Menu laden Autocad2019

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Joost, Coen, DavidN, Frank, Anton, Henk, Roy_M, Emre

WimB
Berichten: 49

Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » wo 27 mar 2019, 09:48

Sinds pas zijn we overgegaan van Autocad2018 naar Autocad2019
We hebben verschillende menu`s zie foto 1 (2018)
In autocad 2018 hebben we een Ribbon, zelf gemaakt Pulldownmenu en zelfgemaakt Iconen Menu.
In 2018 staat hij er telkens in maar in acad2019 staan ze er volgens menuload wel in maar het iconen menu is niet zichtbaar de rest wel (foto2 2019)
Iemand een idee hoe dit kan?
Bijlagen
Doc1.docx
(176.75 KiB) 61 keer gedownload

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 511
Locatie: Duiven

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor Storm » wo 27 mar 2019, 09:52

Een docx document downloaden is een beetje dubieus. Kun je daar een PDF van maken, of als deze enkel foto's bevat deze inplaats van het worddocument plaatsen? Ik ga het in ieder geval niet downloaden :).

WimB
Berichten: 49

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » wo 27 mar 2019, 11:05

Sorry begrijp ik
Zie bijgevoegde PDF Schermfoto.pdf
Bijlagen
Schermfoto.pdf
(302.23 KiB) 66 keer gedownload

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 511
Locatie: Duiven

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor Storm » wo 27 mar 2019, 11:17

Ok, ik neem aan dat je op de toolbar iconen doelt die er in 2019 niet staan?

In de ribbon en bovenin zie ik in 2019 wel diverse knoppen staan, maar de toolbars ontbreken.

Als je het commando 'MENUBAR' op 1 zet kun je bij het 'TOOLS' menu de juiste menu's activeren bij 'TOOLBAR'.
Bijlagen
asdasdasdasdad.png

WimB
Berichten: 49

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » wo 27 mar 2019, 11:24

Als ik tools open zie ik niet wat bij jou afgebeeld staat
Zie bijgevoegde bijlage
Bijlagen
tool.pdf
(195.81 KiB) 59 keer gedownload

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 511
Locatie: Duiven

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor Storm » wo 27 mar 2019, 11:33

Dan ga ik creatief doen, en hopelijk dat het met LT werkt :).

kopieer deze regel en plak het in de commandoregel en voer deze uit.

(command "-TOOLBAR" "LAYERS" "SHOW")

Als het goed is krijg je dan de 'layers' toolbar in beeld. Sleep deze op zijn plek zodat deze boven de modelspace 'snapt'. Dan komt er als het goed is een grijze balk in beeld waar je die buttons normaal in kunt slepen (links/rechts van layers-toolbar). Klik daar met de rechtermuisknop in een leeg gedeelte van die regel en kijk dan of je menu er tussen zit.
Bijlagen
adasdasdasdasdasd11111.png

WimB
Berichten: 49

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » wo 27 mar 2019, 11:44

Hallo Storm
Snap wat je bedoelt, heb het uitgevoerd maar mijn menu staat er niet tussen helaas.

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 511
Locatie: Duiven

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor Storm » wo 27 mar 2019, 11:54

Dan houdt het voor mij ook een beetje op :cry: . Ik heb geen custom toolbars om zelf te kijken waar het mis gaat.

Zo mogelijk moet je vanuit Autocad LT 2018 de oude toolbars exporteren naar een .CUIX bestand.

Dit kun je doen door in Autocad het CUI commando uit te voeren, dan bovenin het tabje 'Transfer' te pakken, in de rechterhelft kun je een nieuw 'menu' maken.

Sleep van het linkerscherm de juiste toolbars naar de rechterkant, sla het bestand op. En open/importeer deze vervolgens weer in autocad LT 2019, en sleep ze dan van rechts naar links.... En dan weer de stappen van 2 berichten terug proberen en kijken of ze er dan wel bij staan.

althans dat is mijn theorie :)

Bijlage voor extra verwarring :D.
Bijlagen
asd311221223.png

WimB
Berichten: 49

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » wo 27 mar 2019, 11:57

oke ga het proberen
bedankt voor de moeite
Misschien nog iemand anders die mij hierbij verder kan helpen?
Gr

Gebruikersavatar
Roy_M
Berichten: 62

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor Roy_M » do 28 mar 2019, 16:31

Beste Wim,

Wat je kunt proberen is ze d.m.v. de functie "menuload" te unloaden en daarna weer met load in te laden. Soms zorgt dat er voor dat ze weer terug komen.

Ook zou je kunnen proberen om AutoCAD 2019 te resetten naar zijn standaard waarden en daarna middels de "Migrate" functie van Autodesk de instellingen over te zetten naar 2019. Zowel de "Reset-settings-to-default" als de "Migrate" functie kun je vinden in het startmenu van Windows onder het mapje AutoCAD 2019.

WimB
Berichten: 49

Re: Menu laden Autocad2019

Berichtdoor WimB » vr 29 mar 2019, 08:28

Beste Roy

Heb dit intussen ook zelf al geprobeerd maar geen effect.
Toch bedankt

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 7 gasten

cron
Autodesk AEC Collection