Extreem snelle SSD

HP Z4 Workstation - BIM / Large Assemblies

HP Z4 Workstation: Point Cloud / Large Assemblies

Nergens goedkoper! Werkt u met zeer grote BIM bestanden, grote samenstellingen in Inventor of SolidWorks of grote Point Cloud bestanden dan is dit nieuwe HP Z4 workstation geschikt voor u. De combinatie van de nieuwe Intel Core i9-7940X (3,10-4,30 Ghz), 64 GB-2666 GHz RAM geheugen, de HP Z Turbo Drive PCI-e SSD en Nvidia’s Quadro RTX 5000 zorgen ervoor dat u een zeer krachtig werkstation heeft dat aansluit bij de vele taken en verschillende software-applicaties die een BIM-modelleur in zijn workflow gebruikt. Grote BIM bestanden, Point Cloud data importeren of het werken met grote samenstellingen; dit HP Workstation voor Point Cloud / Large Assemblies kan het allemaal aan.

HP Z Turbo Drive Quad Pro:
de snelste PCI-SSD: tot 16 x sneller dan een SATA SSD!

HP Z4 G4 Workstation: Point Cloud / Large Assemblies

 • Processor: Intel i9-7940X (14 Cores, 3.1/4.3 GHz 19,25 MB Cache)
 • Voeding: 750 watts, active Power Factor Correction, 90% Efficient
 • Front: 2 USB 3.1, 2 USB-C, Headset/Mic, Media Card Reader
 • RAM: 64 GB, DDR4-2666MHz (8 x 8 GB)
 • GPU: Nvidia Quadro RTX 5000, 16 GB GDDR6
 • Opslag 1: 512 GB HP Z Turbo Drive SSD
 • Opslag 2: 4 x 512 GB HP Z Turbo Drive Quad Pro SSD (Raid 0)
 • Opslag 3: 1 TB HDD 7200 rpm
 • OS: Windows 10 Professional, 64bit

Promo: Gratis 3 jaar HP Care Pack volgende werkdag onsite garantie

HP Care Pack - Onsite

Als het probleem niet op afstand kan worden opgelost, heeft u 3 jaar recht op onsite reparatie op de volgende werkdag door een door HP gekwalificeerd technicus. Actie voorwaarden.

Geen ervaring(en) beschikbaar Deel uw ervaring

Dankzij de kracht van dit nieuwe HP Z4 Workstation voor BIM en Large Assemblies kunt u taken uitvoeren die tot voor kort niet mogelijk waren. Visualiseer, animeer en simuleer uw project virtueel om beter inzicht te krijgen in de prestaties van het product of gebouw en realiseer uw project binnen planning en budget.

Gebrouwen, infrastructuur of producten wordt niet langer meer met de traditionele CAD-applicaties in 2D, lijntje voor lijntje uitgewerkt maar ontworpen met behulp van intelligente 3D modellen, die naast het eigenlijke ontwerp ook een enorme hoeveelheid data bevatten. Die toevoeging maakt het mogelijk om projecten beter te voorspellen en fouten virtueel in de ontwerpfase op te sporen voordat ze in de praktijk moeten worden opgelost. De besparingen die hiermee gemoeid zijn, zijn enorm. Maar ook fotorealistische visualisaties of het virtueel met een klant door een gebouw heen lopen, helpen u om uw ontwerp op een overtuigende manier te presenteren en opdrachten te winnen. Al deze nieuwe mogelijkheden vragen echter veel computerkracht. Met de HP Workstation voor BIM heeft u het juiste gereedschap in handen om het maximale uit uw ontwerpen en uw software te halen. Dit werkstation is dan ook zeer geschikt voor de Autodesk Industry Collections.

CPU: Intel Core i9-7940X (14 Cores, 3.1/4.3 GHz 19,25 MB Cache)

De Intel Core i9-7940X is voor CAD en BIM projecten een zeer betrouwbare processor die geschikt is voor verschillende softwarepakketten in de Autodesk Industry Collection. Steeds meer functionaliteiten en softwarepakketten maken optimaal gebruik van multi-core en multi threaded ondersteuning. De 14 fysieke kernen en 28 multithreaded met een kloksnelheid van 3,10GHz verdelen de opdrachten over meerdere threads en besparen u veel tijd met rekenintensieve taken zoals het werken met point clouds of het visualiseren met de Autodesk Raytracer.

