutoCAD cursus voor gevorderden gebruikers en een cursus in AutoCAD 3D tekenen.

U kunt losse modules volgen na een AutoCAD Basiscursus. Wij raden u aan om na de basiscursus van < a class="color2" href="/autocad-gevorderden-cursus">AutoCAD ook de gevorderden cursus te volgen.
Voor welke versies van AutoCAD is deze training geschikt?
De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. We raden u aan om op het werk of thuis met een AutoCAD te werken die niet ouder is dan 3 versies.
Ik heb lang geleden met AutoCAD gewerkt, is de basiscursus relevant voor mij?
Dit is altijd een afweging. Hoe oud is uw kennis en met welke versie heeft u nog als laatste gewerkt? Als uw laatste versie ouder is dan 6 versies terug en u al jaren niet meer met AutoCAD heeft gewerkt is een basiscursus erg aan te raden. Werkt u wel met een oudere versie van AutoCAD, maar is uw kennis recenter dan is een AutoCAD Opfriscursus wellicht voor u een betere optie.

Coen Verbrugge (Martin van Creij Timmerwerken) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 07-11-2019

"De Cad training heb ik pittig gevonden. Veel informatie per dag. Het was moeilijk om dat te vertalen in het bedrijf als er geen ervaren Cad tekenaars werken. De locatie en het lesmateriaal is erg goed verzorgt. David heeft ons een goede training gegeven.Ik zou graag meer hulp gehad hebben om de eigen werkplek in te richten mbt Autocad zodat je thuis meteen verder kunt met het tekenen. Nu hebben we hulp gehad van een ervaren tekenaar om de eerste opstart te maken. De eerste tekeningen zijn inmiddels gemaakt.
"

Martin van Creij (Martin van Creij timmerwerken) | Beoordeling: 6
Geplaatst op 07-11-2019

"Hallo, bij deze een korte beoordeling over de cursus. De locatie is helemaal goed, de lunch ook goed en David vind ik een prettige leermeester. Zijn uitleg is duidelijk en hij heeft altijd tijd en begrip voor je. Omdat ik geen enkele ervaring met autocad heb vind ik dat je teveel informatie krijgt in 4 dagen. Dit kun je nooit onthouden en niet goed terugvinden in het lesboek .We hebben nu een ervaren jongen gevonden die ons gericht op ons bedrijf verder helpt. Conclusie ik vind het voor starters te pittig. Groet Martin."

Gilbert Roersen (Boels Rental) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 04-11-2019

"De cursus is voor mij erg waardevol. De basisprincipes en commando's van het programma worden op een plezierige en duidelijke manier uitgelegd. In mijn dagelijks werk merk ik de meerwaarde van deze cursus. Heel praktijk gericht."

patrick van doorn (reynaers) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 04-11-2019

"Zeer fijne cursus. Op maat gegeven en rustige begeleiding. Meteen toepasbaar in dagelijkse werkzaamheden, aanvullend met enige praktische ervaring binnen de huidige dagelijkse werkzaamheden. Groep was niet te groot, tijden waren aangenaam i.p.v. een avond cursus."

Robin Stedehouder (TopformPrefab) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 16-10-2019

"De cursus is voor mij erg waardevol. De basisprincipes en commando's van het programma worden op een plezierige en duidelijke manier uitgelegd. In mijn dagelijks werk merk ik de meerwaarde van deze cursus. Heel praktijk gericht."

Ewout Kwak (M.G.Z. Montage B.V.) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 14-10-2019

"Leuke cursus over een uitgebreid programma waarbij de stof op een duidelijke en rustige manier wordt uitgelegd. De cursusleider geeft op een duidelijk en prettige manier uitleg. De service en locatie is uitstekend. "

Johan Vink (Bam Infra) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 10-10-2019

"Het was een interessante cursus waarin op een goed tempo de basis voor AutoCAD goed uitgelegd wordt. David de Neef is een enthousiaste trainer die goede kennis van zaken heeft en open staat voor alle vragen. Kortom ik heb er veel van opgestoken om AutoCAD in mijn werk te gaan toepassen."

Bianca de Bruin (Simplus Brandbeveiliging) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 10-10-2019

"Wat een positieve ervaring. Duidelijk Cursusboek, praktische voorbeelden, leerzame dagen. Goede lokatie (Bodegraven), klein aantal cursisten per groep (persoonlijke aandacht). David de Neef was de instructeur en had altijd het geduld om nogmaals iets uit te leggen. Twijfel je of je deze opleiding wilt volgen? Niet twijfelen maar doen!"

van Duren | Beoordeling: 10
Geplaatst op 03-10-2019

"Het is een goede cursus waar alles goed uitgelegd wordt. Roy is een goede docent en lost persoonlijke vragen goed op. En de lunch is goed verzorgd. De cursus mocht van mij nog wel een dag langer duren om het beter onder de knie te krijgen."

Robbin Vermeer (Van Doorn Grondverzet BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 08-07-2019

"Uitstekende cursus voor de basis van AutoCAD. Locatie was goed te bereiken en de docent was er goed. lunch was ook erg goed. Ik zou deze cursus zeker aanraden."

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 102

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11

€ 895,00