HP Z8 voor CPU Simulatie en Analyse

HP Z8 Workstation voor CPU Simulatie en Analyse

Met de komst van 3D modellen is het mogelijk om producten en gebouwen virtueel te analyseren en simulaties uit te voeren die het ontwerpproces optimaliseren en versnellen. Autodesk analyse en simulatie software helpt u om uw ontwerp te valideren, te optimaliseren en analyses uit te voeren. Hierdoor worden risico’s verminderd en prestaties van het ontwerp beter voorspelbaar. Dit HP workstation voor CPU Simulatie en analyse is een uitgebalanceerd systeem welke is afgestemd op de veeleisende CAD en BIM modelleur die structurele, mechanische of computational fluid dynamics (CFD) uitvoert.

HP Z8 Workstation voor CPU Simulatie en Analyse

 • Processor: 2 x Intel Xeon 6154 (18 Cores, 3,0/3.7 GHz 24,75 MB)
 • Voeding: 1700 watts, active Power Factor Correction, 90% Efficient
 • Front: 2 USB 3.1, 2 USB-C, Headset/Mic, Media Card Reader
 • RAM: 128 GB, DDR4-2666MHz (8 x 16 GB)
 • GPU: NVIDIA Quadro P4000, 8 GB GDDR5
 • Opslag 1: 1 TB HP Z Turbo Drive SSD
 • Opslag 2: Z Turbo Drive SSD - Quad Pro PCI 2 TB (4 x 512 GB RAID 0)
 • Opslag 3: 2 x 6 TB 7200 RPM Enterprise HDD (RAID 0)
 • Netwerk: HP Dual Port 10GBase-T NIC Module
 • OS: Windows 10 Professional, 64bit

Promo: Gratis 3 jaar HP Care Pack volgende werkdag onsite garantie

HP Care Pack - Onsite

Als het probleem niet op afstand kan worden opgelost, heeft u 3 jaar recht op onsite reparatie op de volgende werkdag door een door HP gekwalificeerd technicus. Actie voorwaarden.

Geen ervaring(en) beschikbaar Deel uw ervaring

2 x Intel Xeon Gold 6154 (18 Cores, 3,00/3.70 GHz, 24,75 MB Cache)

De prestatie 3D CAD en BIM software zijn gebaat bij een zo hoog mogelijke kloksnelheid van de processor, dit geldt ook voor veel functionaliteit in simulatie en analyse software. De werklast van veel functionaliteiten in Autodesk Simulatie en analyse kunnen worden uitgevoerd op meerde fysieke proceskernen hierdoor worden de taak niet uitgevoerd door één processor maar door 36 fysieke processoren en 72 Threads. Dit versneld niet alleen de simulatie u bent ook in staat om complexere analyses uit te voeren in minder tijd.

3D modelleren in Inventor en Revit is single-core, analyses en simulatie in Autodesk Nastran, CDF, Flow Design, Helius, Moldflow, Netfabb en Robot Structural Analysis Professional ondersteunen multi-core processen. Het HP Workstation voor CPU simulatie en analyse optimaliseert de productontwikkeling workflow met tweemaal de krachtige Intel Xeon Gold 6154 (18 Cores, 3,0/3.7 GHz, 24,75 MB Cache) zodat u zich kunt concentreren op productoptimalisatie en uw concurrenten een stap voor kunt blijven.

Het werken met Point Clouds, simulatie en analyse workflows heeft specifieke hardware eisen.

Als productontwerper of constructeur gebruikt u meerdere 3D modelleer en simulatie softwarepakketten die elk hun eigen specifieke hardware eisen hebben. Een goed geoptimaliseerd systeem is meer dan alleen een krachtige processor. Het geheugen, de snelheid van de hardeschijf en videokaart dienen allemaal te zijn afgestemd op deze taken. Dit HP Z8 Workstation is met 18 cores, 128GB RAM en een supersnelle hardeschijf is geoptimaliseerd om de meest veeleisen taken dag in dag uit aan te kunnen.