Processor L3 Cache geheugen

Het Level 3 cache geheugen is belangrijk voor de prestatie van Autodesk software omdat hierin instructies en andere data wordt opgeslagen die de processor later kan gebruiken. Het cachegeheugen op de processor is vele malen sneller dan het RAM geheugen.

Het snelste RAM geheugen – 64GB DDR4 2666 Ghz

Als uw applicaties trager worden omdat uw systeem te weinig RAM geheugen heeft, is het opwaarderen -meer dan wel sneller- van het geheugen een kosteneffectieve manier om de systeemprestaties te verbeteren. Het RAM geheugen zet opdrachten klaar zodat de processor deze snel kan uitvoeren. Als het RAM geheugen vol is wordt er een tijdelijk bestand op uw PC geplaatst (Swap file). Dit bestand wordt op uw harddisk geplaatst en kost aanzienlijk meer tijd om deze te verwerken. Dit is een van de meest voorkomende reden waarom uw systeem langzamer wordt.

Opslag 1: HP Z Turbo Drive 512 GB (PCI-E SSD)

Opslag is vaak een van de grootste bottlenecks binnen een systeem. Bijna al onze systemen voorzien we daarom standaard van een PCI-E SSD van HP, oftewel een HP Z Turbo Drive. Deze haalt tot tweemaal de snelheden van een standaard SSD en zijn leessnelheden tot maximaal 2800MB/s en schrijfsnelheden tot maximaal 1600MB/s te behalen. Daarnaast zijn opstart-, reken- en grafische responstijden aanzienlijk verkort waardoor opstarten nagenoeg geen tijd kost. In deze configuratie wordt op deze HP Z Turbo drive Windows 10 Professional geïnstalleerd. De tweede opslag wordt gebruikt de Autodesk software te installeren en uw analyses en simulaties uit te voeren.

Opslag 2: 4 x HP Z Turbo Drive 512 GB (PCI-E SSD – RAID 0)

HP Z Turbo Drive Quad Pro: de snelste PCI-SSD: tot 16 x sneller dan een SATA SSD
Snel, sneller, snelst. Met 4 x HP Z Turbo drive 512 GB in een RAID 0 configuratie haalt u ongeëvenaarde lees en snelheden. Met 4 x de HP Z Turbo drive in een RAID 0 configuratie haalt u snelheden die tot wel 16 x sneller zijn dan een SATA SSD. De snelheid van de hardeschijf is voor data-intensieve taken zoals het verwerken van Point Cloud bestanden en analyses van cruciaal belang. Niet alleen het werken met Point Clouds zal worden versneld, u zult merken dat alle Autodesk software beter presteert.

Opslag 3: 1 TB 7200 RPM HDD

De meeste bedrijven werken met een gecentraliseerde server maar veel bestanden worden (tijdelijk) lokaal opgeslagen en een grote lokale opslagcapaciteit is handig.

NVIDIA Quadro videokaart

Als u met grote bestanden of assemblies werkt zult u merken dat uw videokaart het werk niet meer aankan. Dit merkt u het eerste in de viewports, het beeld wordt schokkerig en u moet wachten tot het beeld gerenderd is voordat u het volgende commando kunt geven. Hoe groter het bestand hoe langer u zit te wachten. Dankzij Nvidia CUDA technologie is het mogelijk om parallel berekeningen gespreid over meerdere GPU processoren uit te voeren. De werklast wordt opgesplitst in gelijkmatige delen en deze kunnen simultaan worden uitgevoerd. De berekening wordt dus niet meer op één processor verwerkt maar verdeeld over meerdere processoren.

Nvidia Quadro P5000

De nieuwe Nvidia Quadro P5000 is dé videokaart voor de professionele CAD en BIM tekenaar. De laatste Nvidia Quadro videokaart is niet alleen krachtiger, sneller en energiezuiniger geworden het is ook de eerste videokaart die zowel professionele CAD applicaties als Revit, Tekla en 3DS ondersteunt als ook virtual reality (VR) toepassingen zoals de Oculus Rift.
Meer informatie Nvidia Quadro RTX 5000


Waarom een HP Workstation en geen goede business PC?

