promo

InfraCAD

InfraCAD

InfraCAD is de meest gebruikte CAD applicatie voor het werken met de Nederlandse CAD Standaard (NLCS) en WION KLIC meldingen. InfraCAD biedt krachtige functionaliteit voor professionals in de Infrastructuur en Openbare Ruimte en wordt gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies.

 • Zeer krachtige NLCS functionaliteit
 • KLIC meldingen importeren als polylijnen
 • Koppeling AutoCAD en Google Earth
 • Foto’s van projectlocaties integreren in uw tekening
 • Veel extra’s zoals taludarcering, peilmaten en meer…

InfraCAD is een ontwerpapplicatie voor AutoCAD en biedt krachtige functionaliteit voor tekenaars en ontwerpers in de civiele techniek.

Wat is de NLCS?

NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is dé nieuwe tekenstandaard voor GWW tekeningen. De NLCS is de opvolger van de RTW standaard en is een initiatief van o.a. Rijkswaterstaat, gemeenten, toonaangevende ingenieursbureaus en civiele aannemers.

De NLCS zorgt voor meer eenheid in civiel tekenwerk binnen de gehele sector. Dit levert flinke voordelen op voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers:

 • Sneller tekenen
 • Efficiënter uitwisselen
 • Kosten besparen

De enige tekenstandaard

De volledige markt is in beweging en is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS. De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd de NLCS nog de enige tekenstandaard is die geaccepteerd zal worden bij het uitwisselen van civiele tekeningen.


InfraCAD is een applicatie welke volledig geïntegreerd is in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste functionaliteit.

Effectief NLCS tekeningen maken

InfraCAD is zo diep geïntegreerd in AutoCAD dat u gewoon kunt blijven werken zoals u gewend bent. U tekent met ribbons, toolbars of via het toetsenbord en de NLCS wordt automatisch toegepast. Hierdoor is InfraCAD zeer eenvoudig te leren en kunt u tot wel 30% sneller tekenen.

Bijschriften in één muisklik plaatsen

Bijschriften verduidelijken een tekening en dragen bij aan goede informatie tijdens de uitvoering. InfraCAD bevat krachtige functionaliteit waarmee u bijschriften in één muisklik kunt plaatsen en bevat bijna 30.000 NLCS bijschriften! Dit levert u als tekenaar veel snelheid en gemak!

Altijd een actuele legenda

Eenvoudig een ‘legenda op maat’ in uw tekening plaatsen… De legenda wordt samengesteld op basis van de inhoud van geselecteerde Viewports. Zo is uw AutoCAD tekening automatisch voorzien van een legenda met precies de juiste informatie. Supersnel en altijd actueel!

Snel controleren en herstellen

Als opdrachtnemer wilt u uw tekeningen correct opleveren. InfraCAD bevat krachtige controle- en herstelfunctionaliteit waarmee u afwijkingen automatisch kunt opsporen en herstellen. Zo kunt u snel en eenvoudig correcte NLCS tekeningen opleveren aan uw opdrachtgevers.

Tekeningen toetsen op de NLCS

Als opdrachtgever bent u gebaat bij correcte tekeningen. Met één druk op de knop genereert u een helder en overzichtelijk controlerapport waarbij alle afwijkingen t.o.v. de NLCS worden vermeld. Zo kunt u eenvoudig uw opdrachtnemer informeren over geconstateerde afwijkingen.

Bibliotheek met o.a. verkeersborden

Naast de volledige NLCS bibliotheek bevat InfraCAD veel extra objecten zoals een complete set verkeersborden of dynamische drempels. Nooit meer eigen bibliotheken beheren maar gewoon gebruik maken van InfraCAD. U bespaart hierdoor aanzienlijk op uw beheerkosten!

Krachtige NLCS beheerfuncties

Bibliotheken centraal beheren en favorietenlijsten aanbieden aan afdelingen of groepen gebruikers. InfraCAD bevat krachtige beheerfunctionaliteit om uniform werken eenvoudig te maken. Vooral in organisaties met meerdere werkplekken is dit een enorm voordeel.

EN NOG VEEL MEER …

Naast de NLCS bevat InfraCAD een breed scala aan krachtige functies voor tekenaars en ontwerpers in de Infrastructuur zoals:

 • KLIC meldingen importeren en omzetten naar polylijnen
 • Foto-inventarisatie koppelen aan uw tekening
 • Dynamische taludarcering en peilmaten
 • Koppeling AutoCAD en Google Earth
 • Sonderingen (GEF) importeren als locatie en grafiek
 • Hoeveelheden exporteren uit de tekening
 • Handige maatvoeringfuncties
 • Een compleet overzicht vindt u op de InfraCAD website

Waarom is de NLCS belangrijk voor mij?
De volledige markt is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS. De verwachting is dat de NLCS binnen niet al te lange tijd de enige tekenstandaard is die geaccepteerd zal worden door opdrachtgevers. Wanneer u niet inhaakt op deze trend, loopt u het risico opdrachten mis te lopen.
Kan ik InfraCAD gebruiken met AutoCAD LT?
InfraCAD is een geïntegreerde AutoCAD applicatie en is niet geschikt voor AutoCAD LT.

