Revit eenvoudig gemaakt voor de Nederlandse bouw

Met Revit, ASD en BouwConnect beschikt u over een software-combinatie die helemaal is afgestemd op de Nederlandse bouw. De krachtige functionaliteit van Revit in combinatie met het gebruikersgemak van de ASD vormen samen hét gereedschap voor iedereen die wil BIMmen of 3D-modelleren. Het BIM-pakket maakt optimaal gebruik van de meest uitgebreide bouwdeelbibliotheek van Nederland: de BouwConnect Bibliotheek Pro! Uniek is bovendien dat ASD voor Revit ook voor 2D-detailering in Revit de beste oplossing is.

Architecten, ontwerpers, aannemers, tekenbureaus, BIM-modelleurs en ingenieurs modelleren, detailleren, calculeren, toetsen en communiceren met de BIM-oplossing voor de Nederlandse bouw en architectuur. De BIM oplossing levert de gereedschappen en technologie die u nodig heeft om betere gebouwen te ontwerpen die voldoen aan de wensen van uw klant.

ASD voor Revit

ASD voor Revit – Nederlandse Revit Standaard (NLRS)

Met ASD voor Revit zet u snel en eenvoudig een Bouw Informatie Model op. U kunt direct in Revit aan de slag zonder dat u ingewikkelde menu’s moet doorlopen. De ASD Navigator is veel gebruikersvriendelijker dan de standaard Revit projectbrowser, bovendien zijn alle begrippen Nederlandstalig. De Navigator geeft views gecategoriseerd per fase weer. Schakel eenvoudig tussen 2D en 3D views, schets, bestek, vergunning, detail en uitvoering of maak een nieuwe vieuw aan met de correcte naamgeving volgens de Nederlandse Revit Standaard.

BCB Pro voor Revit

BCB Pro - 3D modelleren en 2D detailleren

Met BouwConnect Bibliotheek Pro heeft u ook toegang tot tienduizenden Revit families en 3D modellen. U zoekt eenvoudig het 3D BIM bouwonderdeel op in de bibliotheek en plaats deze direct aan de kruisdraad in uw project. Een vaak gehoorde opmerking is dat het 2D uittekenen van een detail in Revit ingewikkeld is en veel tijd kost, met de BouwConnect Bibliotheek kunt u naast het 3D BIM-Model ook direct 2D CAD details in uw Revit project importeren.

De voordelen van Revit en BIM

Revit is binnen de Nederlandse bouw en architectuur dé marktleider op het gebied van het ontwerpen volgens het BIM-werkmethodiek. Het virtueel bouwen met behulp van een 3D BIM-model biedt de gehele bouwketen zo veel voordelen dat het ontwerpen met de traditionele 2D CAD langzaam maar zeker wordt uitgefaseerd. In de BIM voor de architect, aannemer, fabrikant, constructief- en bouwkundig ingenieur en de infrastructuur hebben we de voordelen voor uw situatie op een rij gezet.


spraakverwarring in de bouw

Waarom ASD en BouwConnect voor Revit?

Betere communicatie – ‘spreek’ dezelfde taal

Iedereen in de bouwketen wil meer inzicht en een betere communicatie om misverstanden te voorkomen met als doel om faalkosten terug te dringen, maar hoe maak je nu digitaal afspraken zodat iedereen dezelfde “taal” spreekt en deze doelstelling daadwerkelijk wordt behaald.

Als u de ASD en BouwConnect Bibliotheek Pro voor Revit gebruikt voldoet uw ontwerp aan de Nederlandse Revit Standaard (NLRS). Omdat de informatie in het model is eenduidig opgebouwd spreekt iedereen dezelfde "taal" wat het samenwerken en delen van informatie tussen de verschillende bouwpartners eenvoudiger maakt en miscommunicatie tot een minimum wordt beperkt. Belangrijk hierbij is dat alle bouwonderdelen – Revit families – consequent op de juiste manier zijn opgebouwd en de correcte BIM-informatie bevatten. Als u op het internet op zoek gaat naar Revit families wil de kwaliteit van de modellen nogal eens verschillen, vaak zien de modellen er op het eerste gezicht acceptabel uit, maar missen ze vaak cruciale BIM-informatie.

