HP Z4 Workstation BIM / VR / Visualisaties

HP Z4 Workstation - BIM / VR en Visualisatie

Dit HP Z4 Workstation is volledig geoptimaliseerd voor architect die de BIM workflow wil uitbreiden met interactieve visualisaties en virtual reality. Real-time visualisaties en VR stellen architecten in staat om het ontwerp direct in een realistische omgeving te beoordelen en valideren. De impact van ontwerpbeslissingen, hoe groot of klein, worden visueel inzichtelijk. De mogelijkheid om snel en eenvoudig ideeën vroeg in het ontwerpproces virtueel te testen voorkomt tijdrovende en kostbare wijzigen later in het ontwerpproces of tijdens de bouw.

HP Z4 Workstation voor BIM, Visualisatie en Virtual Reality

 • Processor: Intel i9-9920X (12 Cores, 3.5/4.4 GHz 19,25 MB Cache)
 • Voeding: 750 watts, active Power Factor Correction, 90% Efficient
 • Front: 2 USB 3.1, 2 USB-C, Headset/Mic, Media Card Reader
 • RAM: 64 GB, DDR4-2666MHz (8 x 8 GB)
 • GPU: Nvidia Quadro RTX 5000 16 GB/GDDR6
 • Opslag 1: 512 GB HP Z Turbo Drive SSD
 • Opslag 2: 1 TB HDD 7200rpm
 • OS: Windows 10 Professional, 64bit

Promo: Gratis 3 jaar HP Care Pack volgende werkdag onsite garantie

HP Care Pack - Onsite

Als het probleem niet op afstand kan worden opgelost, heeft u 3 jaar recht op onsite reparatie op de volgende werkdag door een door HP gekwalificeerd technicus. Actie voorwaarden.

Geen ervaring(en) beschikbaar Deel uw ervaring

HP Z4 Workstation geoptimaliseerd BIM en Real-time visualisatie

Of je nu een architect bent en je klant in je ontwerp wil laten rondlopen of VR content ontwikkelt voor films of games, voor het creëren van een realistische, volwaardige VR ervaring is heel veel rekenkracht nodig. Om volledig op te gaan in een VR omgeving is het noodzakelijk dat de zintuigen ononderbroken worden misleid en de gerenderde VR wereld een hoge resolutie heeft met veel details. Een lage resolutie, het beperken van details of een lage frame rate kunnen ervoor zorgen dat de VR ervaring niet overtuigend is of als niet prettig wordt ervaren.

In de dagelijkse workflow van een architect, game-ontwikkelaar of productontwikkelaar worden diverse professionele modelleer- en animatie-applicaties gebruikt. De prestaties van Revit, Inventor, 3ds Max en Maya is de laatste jaren erg verbeterd doordat meer en meer functionaliteiten in deze software gebruik maken van processoren met meerdere kernen (multi-core) én de rekenkern van de grafische kaart (GPU).

VR frame rate en latency

Met een VR headset is het mogelijk om jezelf in een virtuele 3D wereld te plaatsen, verplaatsen en 360 graden rond te kijken. Om deze ervaring realistisch te beleven is de voeiendheid waarmee hoge frame rate van 90 frames per seconde en een minimale latency van cruciaal belang. Latency wordt veroorzaakt door vele factoren, het RAM geheugen, schrijfsnelheid van de harde schijf én videokaart dienen allemaal in harmonie met elkaar samen te werken om latency tot een minimum te beperken.

Alle hardware onderdelen in dit HP Z4 Workstation zijn zo samengesteld dat u zonder problemen met complexe data sets kunt modelleren, animeren, visualiseren én een uw ontwerp in VR kunt beleven.

Let op: Voor Virtual Reality heeft u een processor nodig met een basis kloksnelheid van 3,5 of hoger.

Intel i7-7820X (3.6 GHz base frequency, up to 4.3 GHz, 11 MB cache, 8 cores)

Snelle processor met Intel 2.0 turbo boost technologie, wat er voor zorgt dat uw systeem een extra boost krijgt wanneer u dit nodig heeft. De Intel Core i7-7820X heeft een kloksnelheid van 3.6GHz (4,3 GHz Max Turbo Frequency) en ondersteunt 64-bit processing met een 11 MB L3 cache geheugen dat is geïntegreerd in de processor.

Het Level 3 cache geheugen is belangrijk voor de prestatie van Autodesk software omdat hierin instructies en andere data worden opgeslagen die de processor later kan gebruiken. Het cache geheugen op de processor is vele malen sneller dan het RAM geheugen. Hoe hoger de processor cache geheugen, hoe sneller Autodesk 3Ds Max en Adobe applicaties zullen zijn.

64 GB 2666 MHz RAM Geheugen

De nieuwste generatie HP workstation hebben een nieuw moederbord en chipset die het mogelijk maakt om RAM geheugen van 2666 MHz te gebruiken. Naast de hoeveelheid RAM geheugen is de snelheid van het geheugen belangrijk voor de prestatie van uw systeem. U kunt dit vergelijken met de kloksnelheid van een processor, hoe hoger de kloksnelheid hoe sneller het geheugen. In deze configuratie hebben we daarom ook gekozen voor supersnel 64GB 2666 Mhz Ram geheugen.

HP Z Turbo drive (1 TB SSD): De snelste PCI-E SSD

Een HP Z Turbo drive haalt tot tweemaal de snelheden van een standaard SSD. In de HP Z Turbo drive zijn leessnelheden tot maximaal 3000MB/s en schrijfsnelheden tot maximaal 1700MB/s te behalen. Verkort de opstart-, reken- en grafische responstijd en verwerk grote bestanden radicaal anders met de HP Z Turbo Drive, een verrassend voordelige en innovatieve PCIe-gebaseerde SSD strorageoplossing.

Nvidia Quadro RTX 5000

De nieuwe Nvidia Quadro RTX 5000 is dé videokaart voor de professionele CAD en BIM tekenaar. Deze Nvidia Quadro videokaart is krachtiger, sneller en energiezuiniger dan zijn voorganger, de P5000, en is uiterst geschikt voor professionele CAD applicaties zoals Revit, Tekla en 3DS Max maar ondersteunt ook Virtual Reality (VR) toepassingen zoals de HTC Vive en Oculus Rift. Meer informatie Nvidia Quadro RTX 5000vanaf 4.295,00

 • € 4.295,00
 • € 289,00
 • € 568,00
 • € 349,00
 • € 688,00
 • € 799,00
 • € 1.899,00
 • € 4.495,00
 • € 399,00
 • € 219,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 225,00