AutoCAD gevorderden cursus

AutoCAD Gevorderden cursus

Leer geavanceerde functionaliteiten in AutoCAD (en AutoCAD LT) begrijpen en toepassen. Belangrijke onderwerpen van de AutoCAD Gevorderden cursus zijn een gestructureerde tekening opbouwen en de elementen van uw tekening hergebruiken. Het doel is zelfstandig 2D tekeningen van een hoog niveau te kunnen maken.

 • U ontvangt een officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • Tevredenheidsgarantie
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

In de AutoCAD Gevorderden cursus wordt ingegaan op de geavanceerde functionaliteit in AutoCAD. Deze cursus is de vervolg op de AutoCAD basiscursus, waar we op een hoog niveau zijn gestart met zelfstandig 2D tekenen en de basisfunctionaliteiten, geautomatiseerd tekenen en werken met uw (bedrijfs)template zijn meegenomen. In de AutoCAD Gevorderden cursus wordt hier niet alleen dieper op ingegaan, maar worden ook alle mogelijkheden besproken en geoefend.

Wat leert u in de AutoCAD Gevorderden cursus?

Meer rendement uit uw AutoCAD of AutoCAD LT software, dat is juist waar deze cursus totaal op toegespitst is. De belangrijkste tekentechnieken worden uitgebreid en praktisch behandeld vanuit het oogpunt van de tekenaar. U vergroot uw inzicht tijdens de cursus en u leert op een efficiënte manier AutoCAD hanteren. .

Na het afsluiten van deze AutoCAD Gevorderden cursus kunt u zeer professioneel omgaan met geautomatiseerd tekenwerk, dynamische blocks, tekeningbeheer en bijvoorbeeld toolpalettes.


Voorkennis

Relevante praktijkervaring met AutoCAD is een must voor het starten van de AutoCAD Gevorderden cursus. De cursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk!

Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Gevorderden cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de AutoCAD Gevorderden cursus beschreven. Naast deze onderwerpen is er ruimte om persoonlijke vraagstukken te behandelen.

 • Werken met lagen
  Advanced Layer properties
  Layer settings
 • Tekeningopmaak
  Layouts maken en beheren
  Plot styles
  Papierformaten
  Kaders en onderhoeken
  Viewports gebruiken
 • Werken met Velden
  Automatiseren van gegevens
 • Template
  Het maken en onderhouden van een complete template, en delen met meerdere gebruikers
  Blocks
  Attribute manager
 • Dynamische blocks:
  Uitgebreide uitleg over het maken van Dynamische Blocks
  Point, Linear en Flip parameters
  Move, Stretch, Array en Flip actions
  Toepassen van visibility states
  Dynamische eigenschappen combineren
  Overige eigenschappen en instellingen binnen de block editor
 • Gevorderde functies
  Purge
  Dubbele objecten verwijderen
 • Externe bestanden en een bibliotheek
  Bestandsformaten
  Toolpalettes inrichten
 • Persoonlijke onderwerpen
  Tijdens de cursus is er ruimte om persoonlijke onderwerpen te behandelen. Neem bijvoorbeeld tekeningen mee die als onderwerp behandeld kunnen worden.

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van AutoCAD LT?
Absoluut. Deze cursus is juist gericht het maken van 2D tekeningen in AutoCAD. Alle functionaliteiten die tijdens de training aan bod komen, zijn zowel toepasbaar in de volledige versie van AutoCAD en AutoCAD LT.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na de AutoCAD Gevorderden cursus?
Na de AutoCAD Gevorderden cursus ontvangt u een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd training center is heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.

