AutoCAD basiscursus

AutoCAD Basiscursus

De meest populaire cursus van CAD Accent en het ideale startpunt voor uw carrière als CAD tekenaar. In korte tijd leert u de basis om 2D tekeningen te maken in AutoCAD. Geschikt voor startende tekenaar die goed wil leren tekenen met AutoCAD of AutoCAD LT. U hoeft uw tekenwerk niet meer uit te besteden en u kunt tekeningen die u aangeleverd krijgt zelf aanpassen.

 • U ontvangt een officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • 100% Tevredenheidsgarantie
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

Wat leert u in de AutoCAD Basiscursus?

In de AutoCAD basiscursus leert u de grondbeginselen voor het tekenen met AutoCAD of AutoCAD LT. Tijdens de AutoCAD cursus komen de verschillende tekencommando’s aan bod en leert u AutoCAD op de juiste manier gebruiken om uw tekeningen efficiënt en gestructureerd op te bouwen. De oefeningen zijn afgestemd op de praktijk waardoor u na afloop van de cursus direct als CAD tekenaar aan de slag kunt gaan.

U wordt als startende CAD tekenaar tijdens de cursus bij elke stap ondersteund door onze ervaren trainers zodat u leert hoe u een 2D CAD tekening maakt maar ook hoe u deze kunt printen of als PDF kunt delen met anderen. Kortom na de AutoCAD Basiscursus bent in staat om zelfstandig 2D CAD tekeningen te maken of aan te passen.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als u…

 • Zelf 2D CAD tekeningen wilt maken of aanpassen.
 • Kosten wilt verlagen doordat u tekenwerk niet meer hoef uit te besteden.
 • Ervaring heeft met andere 2D softwarepakketten en graag wilt gaan starten met AutoCAD.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Basiscursus cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslag werk te gebruiken.


De AutoCAD basiscursus is een 4 daagse cursus, waarvan de cursusdagen gespreid worden over meerdere weken. Hierdoor heeft u voldoende tijd om tussen de cursusdagen door te oefenen met ons uitgebreide cursusmateriaal en bent u niet de gehele week weg van uw werkplek.

Voorkennis

U hoeft geen voorkennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben om deze cursus te volgen. Wél is het belangrijk dat u goed met een computer en Windows overweg kunt. Deze AutoCAD cursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond.

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de AutoCAD Basiscursus per dag beschreven.

Cursusdag 1
Starten met AutoCAD
Gebruikersinterface
Werken met de ribbon
Werken met muis en toetsenbord
Helpfuncties

Werken met bestanden
Nieuwe tekeningen beginnen
Bestanden openen en afsluiten
Bestanden opslaan

Navigeren in tekeningen
Zoomcommando’s kiezen en gebruiken
Werken met muis en het toetsenbord
Pan en Zoom
Basis tekencommando’s
Line (lijn)
Rectangle (rechthoek)
Circle (cirkel)

Selecteren
Individuele objecten selecteren
Meerdere objecten selecteren
Punten en posities selecteren

Op maat tekenen
Eenheden in de tekening
Absolute, relatieve en polaire coördinaten
Hulpmiddelen bij het tekenen
Gebruik van de basis object snaps
Permanente en eenmalige object snaps
Maten controleren
Cursusdag 2
Basis bewerkingscommando’s
Move (verplaatsen)
Copy (kopiëren)
Rotate (roteren)
Scale (verschalen)
Mirror (spiegelen)

Overige teken commando’s
Arc
Polyline
Boundary polyline
Construction line

Overige bewerkingscommando’s
Trim (afknippen)
Extend (verlengen)
Fillet (afronden)
Chamfer (afschuinen)
Offset (evenwijdige kopie)
Stretch (rekken)
Array (meervoudige kopie)
Polyline edit
Draw order

Eigenschappen van objecten
Properties Palette en Quick properties
Properties panel

Arceren
Arceerpatronen instellen
Vlakvulling
Eigenschappen van arceringen
Arceringen koppelen aan grenzen
Cursusdag 3
Arceren

Werken met lagen
Structuur in de tekening aanbrengen
Lagen maken en gebruiken
Eigenschappen van lagen
Eigenschap Bylayer
Objecten van laag wisselen
Match properties

Tekst
Tekststijlen
Korte tekst
Alinea tekst
Tekst wijzigen

Maatvoering
Basis maatvoeringcommando’s
Maatlijn posities aanpassen
Een maatvoeringstijl maken

Blocks
Blocks maken
Blocks (her)gebruiken
Blocks wijzigen
Cursusdag 4
Gegevens uitwisselen
Werken met meerdere tekeningen
Cut / Copy / Paste

Annotatieve objecten
Voordelen van annotatieve objecten
Maken van annotatieve tekst
Maken van annotatieve maatvoering
Aanpassen van annotatieve objecten

Afdrukken
Afdrukken vanuit het model
Plotinstellingen
Een PDF maken van uw tekening
Layouts aanmaken
Viewports aanmaken en schaal instellen

Standaardisatie van tekeningen
Werken met templates
Template maken en instellen

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van AutoCAD LT?
Absoluut. Deze cursus is juist gericht het maken van 2D tekeningen in AutoCAD. Alle functionaliteiten die tijdens de training aan bod komen, zijn zowel toepasbaar in de volledige versie van AutoCAD en AutoCAD LT.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na de AutoCAD Basiscursus?
Na de AutoCAD Basiscursus ontvangt u een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd training center is heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.

Na een AutoCAD Basiscursus bij CAD Accent kun je aan de slag als 2D CAD tekenaar en beschik je over de basiskennis van AutoCAD. Je kunt 2D CAD tekeningen maken, controleren en aanpassen.
Wat kan ik kiezen als vervolgopleiding na de AutoCAD Basiscursus?
CAD Accent biedt de AutoCAD Basiscursus aan als module van het Leertraject AutoCAD tekenaar, gebundeld met een AutoCAD cursus voor gevorderden gebruikers en een cursus in AutoCAD 3D tekenen.

