AutoCAD (LT) 2021: Wat is er nieuw?

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Anton, Roy_M

DavidN
Berichten: 34

AutoCAD (LT) 2021: Wat is er nieuw?

Berichtdoor DavidN » vr 24 apr 2020, 17:19

Zoals elk jaar is er bij de start van de lente ook weer een nieuwe AutoCAD versie beschikbaar gekomen. Wat zijn de meest opvallende nieuwe en aangepaste functies?

Met de moderne AutoCAD-web- en mobile apps die bij een AutoCAD-abonnement worden geleverd, hebben gebruikers toegang tot AutoCAD op vrijwel elk apparaat om te ontwerpen en te tekenen met altijd up-to-date bestanden, zowel thuis als op kantoor en onderweg.

Met de nieuwe functie Drawing History krijg je meer inzicht in de evolutie van je tekeningen. Je kunt nu ook de DWG Compare-functie gebruiken voor externe referenties (Xrefs) die aan jouw tekening zijn gekoppeld. Grafische prestaties worden daarnaast verder verbeterd. En je kunt altijd en overal verbonden blijven met je Block bibliotheek.

Daarnaast is er nu ook een integratie met Google Drive. Iedereen kan nu DWG-bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive rechtstreeks in de AutoCAD-webapp openen met hun Autodesk-ID. AutoCAD-abonnees kunnen die bestanden ook bewerken en opslaan op hun Google Drive, zodat klanten overal kunnen werken. Natuurlijk kun je DWG-bestanden en Xrefs ook bekijken, bewerken en opslaan met de AutoCAD-web en mobiele apps in combinatie met de cloud van Autodesk.
Meer inzicht in de evolutie van je tekening met Drawing History De nieuwe functie Drawing History helpt je bij het optimaliseren van je workflow en geeft je inzicht in de evolutie van je tekeningen. Bekijk wijzigingen die in de loop der tijd in je tekening zijn aangebracht en krijg direct inzicht door eerdere versies te vergelijken binnen jouw huidige tekening.
Afbeelding

De nieuwe knop kun je vinden onder: View tab > History panel > DWG History.
Afbeelding
Verbeteringen in Blocks Palette Het Blocks-palet is verbeterd zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw Blocks. Voeg Blocks efficiënt in vanaf het tabblad Libraries op het bureaublad of in de AutoCAD-webapp.
Met het Blocks-palet kun je nu recente blokken in een tekening synchroniseren met een cloudopslaglocatie en ze openen vanaf je desktop of web.

Wat voorheen het tabblad Other Drawings was is nu het nieuwe tabblad Libraries, waarin je de vijf meest recent gebruikte Block-bibliotheken kunt terugvinden voor snellere toegang. Je kunt nu een map, tekening of blockdefinitie die in een tekening is opgeslagen specificeren om als Block in de huidige tekening in te voegen.
Afbeelding
Wijzigingen snel inzichtelijk maken met XREF Compare Vergelijk twee versies van een Xref en voer wijzigingen door zonder de huidige tekening te verlaten.
Je kunt de DWG Compare-functionaliteit nu ook gebruiken voor Xrefs die aan jouw tekening zijn gekoppeld. Als een tekening waarnaar wordt verwezen is gewijzigd, wordt automatisch een melding weergegeven in AutoCAD. Klik op de melding om de wijzigingen te vergelijken binnen jouw huidige tekening. Wijzigingen die gemaakt zijn ten opzichte van de originele tekening worden aangegeven met revisiewolken.
Afbeelding
Verbeteringen van grafische prestaties De commando’s Pan, zoom en 3D-Orbit werken soepeler en sneller door beter gebruik van multi-core processors. Bij het pannen en zoomen in 2D voert AutoCAD automatisch regeneratie uit voor een snellere en soepelere ervaring. 3D-Orbit-, pan- en zoombewerkingen reageren ook sneller, vooral voor complexe 3D-modellen dankzij multi-core processors.
Afbeelding
AutoCAD Web App en Google Drive-integratie Er zijn miljoenen DWG-bestanden opgeslagen in Google Drive en dagelijks worden er ook veel verzonden en geopend. Of je nu in Google Drive aan het browsen bent of dat je DWG's via Gmail deelt, je kunt die DWG-bestanden nu rechtstreeks in de AutoCAD-webapp openen en ze ook in AutoCAD mobile openen. Je kunt nu ook je Google Drive verbinden in de AutoCAD-webapp, zodat je overal toegang hebt tot je bestanden. Samen met de bestaande Box-, Dropbox- en Microsoft-integraties die vorig jaar zijn aangekondigd, is het aanbod van toonaangevende partnerschappen voor opslagproviders rond.
Afbeelding
Efficiënter gebruik van Trim en Extend commando’s De commando’s Trim en Extend zijn aangepast. Voorheen moest je eerst de snijlijnen of grenzen aangeven om te trimmen of extenden. Nu worden alle potentiele grenzen als default geselecteerd. Het gevolg is dat wanneer je het TRIM of EXTEND commando start, je gelijk je objecten kan selecteren die je wilt inkorten of verlengen. Daarnaast zijn de selectiemethoden ook aangepast.
Afbeelding
Verbeteringen Revisie wolken De grootte van de segmenten worden in deze versie van AutoCAD op een intelligente manier bepaald:
Afbeelding

De eerste keer dat je een revisie wolkje maakt in een tekening, wordt de grootte van de boogjes automatisch bepaald op basis van de diagonale lengte van je huidige view. Op deze wijze, worden de revisie wolkjes op correcte wijze weergegeven.
Nieuwe functionaliteit in Quick Measure De in AutoCAD 2020 geïntroduceerde Quick Measure is uitgebreid met een oppervlakte en omtrek meting. Wanneer je het commando Quick Measure gebruikt en klikt in een gesloten gebied, dan licht het object groen op en worden de oppervlakte en omtrek weergegeven in de command line en bij de tooltip. Wanneer je shift-click gebruikt om meerdere objecten te selecteren, worden deze objecten bij elkaar opgeteld.
Afbeelding
Aan de slag! Wil je de nieuwe features zelf ervaren? Log dan in met je Autodesk Account en installeer AutoCAD 2021.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

Autodesk AEC Collection