InfraCAD CE

InfraCAD CE

InfraCAD CE is een krachtige AutoCAD gebaseerde applicatie voor het werken met landmeetkundige data. Zo kunt u met InfraCAD CE op eenvoudige wijze situatiemetingen en profielmetingen verwerken naar een AutoCAD tekening. U kunt gebruik blijven maken van uw eigen meetcodes en InfraCAD CE werkt met vrijwel alle merken landmeetkundige apparatuur.

 • Situatie- en profielmetingen verwerken naar een tekening
 • Uw eigen meetcodes gebruiken middels krachtige codebibliotheek
 • Snel en eenvoudig uitzetbestanden maken en bijhouden
 • Metingen verwerken naar elke CAD standaard
 • Geschikt voor vrijwel alle merken apparatuur

Situatiemetingen zijn de basis van een goed civiel ontwerp en landmeters maken gebruik van geavanceerde apparatuur om metingen te verrichten.

Focus op meten

Fabrikanten van deze apparatuur (zoals Leica, Trimble of Topcon) investeren veel in de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van deze apparaten. Waar ze dan ook heel goed in zijn, is in het meten en registreren van de landmeetkundige data. Het vertalen van deze gegevens naar een duidelijke tekening is helaas niet zo eenvoudig.

Meting verwerken

Vaak wordt uit zo'n apparaat een DXF-bestand gehaald, en daarna wordt in AutoCAD de meting verder uitgewerkt, al dan niet via omslachtige workarounds. In het proces 'van meting naar tekening' hoort niet zo'n beperking te zitten. Het is alsof de landmeter zijn meting als losse puzzelstukjes op kantoor aflevert waarna een tekenaar de puzzel weer in elkaar probeert te zetten. Dit verbruikt kostbare tijd en vergroot de kans op fouten. En dat hoeft niet.

Oplossing

Met InfraCAD CE is het erg eenvoudig om van een gecodeerde meting direct een situatietekening te maken in AutoCAD. Als een landmeter buiten een punt codeert als boom, dan verschijnt er in de tekening ook automatisch een boom. Heeft de landmeter buiten aangegeven dat het een Eik is, dan kan dat ook direct in de kaart zichtbaar worden gemaakt. Alle situaties, of het nu wegen, waterpartijen of gronddepots zijn, of puntobjecten zoals bomen en lichtmasten, het kan allemaal automatisch worden verwerkt.

Dwarsprofielen

Dwarsprofielen zijn iets typisch Nederlands. Met onze duizenden sloten in het terrein is het veel eenvoudiger om een dwarsprofiel te meten dan elke keer een stukje DTM of terreinmodel, waar met de computer dan een doorsnede van gemaakt kan worden. InfraCAD CE kan naast het verwerken van situatiemetingen ook profielmetingen verwerken. De landmeter kan zelf buiten al punten coderen in het dwarsprofiel zodat er automatisch bomen en lichtmasten worden getekend. Ook verhardingssymbolen en zelfs ashoogten en afschot kan automatisch worden verwerkt.


InfraCAD CE is ontwikkeld in samenwerking met landmeters, maatvoerders en uitzetters. Het resultaat is een krachtige landmeetkundige applicatie die zeer intuïtief en eenvoudig te bedienen is.

InfraCAD CE is volledig te configureren naar uw bedrijfspecifieke behoeftes en geschikt voor elke CAD standaard. Hierdoor is InfraCAD CE bij uitstek een landmeetkundige applicatie die snel en eenvoudig te implementeren is in combinatie met vrijwel alle landmeetkundige apparatuur.

InfraCAD CE is een applicatie welke volledig geïntegreerd is in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D. De belangrijkste functies zijn hieronder weergegeven:


Landmeten

 • Situatie- en profielmetingen verwerken naar tekening
 • Flexibel in te richten codebibliotheek met eigen meetcodes
 • Uitzetbestanden maken en exporteren naar meetapparaat
 • Lengte- en dwarsprofielen in één muisklik naar een tekening

Civil 3D Gereedschappen

 • Eenvoudig terreinmodellen en dwarsdoorsneden maken
 • In enkele muiskliks Surfaces en Surface Profiles genereren
 • Opslaan en hergebruik van gethematiseerde kleurenschema’s
 • Kabels en leidingen eenvoudig op theoretische diepte leggen
 • PDOK koppeling voor importeren AHN2 Hoogtebestanden

Algemene gereedschappen

 • Dynamische taludarcering
 • Hoeveelheden uit een tekening exporteren
 • Paalafwijkingen geautomatiseerd maatvoeren
 • TOP25 achtergronden in één muisklik importeren

Wie gebruikt InfraCAD CE?

