Nieuw: AutoCAD 2019 (Collection)

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Joost, Coen, DavidN, Frank, Anton, Henk, Roy_M, Emre

Gebruikersavatar
Roy_M
Berichten: 62

Nieuw: AutoCAD 2019 (Collection)

Berichtdoor Roy_M » di 27 mar 2018, 09:28

Zoals elk jaar bij het begin van de lente, is er ook nu weer een nieuwe versie van AutoCAD beschikbaar: AutoCAD 2019. Buiten de gebruikelijke wijzigingen en toevoegingen van nieuwe functionaliteiten* is er deze keer echt een inhoudelijk verschil. AutoCAD 2019 is namelijk onderdeel van een nieuwe verzameling van verschillende AutoCAD applicaties die Autodesk presenteert onder de naam "Only One. AutoCAD.".
* Sommige functies zijn alleen beschikbaar bij een subscription

Only One. AutoCAD. De slogan van de lancering van AutoCAD 2019 is “Only One. AutoCAD”. Wat hiermee bedoeld wordt is dat bij het abonneren op AutoCAD 2019 de zogenaamde “Verticals” inbegrepen zijn. Verticals zijn branchespecifieke applicaties die afgeleid zijn en leunen op de basis van AutoCAD. Voorheen waren dit losse producten die een eigen licentie nodig hadden. De volgende uitbreidingen op AutoCAD zijn met ingang van versie 2019 inbegrepen:

Afbeelding

Naast bovenstaande applicaties zijn er tevens een aantal web-applicaties onderdeel van AutoCAD 2019.

AutoCAD Anywhere Met AutoCAD Anywhere heb je overal de beschikking over je tekeningen en de mogelijkheid om deze te bekijken én aan te passen! Naast de al wat langer beschikbare AutoCAD Mobile App is er nu ook de AutoCAD Web App.

AutoCAD Web App
Het is nu mogelijk om je tekeningen direct in je webbrowser te openen. In de browser kan de tekening bekeken en aangepast worden en kun je zelfs een nieuwe tekening starten. Hiervoor hoeft er niks gedownload of geïnstalleerd te worden. Je hoeft alleen maar naar web.autocad.com te gaan en in te loggen met je Autodesk account.

Binnen de Web App zijn veel bekende commando's te gebruiken zoals Polyline, Arc, Revcloud, Trim, Dimension, etc. Alles met dezelfde precisie zoals je gewend bent binnen AutoCAD. Niet alleen het maken van objecten is mogelijk, maar ook het bekijken van Layouts, beheren van de lagen, units en Osnaps en zelfs het gebruik van Xref's.

AutoCAD Mobile App
De AutoCAD Mobile App is al wat langer beschikbaar. Deze heeft een aantal nieuwe mogelijkheden gekregen waardoor deze nog krachtiger in het gebruik is. Handig is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Leica laser afstandsmeter te koppelen met de Mobile App, zodat alle maten die gemeten worden direct in de tekening verwerkt worden!

De Mobile App is te installeren op mobiele apparaten die gebruik maken van Windows, Android of iOS. Vanuit je online opslag kun je tekeningen downloaden naar je lokale opslag, zodat je zelfs zonder internetverbinding een tekening kunt openen, bekijken en bewerken.

Web & Mobile
Binnen AutoCAD 2019 zijn 2 extra functies beschikbaar om tekeningen snel beschikbaar te kunnen maken voor de Web App en Mobile App: "Save to Web & Mobile" om tekeningen in je cloud account op te slaan en "Open From Web & Mobile" om aangepaste tekeningen weer te openen en met de eventueel mobiel gemaakte wijzigingen op te slaan als nieuwe revisie.

Visuele update Mede geïnitieerd door het steeds bredere gebruik van hoge resolutie monitoren (4K monitoren bijvoorbeeld) heeft Autodesk het design van de icoontjes opgefrist. Hiermee wordt een betere visuele ervaring geleverd tijdens het gebruik van AutoCAD.

Afbeelding

Drawing Compare; Tekeningen vergelijken De waarschijnlijk meest in het oog springende nieuwe functie binnen AutoCAD 2019 is de mogelijkheid om 2 revisies van een tekening met elkaar te vergelijken door deze over elkaar heen te projecteren. De verschillen worden automatisch met 2 kleuren aangegeven, de niet gewijzigde onderdelen worden in een grijze kleur gepresenteerd.

Afbeelding
Uiteraard zijn deze kleuren naar wens aan te passen. Aanvullend kunnen, indien gewenst, revisie wolkjes automatisch gegenereerd worden. We zullen over deze handige functionaliteit overigens spoedig een artikel publiceren.

