BIM Loket lanceert NLCS 4.1


In de afgelopen jaren is de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) ontwikkeld tot een zeer volwassen standaard. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers geven aan blij te zijn met één sector-brede standaard omdat dit de kwaliteit verhoogt, efficiency bevordert en bijdraagt aan het besparen van kosten.

In april 2016 heeft het BIM Loket, dat verantwoordelijk is voor de NLCS, versie 4.1 vrijgegeven. De belangrijkste veranderingen in deze nieuwe release zijn de verbeterde aansluiting op IMGeo/BGT, de toevoeging van de status ‘Revisie’ en uitbreiding met de discipline ‘Meten’. Tevens is de bibliotheek uitgebreid met veel nieuwe NLCS objecten en symbolen en is een specifieke weergave voor Planvorming toegevoegd.

Door alle verbeteringen is de NLCS nu veel beter toepasbaar voor het verwerken van landmeetkundige gegevens en is het nu eenvoudig om een NLCS-tekening van een gerealiseerd project om te zetten naar een GIS-bestand. Zo kan de nieuwe situatie in de buitenruimte gemakkelijk worden doorgevoerd in de – wettelijk verplichte – Basiskaart Grootschalige Topografie (BGT).

Voor meer informatie, raadpleeg de officiële website van de NLCS: www.nlcs-gww.nl