AutoCAD Civil 3D basiscursus

Civil 3D Basiscursus

Civil 3D is zeer krachtige ontwerpsoftware om civiele projecten in een 3D model te ontwerpen. Tijdens de Civil 3D Basiscursus leert u hoe u een dynamisch (BIM) model op de juiste wijze kunt opzetten, hoe u informatie op de juiste manier in uw model verwerkt en op welke wijze u deze overzichtelijk uit uw model kunt halen.

 • Werken met terreinmodellen
 • Volumeberekeningen
 • Lengteprofielen en dwarsprofielen
 • Dynamisch wegontwerp
 • Nederlandstalig lesmateriaal
 • Officieel Autodesk certificaat

De AutoCAD Civil 3D Basiscursus is geschikt voor AutoCAD tekenaars of constructeurs die actief zijn in de Grond-, Weg-, en Waterbouwsector of Landmeetkunde, Geotechniek en Landschapsinrichting beoefenen en met 3D-terreinmodellen willen gaan werken.

Wat leert u in de AutoCAD Civil 3D Basiscursus?

Na deze 3-daagse AutoCAD Civil 3D Basiscursus bent u bekend met de objectenstructuur van AutoCAD Civil 3D en kunt u aan de slag met 3D digitale terreinmodellen (DTM), geautomatiseerde dwarsprofielen en lengteprofielen, volumes, terreinontwerp, wegontwerp en nog veel meer.

U weet wat u wel en níet moet doen om een gestructureerde civiele tekening te krijgen en de informatie uit uw tekening zo veel mogelijk te hergebruiken. De onderwerpen zijn geselecteerd op praktisch gebruik binnen de civiele techniek.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

 • Juiste start voor elke civiele tekenaar of ontwerper!
 • U met 3D- terreinmodellen wilt gaan werken en de voordelen van een dynamisch model wilt ervaren en begrijpen.
 • U dwars- en lengteprofielen en terreinontwerp moet maken en u tegen de limieten aanloopt van AutoCAD of AutoCAD MAP3D.
 • U een start wil maken met het werken volgens de BIM filosofie.
 • U geschoold wilt worden in een breed inzetbaar softwarepakket van Autodesk, geschikt voor de infrastructuur.

Voorkennis

U dient over basiskennis AutoCAD te beschikken. Verder is het belangrijk dat u goed met een computer en met Windows overweg kunt. Deze AutoCAD Civil 3D Basiscursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond en is geschikt als u affiniteit heeft met civiele techniek.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD Civil 3D lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Civil 3D cursusmap (Basis) is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.


De Civil 3D Basiscursus bestaat uit 3 cursusdagen, welke verspreid worden over meerdere weken. Op deze manier heeft u als nieuwe Civil 3D gebruiker ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Cursusdag 1
Basisprincipes Civil 3D
Inleiding & interface
Ribbon
Toolspace

Surfaces
Surface maken
Surface Styles
Boundaries
Handmatig wijzigen
Analyses
Volumes / Inhoud

Grading
Maken en wijzigen
Taluds
Surface
Hoeveelheden

Feature Lines
Maken en wijzigen
Elevations from Surface

Points
Bestanden inlezen
Punten verbinden
Point Groups
Surfaces
Cursusdag 2
Surfaces
Surfaces
Herhaling
Surface Styles

Alignments
Alignments maken
Alignments Styles
Labels
Grips
Alignments wijzigen
Offset alignments & widening

Profiles
Surface profiles
Profile ontwerpen

Assemblies & subassemblies
Gebruik
Assemblies maken
Assemblies Wijzigen
Surfaces
Cursusdag 3
Corridors
Principe
Maken en wijzigen
Corridor Surface

Sample lines & sections
Maken en wijzigen
Multiple Section Views

Quantity takeoff
Principe
Criteria Sets
Rapportages maken

Sjaak Klarenbeek (Iv-Infra) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 09-05-2019

"Prima cursus, nette trainings locatie, die goed met de auto bereikbaar is. De cursusleider kon goed uitleggen hoe Civil 3D werkt. Zeker een pluspunt, de cursusleider kon bij de cursisten meekijken en eventueel delen met de andere cursisten."

Arjan Vink (EVS Infrabouw BV) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 05-04-2019

"Prima Cursus. Leuke informele sfeer.Cursusleider is erg bekwaam. Cursus met boek is erg compleet. Boek is goed te gebruiken als naslagwerk. Prettig dat cursusleider op scherm kan meekijken bij cursisten.
"

Marieke Sulkers (Ingenieursbureau Drechtsteden) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-04-2019

"Duidelijke cursus voor beginnen C3D gebruikers. De lessen worden daar waar kan aangepast op specifieke vragen. Het tempo is goed te volgen voor mensen die nog nooit met C3D hebben gewerkt. Wel is een basis kennis Autocad handig. "

W. Lentz (Iv-Infra) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-04-2019

"Een leuke cursus met voldoende diepgang om een goede start te maken met Civil 3D. Trainer denkt/ doet actief mee met de groep en let op individuele vooruitgang. Erg leuk dat vragen over je eigen project klassikaal behandeld kunnen worden waardoor de cursus meer wordt dan een boekje volgen. "

Tim Hoogvorst (Tauw BV ) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-04-2019

"Goede duidelijke uitleg over de basis van C3D, Docent Emre gaat met een mooi tempo door de stof maar zorgt dat iedereen kan volgen. Ook de faciliteiten op de locatie Bodegraven waren prima voor elkaar. Bedankt voor de cursus!"

Bennard de Rijke (EVSBV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-04-2019

"Duidelijke uitleg van de cursus met niet teveel cursisten. De cursus werd op een ontspannen manier gegeven. De cursusmentor was goed te verstaan en ook de manier dat de mentor met je PC kon meekijken om met een opdracht te helpen was een fijne manier om de cursus te doen"

L van Ingen (Mouwrik Waardenburg) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 27-02-2019

"De Civil 3D training geeft je genoeg kennis om vooruit te kunnen met het programma. De trainer geeft genoeg tijd voor vragen en uitleg. Voor de mensen die toch een stapje extra willen word er een leuke opdracht bedacht. "

Marcel Schouten (SGS Roos+Bijl) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 18-02-2019

"Meerdere cursussen gevolgd bij jullie en is altijd geslaagd. Dit keer de civil3d cursus gevolgd aangezien we steeds meer vragen krijgen om in 3d te tekenen. Standaard isometrisch is niet meer genoeg. Tijdens deze cursus heel veel nieuwe dingen geleerd welke handig blijken voor onze werkzaamheden."

Bas den Boer (Bas den Boer GWW-Services) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-01-2019

"Nadat ik vorig jaar bij een andere aanbieder de training civil3d had gedaan en weinig had geleerd heb ik bij cadaccent de training opnieuw gedaan, nu met een prima resultaat. Er wordt heel duidelijk en goed les gegeven. Complimenten"

M Bregman (Ingenieursbureau Drechtsteden) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 08-01-2019

"Een prettige leraar, heeft veel verstand van de programma's. Omdat wij een groep hadden die wat sneller werkte dan normaal heeft hij voor de laatste dag nog een extra opdracht voor ons gemaakt. Super!"

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 36

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

€ 995,00