Kunnen wij u helpen?
Bel* onze experts voor:
 • Advies op maat
 • Een demo aan te vragen
 • Hulp bij installatie/activatie
 • * Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00

BIM-Toolbox

BIM toolbox

De BIM toolbox is een krachtige applicatie voor Autodesk Revit om de productiviteit te bevorderen. De BIM toolbox bevat slimme functionaliteit zoals Batch Print, het plaatsen van tekeningkaders en views, het maken van detailboekjes en zeer handige functionaliteit om bibliotheken te beheren binnen Autodesk Revit. Tevens wordt een bibliotheek meegeleverd voor de Nederlandse markt.

 • Productiviteit bevorderen
 • Nederlandse Basisbibliotheek
 • Batch printen / Detailboekjes maken
 • Zeer krachtige Parameter / SubCategorie Editor

Geen ervaring(en) beschikbaar Deel uw ervaring

Om slagvaardig te blijven in een wereld die in een snel tempo innoveert, is BIM tegenwoordig een vereiste. De overstap maken naar BIM is een ingrijpende beslissing, maar wel één die toekomstbestendig is!

Veel organisaties worstelen met de overstap naar BIM. Lang niet altijd is de noodzaak aanwezig om een ‘zwaar’ BIM traject op te starten, maar niets doen is ook geen optie… Met de BIM toolbox bieden wij een oplossing voor deze patstelling. Door een stapsgewijze aanpak begeleiden wij organisaties geleidelijk naar een BIM werkmethodiek.

Voor wie?

De BIM toolbox is bedoeld voor architecten, bouwbedrijven en installateurs die Autodesk Revit toepassen voor bouwkundige projecten. Met de krachtige functionaliteit van de BIM toolbox kan deze groep flinke tijdsbesparingen realiseren.

Licentie

BIM toolbox wordt beschikbaar gesteld als abonnement en voor het gebruik betaalt u een vergoeding per jaar. U betaalt dus geen aanschafkosten en u hoeft geen grote eenmalige investering te doen. U kunt altijd de meest recente versie gebruiken en u heeft dus geen extra update-kosten. Bovendien krijgt u ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support waardoor de continuïteit in uw organisatie geborgd is.

Revit workshop: BIM in de praktijk

Gebruik vandaag nog BIM

Met BIM verandert de manier waarop gebouwen, infrastructuur en nutsvoorzieningen worden gepland, ontworpen, gebouwd en beheerd.

Wat is BIM?

Download Revit LT Suite

Liever direct zelf aan de slag? Download een gratis testversie van 30 dagen en probeer het zonder enige verplichting uit.

Download Revit LT Suite

Welk Revit-product?

Overzicht van alle Revit producten, flexibele abonnementsvoorwaarden en aanschafmogelijkheden die aansluiten op uw behoeften.

Alle Revit Producten


De BIM toolbox biedt krachtige functionaliteit om de productiviteit in Revit te bevorderen. Hieronder staan de belangrijkste functionaliteiten van de BIM toolbox beschreven.

Geautomatiseerd afdrukken

Tijdens het werken met Revit kan het aantal sheets (printbladen) binnen een BIM project behoorlijk oplopen. Het afdrukken van een compleet project kan hierdoor behoorlijk tijdrovend zijn. Met de BIM toolbox kan een compleet project met één druk op de knop naar de printer gestuurd worden. Printinstellingen worden opgeslagen in print profielen zodat deze eenvoudig hergebruikt kunnen worden. Wanneer u een project deelt met andere BIM toolbox gebruikers, zijn de print profielen automatisch ook beschikbaar voor hen.

