AutoCAD Civil 3D basiscursus

Civil 3D Basiscursus

Civil 3D is zeer krachtige ontwerpsoftware om civiele projecten in een 3D model te ontwerpen. Tijdens de Civil 3D Basiscursus leert u hoe u een dynamisch (BIM) model op de juiste wijze kunt opzetten, hoe u informatie op de juiste manier in uw model verwerkt en op welke wijze u deze overzichtelijk uit uw model kunt halen.

 • Werken met terreinmodellen
 • Volumeberekeningen
 • Lengteprofielen en dwarsprofielen
 • Dynamisch wegontwerp
 • Nederlandstalig lesmateriaal
 • Officieel Autodesk certificaat

De AutoCAD Civil 3D Basiscursus is geschikt voor AutoCAD tekenaars of constructeurs die actief zijn in de Grond-, Weg-, en Waterbouwsector of Landmeetkunde, Geotechniek en Landschapsinrichting beoefenen en met 3D-terreinmodellen willen gaan werken.

Wat leert u in de AutoCAD Civil 3D Basiscursus?

Na deze 3-daagse AutoCAD Civil 3D Basiscursus bent u bekend met de objectenstructuur van AutoCAD Civil 3D en kunt u aan de slag met 3D digitale terreinmodellen (DTM), geautomatiseerde dwarsprofielen en lengteprofielen, volumes, terreinontwerp, wegontwerp en nog veel meer.

U weet wat u wel en níet moet doen om een gestructureerde civiele tekening te krijgen en de informatie uit uw tekening zo veel mogelijk te hergebruiken. De onderwerpen zijn geselecteerd op praktisch gebruik binnen de civiele techniek.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

 • Juiste start voor elke civiele tekenaar of ontwerper!
 • U met 3D- terreinmodellen wilt gaan werken en de voordelen van een dynamisch model wilt ervaren en begrijpen.
 • U dwars- en lengteprofielen en terreinontwerp moet maken en u tegen de limieten aanloopt van AutoCAD of AutoCAD MAP3D.
 • U een start wil maken met het werken volgens de BIM filosofie.
 • U geschoold wilt worden in een breed inzetbaar softwarepakket van Autodesk, geschikt voor de infrastructuur.

Voorkennis

U dient over basiskennis AutoCAD te beschikken. Verder is het belangrijk dat u goed met een computer en met Windows overweg kunt. Deze AutoCAD Civil 3D Basiscursus is afgestemd op mensen met een technische opleiding en/of achtergrond en is geschikt als u affiniteit heeft met civiele techniek.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het AutoCAD Civil 3D lesmateriaal is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De AutoCAD Civil 3D cursusmap (Basis) is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.


De Civil 3D Basiscursus bestaat uit 3 cursusdagen, welke verspreid worden over meerdere weken. Op deze manier heeft u als nieuwe Civil 3D gebruiker ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Cursusdag 1
Basisprincipes Civil 3D
Inleiding & interface
Ribbon
Toolspace

Surfaces
Surface maken
Surface Styles
Boundaries
Handmatig wijzigen
Analyses
Volumes / Inhoud

Grading
Maken en wijzigen
Taluds
Surface
Hoeveelheden

Feature Lines
Maken en wijzigen
Elevations from Surface

Points
Bestanden inlezen
Punten verbinden
Point Groups
Surfaces
Cursusdag 2
Surfaces
Surfaces
Herhaling
Surface Styles

Alignments
Alignments maken
Alignments Styles
Labels
Grips
Alignments wijzigen
Offset alignments & widening

Profiles
Surface profiles
Profile ontwerpen

Assemblies & subassemblies
Gebruik
Assemblies maken
Assemblies Wijzigen
Surfaces
Cursusdag 3
Corridors
Principe
Maken en wijzigen
Corridor Surface

Sample lines & sections
Maken en wijzigen
Multiple Section Views

Quantity takeoff
Principe
Criteria Sets
Rapportages maken

Pim van Duiven (Tauw (via Field Recruitment)) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 02-11-2018

"De docent was ondanks zijn jonge leeftijd zeer deskundig. Hij kon de lesstof goed overbrengen mede door zijn rustige uitleg. Het was prima te volgen. De uitgereikte map met lesstof is zeer uitgebreid en alle behandelde stof komt erin terug. Computer apparatuur welke gebruikt wordt tijdens de cursus is prima, inclusief een 3d-muis en een CAD-muis. Thuis de oefeningen herhalen helpt uiteraard veel mee om de lesstof de eerstvolgende cursusdag makkelijker te volgen/bij te houden, gezien er eerst wordt herhaald wat de voorgaande cursusdag is behandeld."

