BIM voor de fabrikant

Wordt dé kennispartner voor de architect en de leverancier van de aannemer.

Als fabrikant in de bouw weet u als geen ander wat de beste oplossing is. De gereedschappen in de AEC Collection stellen u in staat om uw specialistische vakkennis te delen en een hechtere samenwerking aan te gaan met architecten en aannemers. Voor installateurs is de AEC Collection vooral interessant om samen met de architect de energieprestatie van een gebouw te optimaliseren en aan de hand van deze analyse het ontwerp te voorzien van alle mechanische en elektrische installaties en leidingwerk. De AEC Collection biedt u een totale BIM-oplossing!

BIM voor Fabrikanten

Bedrijven uit de maakindustrie, die leveren aan de bouw, krijgen steeds meer met BIM te maken. In dit webinar leggen we uit waarom het BIM-concept belangrijk is in de bouwindustrie en hoe producenten hierop kunnen inspringen. (video: 53:25 min.)

Bereik de hele markt met één BIM bibliotheek

De BouwConnect Bibliotheek is de grootste en meest intelligente BIM database van Nederland. Exporteer producten als BIM model naar Revit, AutoCAD, IFC en ASD voor Adomi (video: 1:12 min.).

BIM voor fabrikanten - De leverancier van BIM modellen.

BIM is de standaard voor de bouw en Revit is wereldwijd -en in Nederland- markleider als het gaat om 3D modelleren volgens de BIM werkmethode. Als fabrikant is het belangrijk dat u meegaat in deze ontwikkeling en dat u uw producten als Revit-model beschikbaar kunt stellen. BIM modelleurs gebruiken namelijk vaak kant-en-klare BIM modellen om de kwaliteit van het ontwerp en de snelheid van het proces te verbeteren. Als de BIM modelleur uw product in de ontwerpfase gebruikt is de kans groot dat het ook in het definitief ontwerp wordt opgenomen om vervolgens in de uitvoeringsfase te worden toegepast.

Met de applicaties in de AEC Collection zijn fabrikanten in staat producten te modelleren en aan te bieden als BIM model. Deze kunnen daarna via uw eigen website of online bibliotheken zoals Bouwconnect worden aangeboden.

BIM Connected Workflows - MEP

Revit Architecture, Structural & MEP

Of u nu architect, bouwkundig ingenieur, constructeur of technicus in de werktuigbouw, elektrotechniek of sanitairtechniek (MEP) bent, Revit bevat BIM functionaliteiten die uw werkzaamheden vereenvoudigen. Met de krachtige gereedschappen in Revit kunt u intelligente modellen creëren en analyses uitvoeren die u helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van uw projecten.

Fabrication CADmep

Breid Revit uit door uw MEP model kant-en-klaar op te leveren voor fabricatie. Communiceer en controleer uw ontwerp met architecten, constructeurs en aannemers en werk samen in één BIM model. Win aanbestedingen met nog scherpere aanbiedingen door accurate calculaties te maken!

AutoCAD MEP

Met NavisWorks Manage voegt u ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen om conflicten op te sporen en werkprocessen visueel inzichtelijk te maken. NavisWorks Manage ondersteunt u in het coördineren en plannen van uw projecten waardoor faalkosten worden gereduceerd.

Navisworks Manage

Met NavisWorks Manage voegt u ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen om conflicten op te sporen en werkprocessen visueel inzichtelijk te maken. NavisWorks Manage ondersteunt u in het coördineren en plannen van uw projecten waardoor faalkosten worden gereduceerd.

AutoCAD + Architecture + MEP

AutoCAD is al meer dan 25 jaar wereldwijd de marktleider op het gebied van 2D en 3D CAD design en de meest gebruikte tekenapplicatie in de Nederlandse bouw. Met de AEC Collection heeft u toegang tot de meest gebruikt AutoCAD brancheoplossingen en bent u verzekerd van compatibiliteit.

Recap Pro

Recap Pro is een krachtige applicatie om een digitale scan of een verzameling foto's van een werkelijke omgeving of object om te zetten en op te slaan als een PointCloud of 3D model. Gebruik het bestand daarna in Revit, AutoCAD of NavisWorks.

Advance Steel

Advance Steel is een op AutoCAD gebaseerde applicatie voor het 3D-modelleren en detailleren van staalconstructies en sluit naadloos aan op Revit. Verbeter de kwaliteit van uw tekeningen door gebruik te maken van parametrische staalverbindingen.


Revit + Navisworks Manage + Fabrication CADmep

Autodesk AEC Collection - één voordelige software bundel voor CAD en BIM

Ondersteun alle fasen van de bouwcyclus met ontwerptechnologieën die een BIM-workflow ondersteunt van conceptueel ontwerp tot uitvoering en van visualisatie tot detail. De Autodesk AEC Collectie is een kostenbesparende verzameling van software met geïntegreerde CAD en BIM-tools voor het ontwerpen van gebouwen, civiele infrastructuur, constructiewerken en fabricageonderdelen.

Autodesk AEC Collection

Nieuw met BIM?

Bekijk de video's en ontdek waarom steeds meer aannemers overstappen naar BIM

Start vandaag nog met BIM

Lynn Allen (Autodesk Technical Expert) legt uit waarom BIM essentieel is voor uw bedrijf (video: 2:34 min.).

BIM - verbeterde workflow

Autodesk BIM 360 Glue is een Cloud-gebaseerde oplossing en ondersteunt een BIM gebaseerde workflow. (video: 4:01 min.).

 

Wil u weten wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen?

Maak de eerste stap naar BIM en kom naar de gratis Revit Workshop: Starten met BIM