De onderdelen in een HP Workstation zijn van een betere kwaliteit en kunnen langdurig de zware belasting aan welke een CAD station te verduren krijgt. Het moederbord, de processor, de videokaart en de snelheid van de harde schijven zijn geschikt voor dagelijks zware werkbelasting. Een standaard PC heeft vaak één of meerdere onderdelen die de taken van de CAD Software niet optimaal ondersteunt of zelfs aankan. Hierdoor kan de PC zijn taken niet uitvoeren waardoor u lang zit te wachten of de PC vastloopt.

Voor welke software is de HP Z640voor Civil3D / Revit geschikt?

De aangeboden configuratie van deze HP Z640 is zo samengesteld dat u probleemloos met AutoCAD Civil 3D, SolidWorks of andere professionele CAD software kunt werken. Voor meer informatie lees het forum artikel: Wat is een goed AutoCAD systeem?

Welke videokaarten zijn geschikt voor (Auto)CAD?

Voor dagelijks intensief 3D modelleren en werken binnen uw CAD viewport is het belangrijk dat uw videokaart door de fabikant van de CAD of modelleersoftware is gecertificeerd. Als u dagelijks met een CAD programma werkt is de stabiliteit van uw systeem van groot belang. Het is zeer verstorend als uw scherm niet reageert of uw programma vastloopt.

Nvidia ontwikkeld al jaren samen met onder andere Autodesk en SolidWorks videokaarten. De software (drivers) voor de Nvidia videokaarten worden uitgebreid getest en geoptimaliseerd. Pas wanneer Autodesk de videokaart heeft goedgekeurd krijgt deze het keurmerk “certified”.

Autodesk Certified Graphic Card
SolidWorks

Waarom is een Xeon processor “beter” dan een i7?

Ten eerste vooral betrouwbaarheid. Een Xeon processor is een workstation/server gecertificeerde processor. Intel Xeon processoren zijn ontworpen om voor extreem lange periodes op hoge klokfrequenties te opereren. Daarnaast heeft een Xeon processor een andere architectuur dan een I7 processor, hierdoor is het mogelijk om met meer en sneller intern RAM geheugen te gebruiken. Ook is het aantal beschikbare (geheugen)kanalen hoger dan met een I7 processor. En als laatste grote verschil is er nog smart cache. Elke processor maakt gebruik van L1 en L2 cache geheugen. Dit geheugen is extreem snel en ook duur. Xeon processoren kunnen het totale L2 cache van elke processor op een intelligente manier delen en gebruiken.

Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM geheugen?

Het verschil is eenvoudig: Snelheid. CAD en grafische software hebben veel RAM geheugen nodig. Maar buiten de hoeveelheid is ook de snelheid van RAM geheugen van essentieel belang. Een standaard PC wordt vaak uitgerust met DDR3 geheugen, met een lagere kloksnelheid. De modellen voor zakelijk gebruik maken meestal wel gebruik van DDR3 1600GHz geheugen, maar niet het nieuwe DDR4 2133Ghz RAM geheugen. De taken die dus in het geheugen klaar staan om uitgevoerd te worden door uw PC worden hierdoor 25% sneller doorgegeven en uitgevoerd.

HP gebruikt de Z Turbo drive als SSD, wat is het verschil met een standaard SSD?

Ook hier geldt: Snelheid. Er worden heel veel verschillende SSD geproduceerd en niet alle SSD zijn even snel. Tussen de “gewone” SSD's zijn zeer grote snelheid verschillen maar de best presterende SSD's halen ongeveer een snelheid van 500 MB/s (read) en 450MB/s (write). De HP Z Turbo drive 512GB SSD haalt snelheden tot 1.17MB/s(read) en 930MB/s (write). Dat is ruim 35% sneller dan de beste SSD!vanaf 5.995,00

 • € 5.995,00
 • € 289,00
 • € 568,00
 • € 349,00
 • € 688,00
 • € 750,00
 • € 15.669,00
 • € 399,00
 • € 219,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 225,00