Shared views; Tekeningen delen Middels het nieuwe onderdeel Share View kunnen tekeningen gedeeld worden zonder dat daarvoor de originele DWG gedeeld hoeft te worden of dat er een PDF of DWF gemaakt moet worden. Door middel van de optie Share View wordt een weergave van de tekening gecreëerd en in de Cloud opgeslagen. Aanvullend wordt een link aangemaakt die te delen is met de personen die de tekening moeten kunnen bekijken. Diegene heeft op dat moment alleen maar een internetbrowser nodig waarin de view geopend wordt. In de browser kan dan de tekening bekeken worden en kunnen opmerkingen geplaatst worden.
Belangrijk hierbij is dat de ontvanger dus geen enkele software of licentie nodig heeft om de tekening te kunnen bekijken, alleen een internetbrowser!

Via een Toolpalette in AutoCAD worden alle gedeelde Views bijgehouden en kan bijgehouden worden of, en welke opmerkingen geplaatst zijn. Standaard zal een view na 30 dagen verwijderd worden, echter deze termijn kan iedere keer met 30 dagen verlengd worden.

Afbeelding

Functionaliteiten uit update 2018.1 Voor het eerst geïntroduceerd in update 2018.1 zijn de extra functionaliteiten ten aanzien van het maken en gebruiken van Views en Viewports en de aanvullende instellingen in de Layer instellingen. Deze zijn nu vast geïmplementeerd in de AutoCAD 2019 release. Ook de destijds geintroduceerde prestatieverbeteringen zijn nu een standaard onderdeel van AutoCAD 2019. Voor een uitgebreidere beschrijving van deze onderdelen zie ons forum artikel: AutoCAD (LT) 2018.1 update, wat is er nieuw?!

Prestatie verbeteringen Wederom zijn er op enkele vlakken prestatieverbeteringen doorgevoerd in AutoCAD 2019. Standaard handelingen zoals het veranderen van Draw Order, zoomen, pannen en het veranderen van de eigenschappen van lagen zullen, met name in grote tekeningen, tot twee keer sneller gaan dan voorheen.

Aanvullend zijn er extra mogelijkheden beschikbaar gekomen in het Graphics Performance menu. Er kan nu gekozen worden tussen 3 vooraf ingestelde niveaus voor de 2D weergave in AutoCAD:
  • Basic Mode
  • Intermediate Mode
  • Advanced Mode
Afhankelijk van het gekozen niveau zullen opties zoals “Smooth line display” en “High quality geometry” aan of uit staan. Daarnaast kan aangegeven worden hoeveel geheugen van de GPU gebruikt mag worden voor het cachen van het beeld. Uiteraard zijn deze opties afhankelijk van de aanwezigheid van een geschikte grafische kaart met DirectX 11 ondersteuning.

Tot slot Buiten het feit dat de toegevoegde functionaliteiten in AutoCAD 2019 op een aantal vlakken veel tijd zullen besparen of vooral handig zijn voor het communiceren met projectleden is de bundeling van de zeven toolsets en de aanvullende web-applicaties een enorm voordeel, zowel voor uw werkzaamheden als voor uw portemonnee.

Abonneren op AutoCAD Download de 30 dagen testversie AutoCAD 2019 Installeren

In de komende weken gaan we dieper in op de belangrijkste functionaliteiten. Wil je hier graag van op de hoogte blijven, wordt dan lid van ons forum.

m41k3l
Berichten: 5

Re: Nieuw: AutoCAD (LT) 2019

Berichtdoor m41k3l » vr 30 mar 2018, 08:46

Ik ben nog in het bezit van een Autodesk Infrastructure design suite premium en ik vroeg mij af of het al bekend is wanneer de 2019 hiervan uitkomt. Ik zie dat deze suite niet meer geleverd wordt en ik weet niet precies hoe het zit met nieuwe versies van deze suite.

Gebruikersavatar
Emre
Berichten: 39

Re: Nieuw: AutoCAD (LT) 2019

Berichtdoor Emre » vr 30 mar 2018, 10:03

m41k3l schreef:
vr 30 mar 2018, 08:46
Ik ben nog in het bezit van een Autodesk Infrastructure design suite premium en ik vroeg mij af of het al bekend is wanneer de 2019 hiervan uitkomt. Ik zie dat deze suite niet meer geleverd wordt en ik weet niet precies hoe het zit met nieuwe versies van deze suite.

Een Autodesk Suite is zoals u verwoord niet meer verkrijgbaar, echter heeft u bij een actief Maintenance-contract het recht om nieuwe versies in gebruik te nemen.

Op het moment is alleen AutoCAD (LT) 2019 uitgebracht. In de komende periode zullen steeds meer nieuwe Autodesk producten uitgebracht worden. Een Autodesk Suite bestaat uit 'losse producten' die mogelijk nog niet uitgebracht zijn, waardoor de nieuwe Autodesk Suite nog niet beschikbaar is in uw Autodesk Account.

Naar verwachting zullen de nieuwe Autodesk Suites medio mei uitgebracht worden.

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 5 gasten

cron
Autodesk AEC Collection