Luc Janssen (RE-Infra) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 02-11-2018

"Ik heb van de cursus en de docent veel geleerd omtrent Civil 3D. Met name de eerste dag was voor mij erg belangrijk omtrent mijn werkzaamheden met Civil. Wat mij betreft had de stof wel wat sneller behandeld kunnen worden, maar dit was niet storend. Ik zou de cursus zeker aanbevelen aan collega's ivm de duidelijke uitleg en goede tips."

Paul Arntz (Rijkswaterstaat) | Beoordeling: 6
Geplaatst op 30-10-2018

"De docent en de trainingslocatie waren goed. De te behandelen stof was veel voor 3 dagen. De laatste dag was hierdoor erg gehaast en daardoor kreeg deze stof te weinig aandacht. Wat prettig was aan de 2e en 3e dag was dat de lesstof opgedaan tijdens de voorgaande trainingsdag werd herhaald zonder weinig 'hints'. Dit mis je hierdoor voor de stof van lesdag 3. Mijn aanbeveling zou dan ook zijn om de training in 4 dagen te doen, waarbij de laatste dag vooral oefenen/herhalen is."

Martien Helling (Looije Agro Technics) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 10-10-2018

"Goed tempo, instructeur kundig, geschikte ruimte, goede apparatuur, lunch netjes verzorgd. De oefenmap en oefeningen zijn niet altijd gelijk aan de gebruikte Civil 3D versie die gebruikt wordt in de les. Hierdoor wijken schermen af van de oefeningen in de oefenmap en zijn stijlen afwezig of anders genoemd. Ik weet dat lastig is oefenmap en oefeningen volledig op de jaarlijks wijzigende versie te updaten, waar de verschillen soms diep verborgen zitten."

martijn peters | Beoordeling: 8
Geplaatst op 14-07-2018

"Prima cursus, ruim voldoende oefeningen en goede uitleg en goed les materiaal. Ook gewoon op het scherm meekijken en niet op een beamer zeer prettig. Goede ontvangst en goede les ruimte."

Thijme Bunnik (Tauw) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-07-2018

"Een professionele training waar ik echt wat aan gehad heb. Ik ga Civil3D voor mijn werk gebruiken en heb daarvoor een goede basis ontwikkeld door deze training. De training was met een kleine groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht was."

Johan Roomer (Lbita) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 11-06-2018

"Een prettige leraar, neemt voor iedereen de tijd. 3 dagen waar het maximale uitgehaald wordt! voldoende ruimte voor uitleg in een niet al te grote groep. Locatie zelf is goed geregeld alleen om er te komen is het nog wel eens druk."

Leeuwerink (BK Ingenieurs) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 26-03-2018

"Goeie cursus welke goed aansluit bij de praktijk en direct te gebruiken is. Genoeg ruimte voor specifieke vragen en duidelijke uitleg en herhaling waar nodig. Locatie is ook top met lekkere lunch!"

Gerard Baltussen (BK-Survey) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 08-02-2018

"Zeer interessante, maar zeker ook leuke cursus. De dagen waren goed gevuld met uitleg en oefeningen en zo nu en dan ook ruimte voor een zijsprong. Civil3D gaat nu meer, beter en efficiënter worden gebruikt.
Top!"

D. Loomans (Arcadis) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 11-01-2018

"Goede cursus om te volgen. Zelfs als je nog geen enkele ervaring hebt met Civil3d is het prima te volgen. De trainer (Frank van der Heijden) heeft goede kennis van het programma waardoor hij alles gemakkelijk kan uit leggen. Ook het overnemen van je scherm is erg prettig als er dingen besproken worden. Ik kom over een x aantal jaar zeker terug om de gevorderde cursus te volgen en wie weet nog meer cursussen op het gebied van Autodesk producten."

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 23

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

€ 995,00