Autodesk AEC Collection en Nvidia Quadro videokaarten.

Heeft u problemen of vragen over uw PC, plotter, werkstation, videokaart, geheugen, prestaties of andere hardware gerelateerde zaken? Stel ze in dit forum.

Moderators: Bram, Roy_M, WAA

Gebruikersavatar
Mark
Beheerder
Berichten: 16

Autodesk AEC Collection en Nvidia Quadro videokaarten.

Berichtdoor Mark » wo 06 jan 2016, 15:00

De meeste Autodesk gebruikers zijn reeds bekend met de verschillende NVIDIA kaarten en welke meerwaarde ze kunnen hebben voor projecten; meer snelheidswinst, betere visuele weergaves en vooral fijner modelleren en werken met je 3D modellen.

In dit artikel vergelijken we de NVIDIA Quadro kaarten met een "gewone" videokaart en leggen we uit welke kaart geschikt is voor de toepassing van de gebruiker.

Dit artikel is opgebouwd uit verschillende paragraven, namelijk:
  1. NVIDIA Quadro kaarten: Een korte inleiding
  2. Wat is het verschil met een “gewone” grafische kaart?
  3. Welke kaart is geschikt voor mijn toepassing?
  4. Specificaties
1. NVIDIA Quadro kaarten: Een korte inleiding
De NVIDIA Quadro kaarten bestaan al reeds sinds 2010 en zijn vanaf deze periode niet meer weg te denken uit het CAD landschap. De nieuwste variant van deze kaarten, de Pascal (P) serie zorgt voor een betere verdeling van grafische berekeningen over je videokaart die de werklast meer evenredig verdeeld.

De Quadro kaarten zorgen voor een betere workflow als u werkt met grote databestanden en 3D modellen. Snellere berekeningen, meer snelheid tijdens het modelleren en het aansturen van meerdere beeldschermen, beter voor uw overzicht en uw dagelijkse werkzaamheden.

De berekeningen die nodig zijn over het visualiseren worden verdeeld over de verschillende CUDA cores. De werklast wordt opgesplitst in gelijkmatige delen en deze worden tegelijkertijd uitgevoerd over de verschillende CUDA cores. Hoe hoger het aantal CUDA cores, hoe meer berekeningen er tegelijkertijd op de grafische kaart (of GPU) kunnen plaatsvinden, terwijl de CPU ontlast wordt.

2. Wat is het verschil met een “gewone” grafische kaart?
De vraag wat deze NVIDIA Quadro kaarten nu zo interessant maakt voor de CAD gebruiker wordt ons vaak gesteld. Hier kunnen we kort over zijn; Snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en kracht.

Snelheid
NVIDIA Quadro kaarten zijn ongelofelijk krachtig op het gebied van CAD software en het modelleren in de viewport. Elke draaiing van het model verloopt vloeiend, werken in een 3D model gaat gestroomlijnd en renderingen kosten veel minder tijd omdat de grafische kaart.

Het 3D modelleren in de viewport, of het maken van een rendering kan natuurlijk ook op een G-Force of een andere gamerskaart, hoor ik u denken. Toch zit er een wezenlijk verschil tussen grafische kaarten gespecialiseerd op CAD modelleren en gamerskaarten en dit heeft alles te maken met het verwerken van data.

Waar een gamerskaart vaak vooral is gericht op snelheid en het tonen van mooie afbeeldingen, is een NVIDIA Quadro kaart veel meer gericht op het verwerken van data. Juist door het verwerken van die data worden modellen en assemblies vloeiender getoond binnen je viewport en worden renderingen ook sneller verwerkt doordat je grafische kaart ook grotendeels het werk opknapt en de data direct verwerkt.

Kwaliteit
Natuurlijk wil je dat de reële waarden van je model of assembly exact overeenkomen met hetgene wat er op het scherm getoond wordt. Een foutmarge in een technisch ontwerp kan leiden tot grote problemen in het productieproces en je workflow. De Quadro kaarten maken gebruik van “Double Precision” technologie, wat je nauwkeurigheid verdubbeld.

Betrouwbaarheid
NVIDIA Quadro kaarten zijn gecertificeerd door Autodesk. Door een jarenlange samenwerking tussen beide partijen worden de grafische kaarten afgestemd en intensief getest op Autodesk software. Als u dagelijks werkt met CAD of visualisatie programma’s zijn stabiliteit en betrouwbaarheid van groot belang.

We kennen allemaal het blauwe scherm van Windows, of de melding dat het systeem niet meer reageert… Een gecertificeerde kaart voor Autodesk zal in deze optiek voor een stuk minder frustratie zorgen en beter reageren op zware 3D modellen. Overigens kun je ook jarenlang vooruit met de NVIDIA Quadro kaarten, ze hebben over het algemeen een uitstekende levensduur. Door een lagere voltage en de uitstekende kwaliteit van de kaarten kun je eenvoudig elke dag 10 uur achter elkaar in een 3D applicatie modelleren. Overigens zijn de NVIDIA Quadro kaarten door dit lagere voltage ook stiller dan vele andere (gamers) kaarten.

Afbeelding


Kracht
Combineer meerdere videokaarten in een systeem, door de NVIDIA Maximus techniek en maak optimaal gebruik van de gecombineerde kracht van de videokaarten. Maximale flexibiliteit, omdat er een grafische kaart wordt gebruikt voor 3D modelleren en visualisatie, terwijl de andere grafsiche kaart uitsluitend wordt gebruikt voor berekeningen. Meer informatie over NVIDIA Maximus?

3. Welke kaart is geschikt voor mijn toepassing?
De keuze voor een videokaart of voor een Workstation is niet eenvoudig, kies ik voor een systeem wat over meerdere jaren gebruikt gaat worden, hoe groot zijn mijn modellen of assemblies en verwacht ik groei in de toekomst of meer aan projecten (bijvoorbeeld met BIM) deel te nemen? Een Workstation is vaak een investering voor meerdere jaren en de juiste keuze voor een CPU en GPU zijn cruciaal in het bepalen van de keuze.

CAD en BIM Workstations
Om de keuze iets eenvoudiger te maken hebben we een aantal HP Workstations samengesteld die afgestemd zijn op de workflow van de CAD of BIM tekenaar. Omdat een goed CAD workstation is een uitgebalanceerd systeem waarin de videokaart een belangrijk onderdeel is.

Overzicht HP Workstations en laptops
HP ZBook Mobile Workstation - AutoCAD
HP ZBook Mobile Workstation - Revit/Civil 3D
HP ZBook Mobile Workstation - BIM
HP Z Virtual Reality Backpack Workstation

HP Workstation voor Sketchup Pro, AutoCAD LT
HP Workstation voor AutoCAD/Revit LT
HP Workstation voor Civil 3D en Revit
HP Workstation voor BIM, Virtual Reality en VisualisatieHP Workstation voor BIM, Virtual Reality en Visualisatie
HP Workstation voor BIM en Large Assemblies
HP Z8 Workstation voor CPU Simulatie en Analyse

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Autodesk AEC Collection