Quick Acces Toolbar1

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Joost, Coen, DavidN, Frank, Anton, Henk, Roy_M, Emre

WimB
Berichten: 49

Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » do 21 mar 2019, 11:25

Als ik een nieuw commando in de quick acces Toolbar 1 wil toevoegen gaat goed.
Wanneer de computer afgesloten word en nadien opgestart word en autocad weer geopend word is dat ingevoegde commando steeds verdwenen en moeten we het er steeds opnieuw in plaatsen.
Iemand een oplossing?

DavidN
Berichten: 13

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor DavidN » do 21 mar 2019, 15:00

Beste Wim,

Op welke wijze voeg je commando's toe aan de QAT? Je noemt de toolbar in jouw post Quick Acces Toolbar 1. Mijn vermoeden is dat je deze naam in de CUI gevonden hebt en dat je de QAT misschien daar aanpast?

De commando's hebben geen directe relatie met de workspaces die je binnen AutoCAD kan aanmaken. Ik ben echter op forums tegengekomen dat dit toch invloed kan hebben op het gedrag van de QAT. Zou je kunnen proberen om een commando toe te voegen aan de QAT en daarna het commando WSSAVE te gebruiken?

Groet,
David

WimB
Berichten: 49

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » vr 22 mar 2019, 09:53

Hallo David
Ik sta op het pijltje op de QAT en dat rolt uit
Daarna *More Commands*
open *all Customization Files*, *QAT*, daarna *Quick Acces Toolbar 1*.
Zoek onder in *Command list, all commands Only* het commando en sleep het naar de QAT1
Daarna Apply.
Staat erin totdat de computer uitgeschakeld word, daarna is het weg.

gr Wim

Gebruikersavatar
Roy_M
Berichten: 62

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor Roy_M » vr 22 mar 2019, 10:03

Beste Wim,

Wat je zou kunnen proberen is om het commando rechtstreeks in de QAT te slepen.
Screenshot_QAT.jpg

WimB
Berichten: 49

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » vr 22 mar 2019, 10:17

Dat doe ik ook telkens maar daarna na afsluiten en opstarten van computer is het weg

gr Wim

WimB
Berichten: 49

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » vr 22 mar 2019, 10:20

Sorry had ik verkeerd begrepen
Heb het nu rechtstreeks naar de QAT gesleept.
Ben benieuwd na afsluiten en opstarten dat het werkt
Laat het weten

gr Wim

WimB
Berichten: 49

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » ma 25 mar 2019, 07:59

Helaas
Het icoon is weer verdwenen na afsluiten en nadien opstarten.
Het blijft dus gewoon niet in de menubalk staan
Kan iemand hier mij mee helpen?
gr WimB

Gebruikersavatar
Roy_M
Berichten: 62

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor Roy_M » ma 25 mar 2019, 09:34

Beste Wim,

Vervelend dat het niet gewerkt heeft. Ik lees op het Autodesk forum dat er meer gebruikers zijn die problemen hebben met commando's die uit de QAT verdwijnen na een herstart van AutoCAD. Helaas is nog niet bekend waar dit probleem vandaan komt. Het lukt ook niet via de oplossing van David? Via het commando WSSAVE?

Als dat ook niet werkt dan ben ik bang dat er vooralsnog geen (blijvende) oplossing is.
Misschien kun je de commando's in een Toolpalette toevoegen? Of zelf een Ribbon / Ribbontab maken. Geen echte oplossing, maar wellicht twee goede varianten.

WimB
Berichten: 49

Re: Quick Acces Toolbar1

Berichtdoor WimB » di 26 mar 2019, 10:42

beste Roy

Het gaat met geen mogelijk lukken
Heb hem nu in de Ribbon geplaatst en hoop dat hij daar wel blijft

Misschien iemand anders een oplossing?


Bedankt

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 5 gasten

cron
Autodesk AEC Collection