RAM Geheugen: 128GB DDR4/2666GHz

De HP Z8 Workstation is voorzien van 128GB DDR4 2666GHz werkgeheugen. Zo adviseert het Autodesk CFD Technical Support team minimaal 32GB RAM. Met 128GB RAM bent u er dus van verzekerd dat zelfs de meest complexe analyses en simulaties kunt uitvoeren.

Opslag 1: HP Z Turbo Drive 1TB (PCI-E SSD)

Opslag is vaak een van de grootste bottlenecks binnen een systeem. Bijna al onze systemen voorzien we daarom standaard van een PCI-E SSD van HP, oftewel een HP Z Turbo Drive. Deze haalt tot tweemaal de snelheden van een standaard SSD en zijn leessnelheden tot 1170MB/s en schrijfsnelheden tot 930MB/s te behalen. Daarnaast zijn opstart-, reken- en grafische responstijden aanzienlijk verkort waardoor opstarten nagenoeg geen tijd kost. In deze configuratie wordt op deze HP Z Turbo drive Windows 10 Professional geïnstalleerd. De tweede opslag wordt gebruikt de Autodesk software te installeren en uw analyses en simulaties uit te voeren.

Opslag 2: 4 x HP Z Turbo Drive 512GB (PCI-E SSD – RAID 0)

HP Z Turbo Drive Quad Pro: de snelste PCI-SSD: tot 16 x sneller dan een SATA SSD
Snel, sneller, snelst. Met 4 x HP Z Turbo drive 512 GB in een RAID 0 configuratie haalt u ongeëvenaarde lees en snelheden. Met 4 x de HP Z Turbo drive in een RAID 0 configuratie haalt u snelheden die tot wel 16 x sneller zijn dan een SATA SSD. De snelheid van de hardeschijf is voor data-intensieve taken zoals analyses en simulaties van cruciaal belang. Niet alleen uw analyses en simulaties worden sneller, u zult merken dat alle Autodesk producten beter presteren.

Opslag 3: 2 x 6 TB 7200 RPM HDD (Raid 0)

De meeste bedrijven werken met een gecentraliseerde server maar veel bestanden worden (tijdelijk) lokaal opgeslagen en een grote lokale opslagcapaciteit is handig. Met 6 TB 7200 rmp hardeschijven heeft u een zeer royale lokale opslagcapaciteit met een fatsoenlijke snelheid.

Nvidia Quadro P4000 / 8GB GDDR5 / 1792 Cuda Cores / 256-bit

De Nvidia Quadro P4000 staat voor betrouwbaarheid, snelheid en een enorm aantal van 1792 Cuda Cores. De Nvidia videokaart is VR-Ready en geschikt voor 3D modelering en rendering. Daarnaast kan de kaart ook optimaal ingezet worden voor GPU Computing. De Nvidia Quadro P4000 is een zeer veelzijdige grafisch kaart die geschikt is voor meerdere toepassingen en berekeningen. De Nvidia Quadro P4000 biedt voor zowel Autodesk als Adobe Suites een zeer gunstige prijs- kwaliteitsverhouding. Werkt u regelmatig met BIM projecten dan is de Nvidia Quadro P4000 is zeer goede GPU hardware oplossing.

HP Care Pack Services

Wij adviseren HP Hardware Support Onsite Service: Voor een gering bedrag breidt u de 3x3x3 HP garantie uit naar on site support. HP Hardware Support Onsite Service biedt hoogwaardige remote assistentie en onsite support voor uw Workstation om de uptime van uw producten te verhogen.

Lees ook:

Hardware recommendation for Autodesk CFD
Hardware Recommendations for SOLIDWORKS Simulation


Waarom een HP Workstation en geen goede business PC?

