Verschil tussen Install Now en Browser-Download

Problemen met installatie of licenties van onze producten? In dit forum behandelen we de meest gestelde vragen, maar kunt u ook zelf vragen stellen.

Moderators: Bram, Roy_M

Gebruikersavatar
Frank
Berichten: 44

Verschil tussen Install Now en Browser-Download

Berichtdoor Frank » wo 24 sep 2014, 16:17

Standaard wordt tegenwoordig Autodesk software via een download link aangeboden. Dit kan via de standaard website van Autodesk voor bijvoorbeeld het downloaden van een trail versie of via uw Autodesk Account voor het downloaden van aangeschafte software. Bij deze laatste heeft u ook direct uw gegevens zoals bijvoorbeeld uw serienummer(s) bij de hand.

Download Product
Eenmaal ingelogd op het Subscription Center kan er in het menu gekozen worden voor “Downloads” en vervolgens voor “Download your Product Software”. Eenmaal op de software downloadpagina zal een overzicht worden getoond van de producten binnen het Autodesk Contract. Hier kunt u de gewenste software en versie selecteren voor het downloaden van de installatiebestanden.

Afbeelding

Standaard is hier de optie “Install Now” actief. Dit lijkt erg handig maar deze optie is nogal gevoelig voor wat betreft de internet verbinding. Resultaat is vaak dat er een foutmelding in de trant van “Communication Failure” wordt getoond en de installatieprocedure wordt onderbroken.

Browser Download
Naast de “Install Now” optie zijn er meerdere opties mogelijk in het uitklapmenu. De meest zekere optie hier voor het downloaden van de software is de “Browser Download”. Hierbij worden alle benodigde installatiebestanden op de ‘standaard’ manier van uw internet browser gedownload en op de default downloadlocatie geplaatst. Enige wat u nog hoeft te doen is het eerste bestand uit te voeren waarna de installatieprocedure zal worden gestart.

Afbeelding

Bij deze installatie wordt de gehele installatie-set uitgepakt, de default locatie hiervoor is C:\Autodesk. Indien gewenst kunt u deze locatie wijzigen, zeker als er meerdere personen binnen de organisatie dezelfde installatie bestanden willen gaan gebruiken is dit aan te raden.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Autodesk AEC Collection