BIM voor de Architect

Stel de klant centraal met de gereedschappen in de AEC Collectie

Laat uw creativiteit niet beperken door software maar maak optimaal gebruik van de BIM-werkmethodiek om uw bedrijf te onderscheiden en meer werk te winnen. Met BIM kunt u uw klant meer betrekken bij het ontwerp, kunt u uw ideeën beter inzichtelijk maken en sluit het verwachtingspatroon beter aan bij de werkelijkheid.

De Autodesk AEC Collection levert de gereedschappen en technologie die u nodig heeft om betere gebouwen te ontwerpen die voldoen aan de wensen van uw klant.

Van idee tot oplevering

Maak gebruik van een verbonden BIM-workflow om ontwerpen met geïntegreerde prestatieanalyses en visualisatiefuncties van concept naar bouwdocumenten te brengen (video: 3:32 min.).

Vertel het verhaal

Uw klanten willen meer betrokken zijn bij het ontwerp en verlangen gebruiksvriendelijke hulpmiddelen om het ontwerp beter te begrijpen. Met de AEC Collectie heeft u alle gereedschappen om zelf interactieve visualisaties te maken. (video: 3:09 min.).

Breid de kracht van Revit en BIM uit

Binnen de bouw en architectuur is Revit de toonaangevende BIM applicatie om bouwwerken efficiënt virtueel in 3D te ontwerpen. BIM bestanden bevatten veel informatie en intelligentie. Dankzij de krachtige parametrische functionaliteiten in Revit worden wijzigingen in het hele project doorgevoerd en zijn documenten altijd actueel. De resultaten van uw ontwerpen zijn direct door te rekenen, overzichten kunnen worden gegenereerd van gebruikte materialen, bijbehorende afmetingen en aantallen. Gekoppeld aan prijzen zijn bouwkosten op elk moment inzichtelijk. Architecten ontdekken steeds meer de kracht van de BIM workflow die mogelijk wordt gemaakt door de gereedschappen in de AEC collectie. Breid de kracht van Revit en BIM nog verder uit en laat uw klanten versteld staan.

Five ways your move to a bim workflow pays off

Revit Architecture, Structural & MEP

Of u nu architect, bouwkundig ingenieur, constructeur of technicus in de werktuigbouw, elektrotechniek of sanitairtechniek (MEP) bent, Revit bevat BIM functionaliteiten die uw werkzaamheden vereenvoudigen. Met de krachtige gereedschappen in Revit kunt u intelligente modellen creëren en analyses uitvoeren die u helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van uw projecten.

FormIt Pro

Met Autodesk FormIt Pro kunt u een idee eenvoudig digitaal vormgeven en is met name geschikt voor het schetsen van vormen en massa's in de ontwerpfase van een project. FormIt Pro werkt op elk gewenst apparaat om uw ontwerp tot leven te wekken en is volledig geïntegreerd in de Autodesk workflow.

3ds Max

Maak zelf bouwkundige visualisaties en animaties! Modelleer uw ontwerp in Revit en gebruik 3ds Max om het bouwwerk op een realistische manier te visualiseren. Plaats het ontwerp vervolgens in een virtuele omgeving of gebruik (Recap) PointClouds om het gebouw in een ingemeten omgeving in te passen.

AutoCAD + Architecture + MEP

AutoCAD is al meer dan 25 jaar wereldwijd de marktleider op het gebied van 2D en 3D CAD design en de meest gebruikte tekenapplicatie in de Nederlandse bouw. Met de AEC Collection heeft u toegang tot de meest gebruikt AutoCAD brancheoplossingen en bent u verzekerd van compatibiliteit.

Revit Live

Autodesk Live is een Cloud-gebaseerde visualisatietool waarmee u met één klik Revit modellen kunt omtoveren tot een interactieve presentatie of visualisatie. Autodesk Live is VR-Ready en heeft functionaliteit om uw ontwerp met een VR bril (niet inbegrepen) te bekijken.

Insight

Insight is een Cloud-gebaseerde energieprestatie-tool om inzicht te krijgen in het energiegebruik van een ontwerp en deze te optimaliseren voor de gehele levenscyclus van het bouwwerk. Bespaar uw opdrachtgever kosten door het energieverbruik te reduceren en de operationele kosten te verlagen.

Navisworks Manage

Met NavisWorks Manage voegt u ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen om conflicten op te sporen en werkprocessen visueel inzichtelijk te maken. NavisWorks Manage ondersteunt u in het coördineren en plannen van uw projecten waardoor faalkosten worden gereduceerd.

Recap Pro

Recap Pro is een krachtige applicatie waarmee u een digitale scan of een verzameling foto's van een werkelijke omgeving of object om kunt zetten, bewerken en opslaan als een PointCloud of 3D model. Deze kunnen vervolgens in applicaties zoals Revit, AutoCAD en NavisWorks worden gebruikt.

Dynamo Studio

Dynamo Studio is een visuele programmeeromgeving waarmee u taken kunt automatiseren en data laten analyseren. Het BIM model en bijbehorende data wordt gestuurd op basis van programmeerbare formules, logische operatoren en ingegeven parameters. Met Dynamo Studio zijn de mogelijkheden oneindig!


Revit + 3ds Max + Navisworks Manage + AutoCAD

Autodesk AEC Collection - één voordelige software bundel voor CAD en BIM

Ondersteun alle fasen van de bouwcyclus met ontwerptechnologieën die een BIM-workflow ondersteunt van conceptueel ontwerp tot uitvoering en van visualisatie tot detail. De Autodesk AEC Collectie is een kostenbesparende verzameling van software met geïntegreerde CAD en BIM-tools voor het ontwerpen van gebouwen, civiele infrastructuur, constructiewerken en fabricageonderdelen.

Autodesk AEC Collection

Nieuw met BIM?

Bekijk de video's en ontdek waarom steeds meer aannemers overstappen naar BIM

Start vandaag nog met BIM

Lynn Allen (Autodesk Technical Expert) legt uit waarom BIM essentieel is voor uw bedrijf (video: 2:34 min.).

BIM - verbeterde workflow

Autodesk BIM 360 Glue is een Cloud-gebaseerde oplossing en ondersteunt een BIM gebaseerde workflow. (video: 4:01 min.).


 

Wil u weten wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen?

Maak de eerste stap naar BIM en kom naar de gratis Revit Workshop: Starten met BIM