De onderdelen in een HP Workstation zijn van een betere kwaliteit en kunnen langdurig de zware belasting aan welke een CAD station te verduren krijgt. Het moederbord, de processor, de videokaart en de snelheid van de harde schijven zijn geschikt voor dagelijks zware werkbelasting. Een standaard PC heeft vaak één of meerdere onderdelen die de taken van de CAD Software niet optimaal ondersteunt of zelfs aankan. Hierdoor kan de PC zijn taken niet uitvoeren waardoor u lang zit te wachten of de PC vastloopt.

Voor welke software is de HP Z640voor Civil3D / Revit geschikt?

De aangeboden configuratie van deze HP Z640 is zo samengesteld dat u probleemloos met AutoCAD Civil 3D, SolidWorks of andere professionele CAD software kunt werken. Voor meer informatie lees het forum artikel: Wat is een goed AutoCAD systeem?

Welke videokaarten zijn geschikt voor (Auto)CAD?

Voor dagelijks intensief 3D modelleren en werken binnen uw CAD viewport is het belangrijk dat uw videokaart door de fabikant van de CAD of modelleersoftware is gecertificeerd. Als u dagelijks met een CAD programma werkt is de stabiliteit van uw systeem van groot belang. Het is zeer verstorend als uw scherm niet reageert of uw programma vastloopt.

Nvidia ontwikkeld al jaren samen met onder andere Autodesk en SolidWorks videokaarten. De software (drivers) voor de Nvidia videokaarten worden uitgebreid getest en geoptimaliseerd. Pas wanneer Autodesk de videokaart heeft goedgekeurd krijgt deze het keurmerk “certified”.

Autodesk Certified Graphic Card
SolidWorks

Waarom is een Xeon processor “beter” dan een i7?

Ten eerste vooral betrouwbaarheid. Een Xeon processor is een workstation/server gecertificeerde processor. Intel Xeon processoren zijn ontworpen om voor extreem lange periodes op hoge klokfrequenties te opereren. Daarnaast heeft een Xeon processor een andere architectuur dan een I7 processor, hierdoor is het mogelijk om met meer en sneller intern RAM geheugen te gebruiken. Ook is het aantal beschikbare (geheugen)kanalen hoger dan met een I7 processor. En als laatste grote verschil is er nog smart cache. Elke processor maakt gebruik van L1 en L2 cache geheugen. Dit geheugen is extreem snel en ook duur. Xeon processoren kunnen het totale L2 cache van elke processor op een intelligente manier delen en gebruiken.

Wat is het verschil tussen DDR3 en DDR4 RAM geheugen?

Het verschil is eenvoudig: Snelheid. CAD en grafische software hebben veel RAM geheugen nodig. Maar buiten de hoeveelheid is ook de snelheid van RAM geheugen van essentieel belang. Een standaard PC wordt vaak uitgerust met DDR3 geheugen, met een lagere kloksnelheid. De modellen voor zakelijk gebruik maken meestal wel gebruik van DDR3 1600GHz geheugen, maar niet het nieuwe DDR4 2133Ghz RAM geheugen. De taken die dus in het geheugen klaar staan om uitgevoerd te worden door uw PC worden hierdoor 25% sneller doorgegeven en uitgevoerd.

HP gebruikt de Z Turbo drive als SSD, wat is het verschil met een standaard SSD?

Ook hier geldt: Snelheid. Er worden heel veel verschillende SSD geproduceerd en niet alle SSD zijn even snel. Tussen de “gewone” SSD's zijn zeer grote snelheid verschillen maar de best presterende SSD's halen ongeveer een snelheid van 500 MB/s (read) en 450MB/s (write). De HP Z Turbo drive 512GB SSD haalt snelheden tot 1.17MB/s(read) en 930MB/s (write). Dat is ruim 35% sneller dan de beste SSD!vanaf 16.580,00

 • € 16.580,00
 • € 289,00
 • € 568,00
 • € 349,00
 • € 688,00
 • € 1.995,00
 • € 4.495,00
 • € 15.669,00
 • € 399,00
 • € 219,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 225,00