BIM voor de aannemer

Maak het bouwproces voorspelbaar en verminder risico’s met de gereedschappen in de AEC Collectie.

Reduceer faalkosten door conflicten virtueel op te sporen en voorkom kostbare aanpassingen tijdens de uitvoeringsfase door het ontwerp al in een vroeg stadium op uitvoerbaarheid te controleren. Verbeter de samenwerking tussen de verschillende bouwpartners en optimaliseer de communicatie tussen ontwerpers, adviseurs, bouwers en installateurs.

BIM – Betere coördinatie en samenwerking

Ontdek wat BIM is en wat de meerwaarde is voor het ontwerp, uitvoeren en beheren van een bouwproject. Maak de stap van CAD naar BIM (video: 3:49 min.).

Conflictdetectie en -oplossing

Analyseer conflictdetectie direct vanuit Revit met Navisworks Manage. Coördineer diverse vakgebieden door deze samen te voegen tot één model en voer simulaties uit om conflicten op te sporen (video: 1:26 min.).

Breid de kracht van Revit uit naar een BIM-workflow.

In de bouwsector is Revit de meest gebruikte BIM applicatie om een bouwwerk efficiënt te ontwerpen, op te leveren en te beheren. De naadloze uitwisseling van het Revit model tussen ontwerper en uitvoerder helpt u beter en efficiënter samen te werken. Het BIM-model wordt als basis gebruikt om tekeningen, stukslijsten, en overzichten te genereren die nodig zijn voor de bouw- of werkplaats. Coördineer werkzaam tijdens de uitvoeringsfase tussen verschillende partijen en voorkom dat werk opnieuw uitgevoerd moet worden. Aannemers en installateurs hebben met Navisworks en Glue altijd en overal toegang tot de laatste actuele projectdata en werktekeningen.

BIM strategiesche ROI

Revit Architecture, Structural & MEP

Of u nu architect, aannemer, constructeur of technicus in de werktuigbouw, elektrotechniek of sanitairtechniek (MEP) bent, Revit bevat BIM functionaliteiten die uw werkzaamheden vereenvoudigen. Met de krachtige gereedschappen in Revit kunt u intelligente modellen creëren en analyses uitvoeren die u helpen bij het ontwerpen, bouwen, plannen en beheren van uw projecten.

Navisworks Manage

Met NavisWorks Manage voegt u ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen om conflicten op te sporen en werkprocessen visueel inzichtelijk te maken. NavisWorks Manage ondersteunt u in het coördineren en plannen van uw projecten waardoor faalkosten worden gereduceerd.

AutoCAD + Architecture + MEP

AutoCAD is al meer dan 25 jaar wereldwijd de marktleider op het gebied van 2D en 3D CAD design en de meest gebruikte tekenapplicatie in de Nederlandse bouw. Met de AEC Collection heeft u toegang tot de meest gebruikt AutoCAD brancheoplossingen en bent u verzekerd van compatibiliteit.

Recap Pro

Recap Pro is een krachtige applicatie om een digitale scan of een verzameling foto's van een werkelijke omgeving of object om te zetten en op te slaan als een PointCloud of 3D model. Gebruik het bestand daarna in Revit, AutoCAD of NavisWorks.

Robot Structural Analysis Professional

Met Robot Structural Analysis Professional kunt u gebouwen en Revit modellen constructief toetsen, analyseren en optimaliseren. Bestanden van Revit en Robot Structural Analysis Professional kunnen probleemloos worden uitgewisseld.

Advance Steel

Advance Steel is een op AutoCAD gebaseerde applicatie voor het 3D-modelleren en detailleren van staalconstructies en sluit naadloos aan op Revit. Verbeter de kwaliteit van uw tekeningen door gebruik te maken van parametrische staalverbindingen.

Structural Analysis for Revit

Cloud-gebaseerde applicatie voor constructie-analyse van gebouwen, direct in Revit; dat is Structural Analysis for Revit. Analyseer uw BIM-modellen in de cloud terwijl u in Revit doorwerkt. Bekijk de resultaten en optimaliseer uw ontwerp.


Revit + Navisworks Manage + AutoCAD

Autodesk AEC Collection - één voordelige software bundel voor CAD en BIM

Ondersteun alle fasen van de bouwcyclus met ontwerptechnologieën die een BIM-workflow ondersteunt van conceptueel ontwerp tot uitvoering en van visualisatie tot detail. De Autodesk AEC Collectie is een kostenbesparende verzameling van software met geïntegreerde CAD en BIM-tools voor het ontwerpen van gebouwen, civiele infrastructuur, constructiewerken en fabricageonderdelen.

Autodesk AEC Collection

Revit LT + AutoCAD LT

Revit LT Suite - De CAD en BIM-oplossing voor onderaannemers

De Revit LT Suite is een voordelige bundel die zowel AutoCAD LT als Revit LT bevat en is uitermate geschikt als u wilt starten met BIM. Met AutoCAD LT kunnen bestaande projecten doorgaan en is de continuïteit gewaarborgd. Tegelijkertijd kunnen nieuwe projecten met Revit LT worden opgezet en zult u binnen uw organisatie soepel overstappen naar BIM. Revit LT wordt door architecten erg veel gebruikt en opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat het BIM model onderdeel wordt van het gehele bouwproces.

AutoCAD Revit LT Suite


Nieuw met BIM?

Bekijk de video's en ontdek waarom steeds meer aannemers overstappen naar BIM

Start vandaag nog met BIM

Lynn Allen (Autodesk Technical Expert) legt uit waarom BIM essentieel is voor uw bedrijf (video: 2:34 min.).

BIM - verbeterde workflow

Autodesk BIM 360 Glue is een Cloud-gebaseerde oplossing en ondersteunt een BIM gebaseerde workflow. (video: 4:01 min.).

 

Wil u weten wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen?

Maak de eerste stap naar BIM en kom naar de gratis Revit Workshop: Starten met BIM