U kunt losse modules volgen na een AutoCAD Basiscursus. Wij raden u aan om na de basiscursus van < a class="color2" href="/autocad-gevorderden-cursus">AutoCAD ook de gevorderden cursus te volgen.
Voor welke versies van AutoCAD is deze training geschikt?
De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. We raden u aan om op het werk of thuis met een AutoCAD te werken die niet ouder is dan 3 versies.
Ik heb lang geleden met AutoCAD gewerkt, is de basiscursus relevant voor mij?
Dit is altijd een afweging. Hoe oud is uw kennis en met welke versie heeft u nog als laatste gewerkt? Als uw laatste versie ouder is dan 6 versies terug en u al jaren niet meer met AutoCAD heeft gewerkt is een basiscursus erg aan te raden. Werkt u wel met een oudere versie van AutoCAD, maar is uw kennis recenter dan is een AutoCAD Opfriscursus wellicht voor u een betere optie.

Nauta | Beoordeling: 8
Geplaatst op 26-03-2019

"De basiscursus is echt een aanrader. Van te voren nog nooit met AutoCad gewerkt en kan het nu goed toepassen binnen mijn werk dankzij de trainer en het duidelijke lesmateriaal. Bedankt!"

Jos Verberne (Belastingdienst) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 16-03-2019

"Het was een nuttige cursus met een goede docent. Het fijne was, dat hij ook bereid was om dingen te bespreken, die met ons werk te maken hadden. Zeker voor herhaling vatbaar. (Niet meer voor mij, want ik ga binnenkort met pensioen!)"

Emiel van Tussenbroek (Belastingdienst) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-03-2019

"Ik heb de training als positief ervaren. Heldere uitleg van Roy en was ook ruimte voor vragen vanuit ons vakgebied welke behandeld werden. Mooi om te zie dat als je de basis al redelijk bezit er door Roy toch nieuwe en handige tools toegelicht worden die het werk vergemakkelijkt. Roy bedankt!"

Henry Bosch (Belastingdienst SSO CFD) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-03-2019

"Ik heb de Basiscursus als zeer positief ervaren. Goede uitleg door de docent en de oefeningen hadden voor mij grotendeels raakvlakken die wij in de praktijk binnen de belastingdienst uitvoeren! "

Martin Spindler (Ministerie van Financiën) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-03-2019

"De training die ik heb gehad was leerzaam en de stof die we hebben behandeld was noodzakelijk voor mijn werk. De docent (Roy) gaf op een fijne en rustige manier les, hij nam de tijd voor je en hielp waar nodig was. Ik zou zeker jullie bedrijf aanbevelen bij anderen."

Harold de Kok (ALKU) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 20-02-2019

"Ik had geen enkele kennis van AutoCad. In de vierdaagse basiscursus bij CadAccent wordt een goede basis gelegd om de eerste stappen in de digitale teken-wereld te zetten. Het is soms best lastig om om te schakelen naar een denkwijze voor het AutoCad tekenen. Zeker als je vroeger opgeleid bent met kalkpapier en Rotring inktpennen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de indeling of grootte van je werkblad of de toe te passen lijndiktes. De docent Roy Morsink kan daar goed op invoelen en hij laat ons op een heel prettige manier alle mogelijkheden en voordelen van het AutoCad tekenen zien. Met klassikale oefeningen wordt de gedoceerde stof nog een geoefend. Dan kom je er pas achter of je dacht dat je het begrepen had of dat je echt weet hoe het werkt. Fijne cursus en fijne docent. Een aanrader !!
"

Henk van Geresteijn (Bouwbedrijf van Geresteijn) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 12-02-2019

"Praktische cursus voor basis Autocad, Cursus was goed te volgen, thuis tussendoor kunnen oefenen. Heldere uitleg, goede sfeer. Ervaren en deskundige docent die ook de praktijk van het tekenen komt. Mooie locatie en lunch, drinken etc. goed verzorgd, voor mij alleen een beetje uit de buurt. Verder kan ik er echt positief op terug zien."

Ronald Kranenburg (Tion Installatietechniek B.V.) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 06-02-2019

"Het van een goede en leuke cursus, een goede verhouding tussen theorie en praktijk (oefeningen) er was veel ruimte voor vragen. Roy is een leuke goede leraar met een duidelijke uitleg. Je kon duidelijk merken dat hij veel ervaring heeft met autocad en kon daardoor de meeste vragen goed beantwoorden. Cursus materiaal is erg goed en kan gebruikt worden als naslagwerk."

Rien Taale (Buko Huisvesting Rotterdam) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 06-02-2019

"Zeer goede ervaring. Voor iedereen die een cursus autocad tekenen wil gaan doen, is deze cursus en locatie een aanrader. Materiaal waar mee gewerkt word zeer goed. Les en oefenmateriaal goed verzorgd. Trainer zeer ervaren en uitleg duidelijk waarbij veel voorbeelden worden gegeven op eigen scherm vlak voor je, in plaats van bord verder weg. Ook de lunch is goed verzorgd. Kortom een aanrader voor ieder die is geïnteresseerd is in cad tekenen.
"

Alphons Morssink (BSH Huishoudapparaten BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 02-01-2019

"Een goede locatie en een trainer met kennis en ervaring. Ik heb het als zeer prettig ervaren. Cursus materiaal alleen in hardcopy is een beetje ouderwets. Kwaadwillende kunnen het inscannen en alsnog gebruiken.
"

Onderdelen 21 tot 30 van totaal 103

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11

€ 895,00