AutoCAD gevorderden cursus

AutoCAD Gevorderden cursus

Leer geavanceerde functionaliteiten in AutoCAD (en AutoCAD LT) begrijpen en toepassen. Belangrijke onderwerpen van de AutoCAD Gevorderden cursus zijn een gestructureerde tekening opbouwen en de elementen van uw tekening hergebruiken. Het doel is zelfstandig 2D tekeningen van een hoog niveau te kunnen maken.

 • U ontvangt een officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • Tevredenheidsgarantie
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

In de AutoCAD Gevorderden cursus wordt ingegaan op de geavanceerde functionaliteit in AutoCAD. Deze cursus is de vervolg op de AutoCAD basiscursus, waar we op een hoog niveau zijn gestart met zelfstandig 2D tekenen en de basisfunctionaliteiten, geautomatiseerd tekenen en werken met uw (bedrijfs)template zijn meegenomen. In de AutoCAD Gevorderden cursus wordt hier niet alleen dieper op ingegaan, maar worden ook alle mogelijkheden besproken en geoefend.

Wat leert u in de AutoCAD Gevorderden cursus?

Meer rendement uit uw AutoCAD of AutoCAD LT software, dat is juist waar deze cursus totaal op toegespitst is. De belangrijkste tekentechnieken worden uitgebreid en praktisch behandeld vanuit het oogpunt van de tekenaar. U vergroot uw inzicht tijdens de cursus en u leert op een efficiënte manier AutoCAD hanteren. .

Na het afsluiten van deze AutoCAD Gevorderden cursus kunt u zeer professioneel omgaan met geautomatiseerd tekenwerk, dynamische blocks, tekeningbeheer en bijvoorbeeld toolpalettes.


Voorkennis

Relevante praktijkervaring met AutoCAD is een must voor het starten van de AutoCAD Gevorderden cursus. De cursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk!

Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Gevorderden cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de AutoCAD Gevorderden cursus beschreven. Naast deze onderwerpen is er ruimte om persoonlijke vraagstukken te behandelen.

 • Werken met lagen
  Advanced Layer properties
  Layer settings
 • Tekeningopmaak
  Layouts maken en beheren
  Plot styles
  Papierformaten
  Kaders en onderhoeken
  Viewports gebruiken
 • Werken met Velden
  Automatiseren van gegevens
 • Template
  Het maken en onderhouden van een complete template, en delen met meerdere gebruikers
  Blocks
  Attribute manager
 • Dynamische blocks:
  Uitgebreide uitleg over het maken van Dynamische Blocks
  Point, Linear en Flip parameters
  Move, Stretch, Array en Flip actions
  Toepassen van visibility states
  Dynamische eigenschappen combineren
  Overige eigenschappen en instellingen binnen de block editor
 • Gevorderde functies
  Purge
  Dubbele objecten verwijderen
 • Externe bestanden en een bibliotheek
  Bestandsformaten
  Toolpalettes inrichten
 • Persoonlijke onderwerpen
  Tijdens de cursus is er ruimte om persoonlijke onderwerpen te behandelen. Neem bijvoorbeeld tekeningen mee die als onderwerp behandeld kunnen worden.

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van AutoCAD LT?
Absoluut. Deze cursus is juist gericht het maken van 2D tekeningen in AutoCAD. Alle functionaliteiten die tijdens de training aan bod komen, zijn zowel toepasbaar in de volledige versie van AutoCAD en AutoCAD LT.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na de AutoCAD Gevorderden cursus?
Na de AutoCAD Gevorderden cursus ontvangt u een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd training center is heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.