Na een AutoCAD gevorderden kennis bij CAD Accent heeft u een gedegen AutoCAD kennis en kun je aan de slag als 2D CAD tekenaar. U kunt 2D CAD tekeningen maken in korter tijdsbestek, controleren en aanpassen en begrijpt ook de achterliggende motivatie.
Voor welke versies van AutoCAD is deze training geschikt?
De cursus wordt gegeven in AutoCAD de meest recente AutoCAD versie. Ook als u werkt of moet gaan werken met AutoCAD 2013 of nieuwer, dan is de cursus geschikt voor uw dagelijkse werkzaamheden.
Welke AutoCAD cursus is geschikt voor mij, Basis, Opfris of Gevorderden?
Dit is altijd een lastige keus. Werkt u nu nog met AutoCAD, met welke versie en wat wilt u leren? Heeft u de basiskennis al en wilt u geavanceerde functionaliteit, of werkt u al jaren met een oude versie van AutoCAD en gaat u de stap maken met de meest recente versie? Wij geven altijd graag telefonisch en gericht advies over welke cursus het meest bij u past.

Paul Dirks (Paul Dirks Music) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 10-12-2019

"Duidelijke cursus waarna je meteen sneller met CAD kunt werken. Goede locatie, goede leraar. Dynamic blocks zijn heel handig en scheelt een hoop tijd, toolpallettes en nog veel veel meer."

Damien post (SGS roos en bijl) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-11-2019

"Goed te volgen en er worden handig functies uitgebreid besproken.De lunch was ook goed geregeld al had ik zelf wel ook een kroketje gelust.
Ik ben er mee geslaagt dus heb geen andere opmerkingen of toevoegingen.
hartstikke tevrede en ga zo door (duimpje omhoog)
"

Afra Mulders-Hogenbirk (Roelofs) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 08-07-2019

"ik zou deze cursus aanbevelen, hij is erg goed verzorgd, de inhoud bespreekt alle facetten, er is ruimte voor vragen, duidelijke uitleg, alles is netjes voor elkaar, dat er daadwerkelijk goed een cursus gevolgd en gegeven kan worden. de instructeur heeft erg goed verstand van het programma. "

Jeroen van Luyn (Sherpa) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 05-07-2019

"Goed geregelde cursus. Vooral de Toolpalettes en de Dynamisch Blocks (gelijk in gebruik genomen). Ook fijn dat er ruimte was voor eigen vraagstukken. Hierdoor is de cursus nog waardevoller! Roy super bedankt."

Thijs Korbee (Waalpartners) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 23-04-2019

"Goed bereikbare locatie. In een kleine groep cursus gevolgd waardoor er veel persoonlijk aandacht mogelijk was. Uitleg startte altijd met de basis van een bepaalde functie, hierdoor waren opeenvolgende acties beter te begrijpen. "

Johan Geerts (Van Hoek Bouw) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 19-02-2019

"Het niveau was goed, interessante dingen geleerd. Wellicht op sommige zaken te diep ingegaan waardoor andere niet aan bod kwamen. Prettige docent en goed materieel. Veel tijd gekregen om zelf probleemstukken aan te dragen."

Jochem ten Napel (VHB) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 15-02-2019

"Het was een zeer geslaagde cursus met een mooi klein groepje. accommodatie was dik voor mekaar en de lunch ook. Goeie docent fijn om naar te luisteren. 2e helft van de 2e dag vond ik persoonlijk iets te diep op de ACAD in gaan."

Arjan Meijers (Cepu) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 15-12-2018

"Nuttige cursus met veel tips en tricks. Om efficiënt te kunnen werken waar bij er goede uitleg was. Goede locatie en cursus leider rustig en duidelijke uitleg en voldoende tijd voor inbreng uit de praktijk en voorbeelden om mee aan de slag te kunnen gaan. Ik heb het als prettig ervaren. En zal deze ook zeker aandragen als aanrader. "

Mick Schoot (Lucas Schoot Natuursteen) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 13-12-2018

"Ik heb de cursus autocad gevorderde gevolgd. Fijne enthousiaste docent met kennis van zaken. Cursus waarbij ruimte is voor de eigen praktijk situatie en mee gedacht wordt naar oplossingen.

"

Kees Gillissen | Beoordeling: 10
Geplaatst op 13-12-2018

"Een erg goede persoonlijke cursus, met enorm veel nuttige tips. Een super uitbreiding op mijn gewone Autocad vaardigheden. Prima te volgen met enkel ervaring zonder beginners cursus. Een aanrader voor iedereen die net dat beetje meer uit Autocad wil halen!"

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 26

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

€ 495,00