Krachtige beheerfuncties voor bibliotheken

De BIM toolbox wordt geleverd met een basisbibliotheek volgens Sfb codering en is bedoeld voor de Nederlandse markt. Er zijn leveranciers die kostbare abonnementen aanbieden om toegang te krijgen tot een bibliotheek. Wanneer je dan een specifiek product nodig hebt, blijkt vaak dat dit dan net niet in de bibliotheek aanwezig is… De BIM toolbox werkt volgens een ander principe: Fabrikanten stellen steeds meer 2D - en 3D modellen kosteloos beschikbaar en als ontwerper werk je vaak met bepaalde producten. De filosofie van de BIM toolbox is op dit principe gebaseerd: download producten bij de fabrikanten en sla deze op in bijgeleverde mappenstructuur (Sfb codering). Zo bouw je eenvoudig een bibliotheek op die aansluit bij je bedrijfsspecifieke behoeften. De BIM toolbox biedt vervolgens krachtige dynamische zoekfunctionaliteit binnen Revit om snel de juiste producten aan het project toe te voegen. Daarnaast kunnen bibliotheken eenvoudig geëxporteerd worden om te delen met anderen.

Parameters beheren

Parameters worden in Revit binnen families toegepast om informatie van allerlei soorten op te slaan. Bijvoorbeeld deuren of kozijnen kunnen worden voorzien van een parameter “Brandwerendheid” waarvan de waarde wordt gevuld met “30 minuten”. Het beheren van deze informatie is met standaard Revit enorm bewerkelijk; families dienen apart geopend en gevuld of bewerkt te worden. De BIM toolbox kan complete bibliotheken geautomatiseerd doorzoeken en grote hoeveelheden parameters toevoegen, verwijderen, controleren of wijzigen. Hiervoor hoeven families niet in Revit geopend te zijn. Op deze wijze kan de informatie in een project eenvoudig beheerd worden. En dat is een belangrijke voorwaarde in elk BIM proces.

Subcategorieën beheren

Subcategorieën in Revit worden binnen families gebruikt om geometrie op te plaatsen. Wanneer de subcategorie ingesteld is op een lijntype, kleur en materiaal, dan neemt de 3D geometrie deze eigenschappen over. Met de BIM toolbox kunnen deze subcategorieën, en dus vele eigenschappen, eenvoudig worden toegepast op vele families, zelfs op complete bibliotheken zonder dat deze in Revit geopend hoeven te worden. De subcategorie wordt aan de family toegevoegd, verwijderd, gecontroleerd of aangepast. Dit levert in elk BIM project een enorme tijdsbesparing.

Dynamic Legends

Met de functie “Dynamic legends” kunnen tekeningen gemaakt worden van specifieke onderdelen uit het BIM model. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld kozijnstaten. Op een kozijnstaat zien we vaak getekende aanzichten van deuren of ramen op een grotere schaal dan op de plattegrond tekening.

Assemblies: samenstellingen van BIM onderdelen in beeld brengen

Met de functie “Assemblies” kunt u op een eenvoudige wijze meerdere delen van een BIM model in beeld brengen en op papier zetten. Vergelijkbaar met een kozijnstaat of vloeren-tekening maakt u in een enkele handeling alle tekeningen aan van een serie onderdelen, zoals kanaalplaatvloeren, (paal)funderingen, stalen portalen, etc. Nadat de gewenste onderdelen geselecteerd zijn, kiest u enkel welke tekeningen u wenst, zoals boven- en vooraanzicht, welke schaal ze krijgen en op welk papierformaat ze moeten komen staan. Alle assemblies, views en sheets worden automatisch aangemaakt en in het BIM geplaatst.

Eenvoudig Sheets organiseren

De BIM toolbox biedt een aantal handige functies om sheets binnen een geopend Revit project te organiseren. Denk hierbij aan het eenvoudig opmaken van sheets door het automatisch toevoegen van Views, het combineren van meerdere Views op een sheet en het snel kunnen dupliceren van sheets, waarbij zelfs relaties kunnen worden gelegd naar het origineel. Door geautomatiseerd meerdere bladen van een enkele view aan te maken kan bijvoorbeeld een detailboekje gemaakt worden. Ook deze functionaliteit levert een gebruiker veel tijdswinst op.

Element data beheren

Met deze tool kunt u snel een selectie maken van soorten objecten, zoals deuren, vloeren of zelfs ruimten in het project. Wanneer deze geselecteerd zijn, kunnen direct standaard Revit commando’s worden toegepast. Het is ook mogelijk om deze selectiesets op te slaan zodat u bij veel voorkomende werkzaamheden met een enkele muisklik uitgebreide selecties in een project kunt maken.