InfraCAD CE is bedoeld voor advies- en ingenieursbureaus, landmeetkundige bureaus en bouwbedrijven die op zoek zijn naar één universeel softwarepakket wat ingezet kan worden in combinatie met meerdere merken landmeetkundige apparatuur.

Wat is het verschil tussen InfraCAD en InfraCAD CE?

Het zijn twee verschillende applicaties en worden los van elkaar geïnstalleerd. InfraCAD wordt vooral gebruikt door tekenaars en ontwerpers voor het maken van NLCS tekeningen. InfraCAD CE wordt vooral gebruikt door landmeters en maatvoerders voor het verwerken van landmeetkundige data.

Kan ik InfraCAD CE gebruiken met AutoCAD LT?

Nee, AutoCAD LT bevat geen ondersteuning voor applicaties. Om InfraCAD CE te kunnen gebruiken heeft u AutoCAD, Civil 3D of Map 3D nodig.

Kan ik InfraCAD CE proberen?

Jazeker, u kunt InfraCAD CE vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. U kunt een gratis download aanvragen via www.infracad.nl. Ook kunt u daar Tutorials vinden om met InfraCAD CE te leren werken.

Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?

InfraCAD CE wordt geleverd als abonnement en zowel ondersteuning als upgrades zijn inbegrepen in het tarief. Zolang uw abonnement actief is kunt u InfraCAD CE gebruiken en heeft u recht op de laatste versie. Tevens kunt u gebruik maken van ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support.

Is InfraCAD ook beschikbaar als netwerkversie?

Ja. Wanneer u InfraCAD CE flexibel wilt inzetten als netwerklicentie (concurrent use) dan dient u de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) te installeren op uw server. Deze INLM geeft de InfraCAD CE gebruikerslicenties uit aan de computers.


K van Overbeek (Civiele Techniek Van Overbeek) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-08-2017

"Prima service, overstap van software vlug geregeld. Daarnaast afgestemd op de verlengingsdata van andere software welke ik in gebruik heb. Makkelijk met verlengen.
"

Ties Mallens (4th Dimension Survey BV) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 19-07-2017

"Het overzetten van een licentie is vlug en goed geregeld. Daarnaast goed geadviseerd over het overstappen naar een abonnement."

Wil Duijvestijn (BAM Infra NL) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 06-07-2017

"Herinnering voor het verlengen van het contract ruim van te voren gemeld, zodat wij in de organisatie genoeg tijd hadden om de contracten eventueel aan te passen. De verlenging is dus soepel verlopen
"

Kool | Beoordeling: 10
Geplaatst op 17-02-2016

"Na 2 verlopen licenties (ons gebrek), zijn beiden in een paar uur weer geactiveerd! Prima service. Fantastisch. Het werk heeft niet stilgelegen."

H. de Visser (Hakkers B.V.) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 14-07-2015

"Met InfraCAD CE verloopt bij ons de verwerking van landmeetkundige data sneller en simpeler. Prima pakket en nette ondersteuning vanuit CAD Accent."

Piet van der Ster (Bunnik B.V) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 27-05-2015

"Als fervent Infracad gebruiker heb ik vrijblijvend de workshop Infracad CE gevolgd.Mijn conclusie; mooie software waar ik zeker mee verder wil."

Jan Bonekamp (Mourik) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 24-03-2015

"Wij maken tot volle tevredenheid gebruik van InfraCAD. De service en ondersteuning zijn gewoon goed!"

Rick Wind (AviTec) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 24-03-2015

"De service is super. Het programma Infracad CE waar we mee werken werkt goed en wordt vaak gebruikt door ons. "

Bart Dirkx (Infrastructuur Nederland Concern diensten) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-03-2015

"De snelheid van afhandelen was perfect ook de antwoorden op vragen waren prima. Bij de activatie gaat ook alles prima ik word keurig op de hoogte gehouden van de activatie die door onze eindgebruikers gedaan worden. Prima service."

Gerard van Velthoven (Brouwers Groenaannemers) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 24-03-2015

"Training duidelijk, goed verzorgd, docent komt beslagen ten ijs!
Over de service, in de vorm van telefonische helpdesk ben ik tot nu toe goed te spreken. Wordt als het mogelijk is meteen geholpen, en/of krijg via de mail de uitleg toegestuurd. Prima zo!"

10 Artikel(en)

per pagina

vanaf 499,00

 • € 499,00
 • € 1.497,00