Block maken

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Joost, Coen, DavidN, Frank, Anton, Henk, Roy_M, Emre

Mikeleon
Berichten: 3

Block maken

Berichtdoor Mikeleon » wo 25 sep 2019, 13:02

Ik heb de volgende vraag voor het maken van een mooie block.

Het rode in het plaatje is me gelukt, ik zou alleen willen dat nadat ik de basepoint op de juiste locatie heb geplaatst, ik de AM ook gevraagd wordt waar ik die wil plaatsen.

Nu plaats ik de basepoint en dan stretch ik de AM naar de juiste locatie, is toch weer een handeling te veel :P

Wat ik zou willen is eigenlijk zoals DIMALIGNED, je drukt op de locatie van punt 1, daarna kan je met PERPENDICULAR het 2e punt doen.

Ik hoop dat mijn vraag zo een beetje duidelijk is zo, en dat iemand mij kan helpen :)
Bijlagen
vraag.jpg

DavidN
Berichten: 13

Re: Block maken

Berichtdoor DavidN » wo 25 sep 2019, 16:22

Hoi Mike,

Zou je het block eens kunnen uploaden?
Het probleem zoals je het nu omschrijft is me niet geheel duidelijk.

Met vriendelijke groet,
David de Neef

Mikeleon
Berichten: 3

Re: Block maken

Berichtdoor Mikeleon » do 26 sep 2019, 08:11

Hierbij David.

ik wil dus dat hij 2x vraagt om een snappunt, eerst plaats je het sterretje, en daarna de vraag waar je het bolletje geplaatst wil hebben.
Bijlagen
JW-Toolpallet.dwg
(190.5 KiB) 34 keer gedownload

Gebruikersavatar
Roy_M
Berichten: 62

Re: Block maken

Berichtdoor Roy_M » do 26 sep 2019, 09:10

Hoi Mikeleon,

Aangezien het Block al Dynamisch gemaakt is denk ik dat je al de meest efficiënte manier gebruikt. Zonder programmeren zal het niet sneller kunnen.

Mikeleon
Berichten: 3

Re: Block maken

Berichtdoor Mikeleon » do 26 sep 2019, 09:17

Hey Roy,

Hartelijk dank voor de snelle reactie.

Dat is erg jammer, qua programmeren ben ik nog niet zo thuis.

Dus dan moeten we het hier maar mee doen.
Leek mij een mooie manier om het toolpallet hier uit te breiden met een efficiënte functie :)

Thnx!

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 511
Locatie: Duiven

Re: Block maken

Berichtdoor Storm » do 07 nov 2019, 08:12

Als je het wilt hebben zoals je wilt, dan zul je aan de LISP (of vergelijkbare) routines moeten, die kunnen de optie bieden om meerdere punten aan te geven en deze te verwerken in een block. Een mogelijk nadeel daarvan kan dan weer zijn dat objecten achteraf niet makkelijk aan te passen zijn (wat bij een dynamisch block wel mogelijk is).

Ik ben er echter niet zodanig van op de hoogte of het combineren van een lisp met een dynamisch block ook mogelijk is, maar 1 ding weet ik wel... er zijn weinig dingen niet-mogelijk binnen AutoCAD :).

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 7 gasten

cron
Autodesk AEC Collection