AutoCAD Civil 3D basiscursus

Civil 3D Basiscursus

Civil 3D is zeer krachtige ontwerpsoftware om civiele projecten in een 3D model te ontwerpen. Tijdens de Civil 3D Basiscursus leert u hoe u een dynamisch (BIM) model op de juiste wijze kunt opzetten, hoe u informatie op de juiste manier in uw model verwerkt en op welke wijze u deze overzichtelijk uit uw model kunt halen.

 • Werken met terreinmodellen
 • Volumeberekeningen
 • Lengteprofielen en dwarsprofielen
 • Dynamisch wegontwerp
 • Nederlandstalig lesmateriaal
 • Officieel Autodesk certificaat

De AutoCAD Civil 3D Basiscursus is geschikt voor AutoCAD tekenaars of constructeurs die actief zijn in de Grond-, Weg-, en Waterbouwsector of Landmeetkunde, Geotechniek en Landschapsinrichting beoefenen en met 3D-terreinmodellen willen gaan werken.

Wat leert u in de AutoCAD Civil 3D Basiscursus?

Na deze 3-daagse AutoCAD Civil 3D Basiscursus bent u bekend met de objectenstructuur van AutoCAD Civil 3D en kunt u aan de slag met 3D digitale terreinmodellen (DTM), geautomatiseerde dwarsprofielen en lengteprofielen, volumes, terreinontwerp, wegontwerp en nog veel meer.

U weet wat u wel en níet moet doen om een gestructureerde civiele tekening te krijgen en de informatie uit uw tekening zo veel mogelijk te hergebruiken. De onderwerpen zijn geselecteerd op praktisch gebruik binnen de civiele techniek.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

 • Juiste start voor elke civiele tekenaar of ontwerper!
 • U met 3D- terreinmodellen wilt gaan werken en de voordelen van een dynamisch model wilt ervaren en begrijpen.
 • U dwars- en lengteprofielen en terreinontwerp moet maken en u tegen de limieten aanloopt van AutoCAD of AutoCAD MAP3D.
 • U een start wil maken met het werken volgens de BIM filosofie.
 • U geschoold wilt worden in een breed inzetbaar softwarepakket van Autodesk, geschikt voor de infrastructuur.

Voorkennis

U dient over basiskennis AutoCAD te beschikken. Verder is het belangrijk dat u goed met een computer en met Windows overweg kunt. Deze AutoCAD Civil 3D Basiscursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond en is geschikt als u affiniteit heeft met civiele techniek.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD Civil 3D lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Civil 3D cursusmap (Basis) is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.


De Civil 3D Basiscursus bestaat uit 3 cursusdagen, welke verspreid worden over meerdere weken. Op deze manier heeft u als nieuwe Civil 3D gebruiker ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Cursusdag 1
Basisprincipes Civil 3D
Inleiding & interface
Ribbon
Toolspace

Surfaces
Surface maken
Surface Styles
Boundaries
Handmatig wijzigen
Analyses
Volumes / Inhoud

Grading
Maken en wijzigen
Taluds
Surface
Hoeveelheden

Feature Lines
Maken en wijzigen
Elevations from Surface

Points
Bestanden inlezen
Punten verbinden
Point Groups
Surfaces
Cursusdag 2
Surfaces
Surfaces
Herhaling
Surface Styles

Alignments
Alignments maken
Alignments Styles
Labels
Grips
Alignments wijzigen
Offset alignments & widening

Profiles
Surface profiles
Profile ontwerpen

Assemblies & subassemblies
Gebruik
Assemblies maken
Assemblies Wijzigen
Surfaces
Cursusdag 3
Corridors
Principe
Maken en wijzigen
Corridor Surface

Sample lines & sections
Maken en wijzigen
Multiple Section Views

Quantity takeoff
Principe
Criteria Sets
Rapportages maken

Henk Dorland (VolkerRail) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-10-2019

"Plezierige en goeie ervaring van de training. Duidelijke en goeie uitleg van de trainer. Het tempo was goed afgestemd op de groep. Ik heb zeker veel opgestoken van de training wat ik kan toepassen in mijn werk"

Maria van Driel (BOOT organiserend ingenieurs) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 15-07-2019

"Goede training Civil 3D, ook voor mensen die minder bekend zijn met AutoCad. Geduldige trainer die versnelt waar kan en vertraagt waar nodig. Prettige trainingsruimte in Oss en genoeg stilte om goed te oefenen."

Wietze Van der zwaag (Roc friesepoort) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-06-2019

"Hij praat rustig en duidelijk en helpt je goed, hij weet precies hoe het werkt en weet goed waar je aan toe bent. Zo kan je de cursus makkelijk volgen en kan je de cursus halen.
"

Timo van der Kooij (ROC Friese Poort) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-06-2019

"De training werd op een duidelijke en rustige manier gegeven. Het tempo werd bepaald door de groep. Ik heb er veel van op gestoken en zal deze cursus zeker aanbevelen aan anderen"

siemon taconis (friesepoort) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-06-2019

"Ik vond het een zeer leerzame cursus ik heb er veel geleerd en kreeg duidelijke uitleg van de cursist. Ik heb hier veel nieuwe dingen geleerd die ik zeker in mijn werk zal toepassen."

Renko De Romph (Ingenieursbureau Krimpenerwaard) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 03-06-2019

"De basiscursus Civil 3D is een zeer nuttige en leerzame cursus voor iedere civieltechnische ontwerper. Het cursusmateriaal is erg compleet en het boek is tevens te gebruiken als naslagwerk."

Rick van Broeckhuijsen (Techniek college rotterdam) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 03-06-2019

"Super leerzame cursus. Dit heeft mij verder geholpen met mijn werkzaamheden. Verder vond ik het ook een leuke cursus, omdat ik veel nieuwe dingen heb geleerd over het 3D modelleren. "

Sjaak Klarenbeek (Iv-Infra) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 09-05-2019

"Prima cursus, nette trainings locatie, die goed met de auto bereikbaar is. De cursusleider kon goed uitleggen hoe Civil 3D werkt. Zeker een pluspunt, de cursusleider kon bij de cursisten meekijken en eventueel delen met de andere cursisten."

Arjan Vink (EVS Infrabouw BV) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 05-04-2019

"Prima Cursus. Leuke informele sfeer.Cursusleider is erg bekwaam. Cursus met boek is erg compleet. Boek is goed te gebruiken als naslagwerk. Prettig dat cursusleider op scherm kan meekijken bij cursisten.
"

Marieke Sulkers (Ingenieursbureau Drechtsteden) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 01-04-2019

"Duidelijke cursus voor beginnen C3D gebruikers. De lessen worden daar waar kan aangepast op specifieke vragen. Het tempo is goed te volgen voor mensen die nog nooit met C3D hebben gewerkt. Wel is een basis kennis Autocad handig. "

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 43

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

€ 995,00