BIM voor de constructief- en bouwkundig ingenieur

Maak betere gebouwen met de gereedschappen in de AEC Collectie.

BIM (Building Information Modeling) helpt staal-, beton en bouwkundig ingenieurs om tekeningen, documenten en planningen tijdens de gehele looptijd van een project actueel en accuraat te houden. De naadloze uitwisseling en integratie tussen het constructief en bouwkundig ontwerp minimaliseert fouten en stroomlijnt de samenwerking tussen architect, engineer en aannemer.

Met BIM worden beton-, hout- en staalconstructies in 3D ontworpen en voorzien van constructieve informatie. Daarna kan het model worden geanalyseerd waarbij krachten en belastingen visueel inzichtelijk worden gemaakt. Ingenieurs- en constructiebureau's hebben hiermee toegang tot geavanceerde gereedschappen voor het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden, maar ook betonproducenten kunnen op een eenvoudig manier hoeveelheden en volumes uit het BIM model halen en gebruiken voor kostencalculatie of stuklijsten.

Clashdetectie en planning

Exporteer gedetailleerde constructieve ontwerpen van Revit naar Navisworks Manage. Voer clashdetectie uit met andere 3D-ontwerpmodellen en los planningsproblemen op voordat de uitvoering of productie van start gaat. (video: 3:13 min.).

Staal – Betere coördinatie en samenwerking

Deel 3D-modellen tussen projectteams zonder informatie te verliezen tijdens de bestandsoverdracht. Importeer uw Revit-model in Advance Steel voor efficiëntere gegevensuitwisseling. (video: 9:40 min.)

BIM voor de engineer - Naadloze uitwisseling en betere planning.

BIM is de standaard voor de bouw en Revit is wereldwijd -en in Nederland- markleider als het gaat om 3D modelleren volgens de BIM werkmethode. Als engineer is het belangrijk dat u het constructief model naadloos en zonder verlies van data kunt uitwisselen met de architect en aannemer. BIM maakt het mogelijk om het bouwkundig ontwerp en het constructief ontwerp digitaal samen te voegen en visueel te inspecteren op bouwfouten. Het inplannen van productiecapaciteit, materiaal en hulpmiddelen wordt hiermee geoptimaliseerd waardoor het project beter voorspelbaar maakt, risico’s afnemen en winstmarges toenemen.

BIM voor staal ingenieurs - maak de stap van 2D naar 3D

Revit Architecture, MEP en Structual

Of u nu architect, bouwkundig ingenieur, constructeur of technicus in de werktuigbouw, elektrotechniek of sanitairtechniek (MEP) bent, Revit bevat BIM functionaliteiten die uw werkzaamheden vereenvoudigen. Met de krachtige gereedschappen in Revit kunt u intelligente modellen creëren en analyses uitvoeren die u helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van uw projecten.

Advance Steel

Advance Steel is een op AutoCAD gebaseerde applicatie voor het 3D-modelleren en detailleren van staalconstructies en sluit naadloos aan op Revit. Verbeter de kwaliteit van uw tekeningen door gebruik te maken van parametrische staalverbindingen.

Robot Structural Analysis Professional

Met Robot Structural Analysis Professional kunt u gebouwen en Revit modellen constructief toetsen, analyseren en optimaliseren. Bestanden van Revit en Robot Structural Analysis Professional kunnen probleemloos worden uitgewisseld.

Structural Analysis for Revit

Cloud-gebaseerde applicatie voor constructie-analyse van gebouwen, direct in Revit; dat is Structural Analysis for Revit. Analyseer uw BIM-modellen in de cloud terwijl u in Revit doorwerkt. Bekijk de resultaten en optimaliseer uw ontwerp.

Recap Pro

Recap Pro is een krachtige applicatie om een digitale scan of een verzameling foto's van een werkelijke omgeving of object om te zetten en op te slaan als een PointCloud of 3D model. Gebruik het bestand daarna in Revit, AutoCAD of NavisWork

AutoCAD + Architecture + MEP

AutoCAD is al meer dan 25 jaar wereldwijd de marktleider op het gebied van 2D en 3D CAD design en de meest gebruikte tekenapplicatie in de Nederlandse bouw. Met de AEC Collection heeft u toegang tot de meest gebruikt AutoCAD brancheoplossingen en bent u verzekerd van compatibiliteit.

Navisworks Manage

Met NavisWorks Manage voegt u ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen om conflicten op te sporen en werkprocessen visueel inzichtelijk te maken. NavisWorks Manage ondersteunt u in het coördineren en plannen van uw projecten waardoor faalkosten worden gereduceerd.


Revit + Navisworks Manage + Robot Structural Analysis Professional

Autodesk AEC Collection - één voordelige software bundel voor CAD en BIM

Ondersteun alle fasen van de bouwcyclus met ontwerptechnologieën die een BIM-workflow ondersteunt van conceptueel ontwerp tot uitvoering en van visualisatie tot detail. De Autodesk AEC Collectie is een kostenbesparende verzameling van software met geïntegreerde CAD en BIM-tools voor het ontwerpen van gebouwen, civiele infrastructuur, constructiewerken en fabricageonderdelen.

Autodesk AEC Collection


Nieuw met BIM?

Bekijk de video's en ontdek waarom steeds meer constructief- en bouwkundig ingenieurs overstappen naar BIM

Verbind disciplines en ontwerp data.

BIM levert veel voordeel op voor bouwkundig ingenieurs, adviseurs en fabrikanten: het zorgt voor een betere samenwerking, vermindert het verlies van informatie en levert projecten op van betere kwaliteit. (video: 3:12 min.).

BIM - verbeterde workflow

Voer Cloud-gebaseerde analyses uit als onderdeel van het BIM-proces. Analyseer een model in de Cloud terwijl u in Revit werkt en verken de resultaten binnen Revit. (video: 2:06 min.).

 

Wil u weten wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen?

Maak de eerste stap naar BIM en kom naar de gratis Revit Workshop: Starten met BIM