Wanneer u echter alleen KLIC meldingen wilt omzetten naar polylijnen, dan kunt u wel InfraCAD Lite gebruiken. Dit is een standalone applicatie die een DXF bestand maakt van een KLIC melding. Dit DXF bestand kunt u openen met AutoCAD LT.
Kan ik InfraCAD proberen?
Jazeker, u kunt InfraCAD vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. U kunt een gratis download aanvragen via de InfraCAD website
Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?
InfraCAD wordt geleverd als abonnement en zowel ondersteuning als upgrades zijn inbegrepen in het tarief. Zolang uw abonnement actief is kunt u InfraCAD gebruiken en heeft u recht op de laatste versie. Tevens kunt u gebruik maken van ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support.
Is InfraCAD ook beschikbaar als netwerkversie?
Ja. Wanneer u InfraCAD flexibel wilt inzetten als netwerklicentie (concurrent use) dan dient u de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) te installeren op uw server. Deze INLM geeft de InfraCAD gebruikerslicenties uit aan de computers.

Guus Soomers (gemeente Landgraaf) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 26-10-2017

"Verlenging licentie snel en correct georganiseerd. Goed contact met accountmanager die hiervoor pro-actief een reminder stuurde."

Johan de Bruin (Gemeente Halderberge) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-08-2017

"Al jaren maakt de Gemeente Halderberge tevreden gebruik van InfraCAD. Middels snelle omzettingen is informatie over kabels en leidingen snel beschikbaar en toepasbaar binnen ontwerpen."

Michael Ursateanu (Gemeente Haarlemmermeer) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-08-2017

"Zeer prettige ervaringen met Marco Gelens. Ik wordt altijd keurig op tijd geattendeerd wanneer de licentie verlengd moet worden. "

Sander Hulleman (ingenieursbureau Westenberg) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 19-07-2017

"Prima contact gehad met CAD Accent ivm verlenging van de licentie InfraCAD. Deze applicatieis is eenvoudig in gebruik en een must bij het tekenen met de NLCS stanaard. Wat helemaal super werkt is het importeren van KLIC verzoeken."

Sander Robbemond (Gemeente Bloemendaal) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 19-07-2017

"Prettig klantcontact en makkelijk bereikbaar. De applicatie die ik gebruik werkt vooralsnog top.....ben alleen wel benieuwd hoe dat in de toekomst gaat lopen. Hier zijn we niet echt Autodesk minded."

Bram van Eckeveld (BOOT organiserend ingenieursburo) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 06-07-2017

"Vragen worden snel beantwoord en snelle en adequate service bij aanvragen en wijzigen licenties! Ga zo door! "

William Vredeveld (Gemeente Bedum) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 27-10-2015

"Werkt naar volle tevredenheid. Medewerkers zijn zeer behulpzaam, bij vragen en/of opmerkingen."

Robbie Hendriks (Gemeente Buren) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 30-09-2015

"Mooi product , erg gebruiksvriendelijk en prima ondersteuning vanuit Cadaccent.
Aanrader voor de Klic meldingen en werken met de NLCS."

Henk Liakathoesein (VWS Pipeline Control bv) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 25-09-2015

"ivm verlenging InfraCAD licentie contact gehad met CAD Accent. is geheel naar wens en zoals besproken (wederom) verlengd! Uitmuntend!!"

Kamel Dachraoui (Gemeente Leiden) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-09-2015

"- De Applicatie is snel, effecient en duidelijk.
- De training was doel gericht en duidelijk, maar wel kort.
- heelveel voordelen binnen gehaald voor het werk.
- ik kan nu niet zonder Infracad werken.
- De dienstverlening is super van alle (van de Directeur tot de
receptie medewerker) Klasse Hou de kwaliteit hoog.
- Het is een aanrader voor alle CAD gebruikers die structureerd
werken in Groot en klein bedrijven.

ik zou graag dit willen zien:
- in de LAYER PROPERTIES MANAGER een filter van LAYERS (zoals
Oppervlakte, Arceringen, symbolen enz.
- In de Modelspace een automatische aanmaak van LAYOUT als men
klaar met zijn tekenwerk"

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 37

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

vanaf 499,00

 • € 499,00
 • € 998,00
 • € 1.497,00
 • € 350,00