Copy Elements

Met de functie “Copy Elements” kunt u zogenaamde system families van het ene naar het andere project kopiëren. Binnen standaard Revit is het slechts mogelijk alle system families te kopiëren, terwijl u wellicht maar enkele families nodig heeft. Een voorbeeld is de BIM Bibliotheek die aangeboden wordt door Knauf. Dit is een enkel Revit project met alle wanden. Met standaard Revit kopieert u alle wanden in uw huidige project. Met Copy Elements kunt u kiezen welke wanden u in uw huidige project wilt hebben, en blijft een lange lijst van ongebruikte wanden u bespaard.


Wij zijn een klein bedrijf. Moeten wij ook met BIM gaan werken?
BIM heeft haar intrede gedaan in de Bouwwereld en zal niet meer verdwijnen. Het toepassen van BIM verplaatst zich veelal van ‘boven naar beneden’. Opdrachtgevers schrijven het voor, grotere organisaties gebruiken het al en zullen het ook gaan eisen van onderaannemers. De noodzaak op korte termijn lijkt misschien niet direct aanwezig, maar op de langere termijn zal het werken volgens BIM in de gehele bouwketen toegepast worden. Om deze reden is het verstandig om niet te wachten en rustig te gaan starten. Zo kan iedereen wennen en is de druk nog niet zo hoog. Wanneer je het werken met BIM uitstelt, loop je het gevaar dat je een achterstand oploopt die mogelijk nog lastig in te halen is… Onze gratis workshop is een goede manier om te ontdekken of het werken volgens BIM voor uw organisatie interessant is.
Zit er een bibliotheek bij de BIM Toolbox?
Nee, er zit een zogenaamde interface binnen de BIM Toolbox, zodat uw (bestaande) bibliotheken gemakkelijk toegankelijk en doorzoekbaar zijn. Het leveren van de content laten wij over aan de leveranciers in de bouwwereld, zoals Velux, Berkvens en Knauf. Zij bieden steeds vaker hun producten in BIM digitaal en vaak zelfs gratis en up-to-date aan. Wij zijn van mening dat zij het beste hun eigen producten kunnen tekenen en aanbieden binnen een BIM Proces. De BIM Toolbox biedt wel mogelijkheden om gedownloade content efficiënt toegankelijk te maken.
Kan ik met Revit en de BIM Toolbox direct van start?
Ja, u kunt met Revit en de BIM Toolbox direct met het eerste project in BIM starten. U krijgt een template bij de BIM Toolbox, welke overigens automatisch op het startscherm van Revit beschikbaar wordt gesteld, waarin een kleine hoeveelheid voorbeelden van wanden, vloeren en daken zitten. De content van de leveranciers, zoals Knauf, kunt u gemakkelijk implementeren in uw projecten via functionaliteit binnen de BIM Toolbox (Copy elements).
Werkt de BIM toolbox ook met Revit LT?
Nee, BIM toolbox werkt alleen met een volledige versie van Revit. Reden hiervoor is dat de LT versie geen applicaties ondersteunt. Dit is een van de grote verschillen tussen Revit LT en Revit.
Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?
BIM toolbox is een abonnement en upgrades zijn inbegrepen in het abonnement. Wanneer u daadwerkelijk gaat starten met ontwerpen, komen er vaak vragen naar boven. In de BIM startersbundel zit 2 uur ondersteuning op afstand inbegrepen (per telefoon, e-mail en het op afstand overnemen van uw PC).
Kan ik mijn AutoCAD tekeningen nog gebruiken als ik met BIM ga werken?
Jazeker, wanneer je Revit gebruikt als onderdeel van de Building Design Suite heb je ook AutoCAD tot je beschikking. Op deze wijze kun je zowel AutoCAD als Revit gebruiken.
Voor welke versies van Revit is de BIM toolbox geschikt?
BIM toolbox is geschikt voor Autodesk Revit 2015 en 2016. In vrijwel alle gevallen wordt hierbij gekozen voor de Building Design Suite.
Kan ik de BIM toolbox eerst proberen?
Jazeker, u kunt de BIM toolbox vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. U kunt een gratis download aanvragen via de download pagina.


vanaf 249,00

 • € 249,00
 • € 498,00
 • € 747,00