AutoCAD opfriscursus

AutoCAD Opfriscursus

Elk jaar verschijnt er weer een nieuwe AutoCAD versie. Werkt u nog met een oudere versie (bijvoorbeeld 2008-2009) of kent u de juist de basisbeginselen van AutoCAD dan is een AutoCAD Opfriscursus de juiste stap naar de meest recente versie. Bij de overstap naar de nieuwste versie is het onmogelijk om gelijk alle functionaliteit optimaal te gebruiken, vandaar biedt CAD Accent deze populaire AutoCAD opfriscursus aan.

  • Autodesk Authorized Training Center met officieel certificaat
  • Kleine groepen, dus veel persoonlijke aandacht
  • Nederlandstalig lesmateriaal
  • Gespreide cursusdagen, dus veel tijd om te oefenen
  • Tevredenheidsgarantie

U wordt begeleid in de interface en zult AutoCAD in deze training herontdekken en uw tekeningen efficiënter en sneller in 2D kunnen tekenen. Ook kan deze training een goede opstap zijn als u overweegt een leertraject, een AutoCAD gevorderden of AutoCAD 3D training te gaan volgen. Tijdens de training kunt u uw eigen voorbeelden meenemen, waarna de trainer uw voorbeelden aan kan halen tijdens de cursus en exact uw vragen kan beantwoorden.

Wat leert u tijdens een AutoCAD Opfris cursus?

In slechts 2 dagen bent u weer helemaal actueel met de nieuwste versie van AutoCAD of AutoCAD LT. U leert de diverse tekencommando’s van AutoCAD en hoe ermee om te gaan in de nieuwste versie om zoveel mogelijk tijd te besparen en productief te werken.

Buiten een korte opfrissessie van de basisfunctionaliteit komen arceringen, tekst en maatvoering aan bod. Gegevensoverdracht, het opstellen van templates en het afdrukken van een tekening zijn eveneens belangrijke onderwerpen tijdens de training en komen ruimschoots aan bod.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

  • u of uw werkgever met een nieuwe versie van AutoCAD gaat werken.
  • u denkt dat u meer uit uw nieuwe versie van AutoCAD kunt halen.
  • u ervaring heeft met de basisfunctionaliteit van AutoCAD en u bij een werkgever/ of voor uzelf start met een nieuwe versie van AutoCAD.

Voorkennis

Deze AutoCAD opfris cursus is speciaal geschikt voor iedereen die reeds ervaring heeft met oudere versie en de nieuwste versie van AutoCAD LT of AutoCAD wil gaan gebruiken.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD opfris cursusmap is na het doorlopen van de cursus als naslagwerk te gebruiken.

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de AutoCAD Opfrsicursus per dag beschreven.

Cursusdag 1
Korte Introductie van de basisfunctionaliteiten.

Arceren
Arceerpatronen instellen
Vlakvulling
Eigenschappen van arceringen
Arceringen koppelen aan grenzen

Tekst
Tekststijlen
Korte tekst
Alinea tekst
Tekst wijzigen

Maatvoering
Basis maatvoeringcommando’s
Maatlijn posities aanpassen
Een maatvoeringstijl maken
Werken met standaard symbolen
Blocks maken en (her)gebruiken
Blocks wijzigen
Cursusdag 2
Gegevens uitwisselen
Werken met meerdere tekeningen
Cut / Copy / Paste

Afdrukken
Afdrukken vanuit het model
Plotinstellingen
Een PDF maken van uw tekening
Layouts aanmaken
Viewports aanmaken en schaal instellen

Standaardisatie van tekeningen
Werken met templates
Template maken en instellen

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van AutoCAD LT?
Absoluut. Deze cursus is juist gericht het maken van 2D tekeningen in AutoCAD. Alle functionaliteiten die tijdens de training aan bod komen, zijn zowel toepasbaar in de volledige versie van AutoCAD en AutoCAD LT.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na de AutoCAD Opfriscursus?
Na een AutoCAD Opfriscursus ontvangt u een officieel Autodesk Certificaat. Dit certificaat geeft direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever. Na een AutoCAD Opfriscursus kunt u werken met de laatste versie van AutoCAD, mits uw basiskennis toereikend is. U kunt 2D CAD tekeningen maken in een korter tijdsbestek, controleren en aanpassen in de laatste versie van AutoCAD.
Wat kan ik kiezen als vervolgopleiding na de AutoCAD Opfriscursus?
CAD Accent biedt de AutoCAD Opfriscursus aan om uw AutoCAD kennis actueel te maken zodat u met de laatste versies aan de slag kan. Voor een vervolgopleiding zien we vaak dat onze klanten zich gaan specialiseren, of naar de infrastructuur of richting de bouwsector. Ook is een ."AutoCAD cursus voor Gevorderden een aanrader als u nog een extra stap wilt gaan maken in AutoCAD.
Welke AutoCAD cursus is geschikt voor mij, Basis, Opfris of Gevorderden?
Dit is altijd een lastige keus. De volgende vragen zijn dan behoorlijk relevant. Werkt u al met AutoCAD, met welke versie en wat wilt u leren? Heeft u de basiskennis al en wilt u geavanceerde functionaliteit, of werkt u al jaren met een oude versie van AutoCAD en gaat u de stap maken met de meest recente versie? Wij geven altijd graag telefonisch en gericht advies over welke cursus het meest bij u past.
Een AutoCAD Opfriscursus, hoe moet ik dat nu zien?
Tijdens de cursus start u met een korte samenvatting over de basisfunctionaliteiten van AutoCAD, waarna tijdens de cursus arceringen, teksten, maatvoering, symbolen, blocks en het werken met templates aan bod komen. Aan het eind van de twee dagen heeft u voldoende kennis opgebouwd om op professioneel niveau met de laatste versie van AutoCAD te kunnen werken.

Yan | Beoordeling: 10
Geplaatst op 22-11-2019

"Goede opfriscursus. Docent was duidelijk en had geduld. Vervolgens waren de oefenopdrachten in het boek goed uitgelegd en leerzaam. Locatie was makkelijk te bereiken en lunch was goed verzorgd. "

Bram Verkuijlen (Zwanenberg Oss) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 09-09-2019

"Prima Cursus, de basis begrippen doorgenomen en er was voldoende tijd voor persoonlijke vragen. "

Jan Weissenbruch (Hegeman Bouw en Infra) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 07-01-2019

"Goede opfriscursus met goed cursusmateriaal en prettige duidelijke uitleg. Vanwege de kleine groep veel ruimte voor interactie en verdieping. Software en hardware loopt soepel. De locatie is prima en prima verzorgde lunch."

Toon van Daal (Gemeente Valkenswaard) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 29-11-2018

"Prima cursus! Het enigste was het verkeer op de achtergrond wat hoorbaar was binnen. Verzorging uitstekend en de les was ook prima."

Maurits Boom (Elcar BV) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 17-10-2018

"De cursus had voor mij een te hoog niveau, maar ik heb de stof die ik wilde leren voldoende geleerd. Dit kwam voornamelijk door de extra aandacht die ik van Roy heb gehad."

Pascal Luijpen (Zelfstandig) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 18-03-2015

"Snel weer onderweg met AutoCAD. Joost was een gezellige trainer en toch veel geleerd in 2 dagen."

6 Artikel(en)

per pagina

€ 495,00