Wat is BIM?

BIM is een geïntegreerd proces waarin alle partijen in een project samenwerken binnen een digitale omgeving. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor het 3D ontwerpmodel wat veelal de basis is voor het beheren van alle relevante informatie. Met BIM kun je virtueel bouwen met als belangrijkste doel het besparen van kosten.

Lees meer...

Revit eenvoudig gemaakt voor de Nederlandse bouw

Met Revit, ASD en BouwConnect beschikt u over een software-combinatie die helemaal is afgestemd op de Nederlandse bouw. De krachtige functionaliteit van Revit in combinatie met het gebruikersgemak van de ASD vormen samen hét gereedschap voor iedereen die wil BIMmen of 3D-modelleren.

Lees meer...

BIM voor de architect

Laat uw creativiteit niet beperken door software maar maak optimaal gebruik van de BIM-werkmethodiek om uw bedrijf te onderscheiden en meer werk te winnen. Met BIM kunt u uw klant meer betrekken bij het ontwerp, kunt u uw ideeën beter inzichtelijk maken en sluit het verwachtingspatroon beter aan bij de werkelijkheid.

Lees meer...

BIM voor de aannemer

Reduceer faalkosten door conflicten virtueel op te sporen en voorkom kostbare aanpassingen tijdens de uitvoeringsfase door het ontwerp al in een vroeg stadium op uitvoerbaarheid te controleren. Verbeter de samenwerking tussen de verschillende bouwpartners en optimaliseer de communicatie tussen ontwerpers, adviseurs, bouwers en installateurs.

Lees meer...

BIM voor de fabrikant

Als fabrikant in de bouw weet u als geen ander wat de beste oplossing is. De gereedschappen in de AEC Collection stellen u in staat om uw specialistische vakkennis te delen en een hechtere samenwerking aan te gaan met architecten en aannemers. Voor installateurs is de AEC Collection vooral interessant om samen met de architect de energieprestatie van een gebouw te optimaliseren en aan de hand van deze analyse het ontwerp te voorzien van alle mechanische en elektrische installaties en leidingwerk.

Lees meer...

BIM voor de constructief- en bouwkundig ingenieur

BIM (Building Information Modeling) helpt staal-, beton en bouwkundig ingenieurs om tekeningen, documenten en planningen tijdens de gehele looptijd van een project actueel en accuraat te houden. De naadloze uitwisseling en integratie tussen het constructief en bouwkundig ontwerp minimaliseert fouten en stroomlijnt de samenwerking tussen architect, engineer en aannemer.

Lees meer...

BIM voor de infrastructuur

Het publiek wil meer inspraak en eist duurzame, flexibele en innovatieve oplossingen voor infrastructurele projecten die de impact op hun woonomgeving in beeld brengen. Provincies en gemeentes sturen een project steeds meer op prestatienormen en stimuleert Publiek Private Samenwerking (PPS) en besteed niet alleen de bouw en financiering uit maar ook het onderhoud. Budgetten en resources, waaronder mensen, uren en materiaal zijn beperkt en verhogen het risico op vertragingen of overschrijvingen van budgetten of de opleveringsdatum.

Lees meer...

BIM Loket lanceert NLCS 4.1

In de afgelopen jaren is de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) ontwikkeld tot een zeer volwassen standaard. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers geven aan blij te zijn met één sector-brede standaard omdat dit de kwaliteit verhoogt, efficiency bevordert en bijdraagt aan het besparen van kosten.

Lees meer...

Nieuwe generatie start met BIM en NLCS

In CAD Magazine, nr 6 van dit jaar is aandacht voor de opleiding "Built Environment" aan de Hogeschool te Amsterdam, waar studenten in het eerste jaar te maken krijgen met NLCS en IFC standaarden en BIM leren gebruiken. In een vraaggesprek met Richard de Nier wordt gesproken over het overbrengen van BIM en NLCS op de nieuwe generatie.

Lees het gehele artikel hier...

NLCS overgedragen aan BIM Loket

De Nederlandse CAD Standaard (NLCS) heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Na een periode van ‘aftasten’ is de gehele markt nu echt in beweging gekomen. De NLCS is geëvolueerd van een ‘traditionele’ CAD standaard naar een BIM standaard.

Lees meer...