Alle bouwonderdelen – generiek en fabrikanten – uit de BouwConnect Bibliotheek zijn 100% BIM en bevatten hoogwaardige productinformatie. De kwaliteit van de Revit families is enorm hoog waardoor u zich kunt concentreren op het ontwerp zonder dat u zich druk hoeft te maken of alle BIM-informatie aan het model is toegevoegd.

Werkt uw bouwpartner met een andere BIM-software dan kunt u nog steeds probleemloos samenwerken door het model te exporteren naar het IFC formaat.

Ondersteuning gehele bouwproces - van idee ontwerp tot uitvoering

Revit in combinatie met ASD en BouwConnect Bibliotheek Pro ondersteunt het gehele bouwproces van initieel ontwerp tot en met de uitvoering en onderhoud. Architecten kunnen veel tijd besparen de intuïtieve navigatie en de slimme Revit ASD wizards die het plaatsen van muren, wanden, vloeren en kozijnen een stuk eenvoudiger maken. U kunt met één klik schakelen tussen de verschillende views zoals schets, bestek, uitvoering of detail. Daarnaast biedt de meest uitgebreide Revit bibliotheek van Nederland duizenden generieke Revit families die u direct in uw project kunt gebruiken.

Om een detail toe te lichten kan een 2D CAD detail aan het ontwerp worden toegevoegd. Het 2D detailleren in Revit kan soms uitdagend zijn en kost veel tijd. Met de BouwConnect Bibliotheek Pro kunt u eenvoudig het reeds geplaatste 3D model in de bibliotheek opzoeken en kant-en-klare 2D CAD details aan uw kruisdraad in uw project importeren.

Wanneer het ontwerp definitief is kunnen aannemers en installateurs het model verder uitwerken en de generieke bouwdelen vervangen door fabrikant specifieke producten. De uitgebreide bibliotheek bevat honderden Nederlandse fabrikanten met tienduizenden producten en meer dan een miljoen productvarianten. Al deze bouwonderdelen (Revit families) bevatten alle relevante informatie zoals bestekteksten en bouwfysica.

De “I” van informatie

De “I” van informatie in het Building "Information" Model is één van de belangrijkste verschillen met het traditioneel ontwerpen in 2D CAD. Het ontwerp bestaat niet meer uit “losse” lijntjes maar het BIM-model bevat een grote hoeveelheid aan productinformatie waarmee er "intelligentie" aan het model wordt toegevoegd.

Zo kan aan de hand van de productinformatie welke is opgenomen in de bouwonderdelen worden gecontroleerd of het ontwerp voldoet aan het bouwbesluit. Verder kunt u met het analytisch model in Revit initiële sterkteberekeningen van de constructie uitvoeren, het analytisch model kan dan verder worden doorberekend door de bouwkundig ingenieur. Ook kan bijvoorbeeld de energieprestatie van een gebouw worden doorberekend en geoptimaliseerd. Bestekteksten, hoeveelheden, materialen en kosten zijn altijd te raadplegen en te koppelen met bestek- of calculatiesoftware om een nauwkeurige kostenraming te maken en te budgetten te beheren.

de informatie in een BIM-model


 
ASD Voor Revit

ASD voor Revit

ASD voor Revit is een bouwkundige BIM-applicatie voor de Nederlandse markt die het werken met Rev....

BouwConnect Bibliotheek Pro

BouwConnect Bibliotheek Pro voor Revit

BouwConnect Bibliotheek Pro (BCB Pro) is de slimste en uitgebreidste Revit en BIM bibliotheek voo....

Revit 2020

Revit

Autodesk Revit is een hoogwaardig tekenpakket toegesneden op ontwerpers, bouwers, productfabrikan....

Autodesk AEC Collection

AEC Collection

De AEC Collection is een nieuwe complete softwareoplossing voor CAD en BIM, specifiek voor de inf....

Toon per pagina