Na een AutoCAD gevorderden kennis bij CAD Accent heeft u een gedegen AutoCAD kennis en kun je aan de slag als 2D CAD tekenaar. U kunt 2D CAD tekeningen maken in korter tijdsbestek, controleren en aanpassen en begrijpt ook de achterliggende motivatie.
Voor welke versies van AutoCAD is deze training geschikt?
De cursus wordt gegeven in AutoCAD 2018. Ook als u werkt of moet gaan werken met AutoCAD 2013 of nieuwer, dan is de cursus geschikt voor uw dagelijkse werkzaamheden.
Welke AutoCAD cursus is geschikt voor mij, Basis, Opfris of Gevorderden?
Dit is altijd een lastige keus. Werkt u nu nog met AutoCAD, met welke versie en wat wilt u leren? Heeft u de basiskennis al en wilt u geavanceerde functionaliteit, of werkt u al jaren met een oude versie van AutoCAD en gaat u de stap maken met de meest recente versie? Wij geven altijd graag telefonisch en gericht advies over welke cursus het meest bij u past.

Haanskorf | Beoordeling: 8
Geplaatst op 08-10-2018

"Voornamelijk de 2e dag van de training was voor mij interessant, i.v.m .template en toolpalettes. Dit heeft er misschien mee te maken dat ik de afgelopen 18 jaar met Autocad heb gewerkt waardoor de 1e dag vnl. opfrissen/ herhalen was voor mij.
Jammer vond ik wel dat er in het kleine groepje, 4 personen, twee personen zaten die eigenlijk niet wisten wat een X-ref is. Volgens mij zit je dan niet helemaal bij de juiste cursus."

Peter Zaaijer (BK Ingenieurs) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 02-10-2018

"Alles was goed geregeld, zou zelf iets minder herhalingen vanuit de basis cursus willen zien. Voor de rest was alles perfect alles word op een goede manier uitgelegd en er word ook echt tijd voor je genomen. "

Martin Niezen (Siemens NV) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 27-02-2018

"heb de cursus als zeer pelzier ervaren,
voldoende leerzaame punten meegenomen,
behuplzaam bij problemen,
adviserend ten aanzien van kennis om vervolg in een later stadium te gaan volgen.
eenvoudig bereikbaar "

Peter Aangeenbrug (Alutrend Barneveld ) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 27-02-2018

"Een goeie cursus waar je echt wat mee kunt!
In een paar cursussen, Autocad behoorlijk onder de knie gekregen.
Zeker aan te raden als je Autocad al gebruikt of gaat gebruiken."

Pieter Jan Verhoef (-) | Beoordeling: 6
Geplaatst op 05-02-2018

"Prima locatie. Uitleg was leerzaam correct en mijn inziens voldoende. Op vragen werd netjes ingegaan. Ik heb zo voorlopig genoeg bagage om verder te kunnen. "

Leeuwerink (BK Ingenieurs) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 20-12-2017

"De cursus voor gevorderden biedt een verdere verdieping van Autocad, hierdoor is het mogelijk het programma meer naar je hand te zetten en sneller te kunnen werken. Aanrader voor alle tekenaars!"

Cor Arts (IP Parking) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 28-11-2017

"Goede uitleg. De cursus werd goed opgebouwd met steeds meer uitdagende praktijk oefeningen. Er werd voldoende tijd genomen als je vragen had, dit werd ook klassikaal besproken waardoor er een leuke interactie ontstond. "

Van der Maas (Sinkegroep) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 17-11-2017

"Leerzame cursus en goede begeleiding van de docent. Zeker een verruiming van de kennis die in de praktijk toepasbaar is."

Tim Vlek (Iv-Infra) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-11-2017

"De cursus werd helder en gestucureerd gedoseerd. Binnen de cursus was ruimte voor eigen initiatief en het voorleggen van vragen over diverse AutoCAD vraagstukken.

"

Ben Meijer (bouAd adviesgroep bv) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 15-11-2017

"Het was een zeer duidelijke cursus in zowel uitleg als materiaal. Het toepassen van de stof in praktijk gaat 1 op 1 en daar ben ik zeer tevreden over."

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 14

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

€ 495,00