InfraCAD Lite

InfraCAD Lite

InfraCAD Lite is een zelfstandige applicatie welke volledig gericht is op het werken met KLIC meldingen. InfraCAD Lite is bedoeld voor organisaties die niet beschikken over de volledige versie van AutoCAD of een afgeleide hiervan zoals Map 3D of Civil 3D. De belangrijkste gebruikers zijn advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies.

  • Kabels en leidingen omzetten naar polylijnen conform NLCS
  • Kabels en leidingen presenteren in Google Earth
  • GBKN ondergronden als polylijnen voor revisietekeningen
  • Geschikt voor o.a. BricsCAD, AutoCAD LT en Microstation

InfraCAD Lite bevat functionaliteit om een WION Klic melding, welke ontvangen is via Kadaster Klic-Online, te converteren naar een DXF bestand zonder gebruik te maken van CAD software.

Van oorsprong is InfraCAD ontwikkeld als applicatie binnen AutoCAD. Hierdoor was het vectoriseren van KLIC meldingen voor gebruikers van andere CAD software zoals Microstation of AutoCAD LT eerder niet mogelijk. Met InfraCAD Lite is het juist voor deze groep gebruikers mogelijk om een KLIC melding als vectorinformatie in een tekening te laden.

InfraCAD Lite is volledig compatibel met de InfraCAD versie in AutoCAD. Een DXF bestand wat met InfraCAD Lite versie gegenereerd is, zal een goede communicatie over en weer geven met het InfraCAD dashboard binnen AutoCAD.


Heeft u geen AutoCAD maar werkt u met AutoCAD LT, Microstation of een ander CAD pakket? Dan is InfraCAD Lite de juiste oplossing om een WION KLIC melding in uw tekening te importeren. InfraCAD Lite vertaalt een KLIC melding van het Kadaster naar een DXF bestand met polylijnen (vectoren). Dit DXF bestand kan vervolgens worden geopend in bijna elk CAD pakket.

Kabels en leidingen

Zowel de ondergrond (GBKN) als de bestaande kabels en leidingen worden als polylijnen op de juiste schaal en op RD coördinaten in uw tekening gepresenteerd. Hierdoor heeft u maximaal overzicht in één systeem in plaats van de Klic Viewer naast uw eigen CAD pakket te gebruiken.

Een tekenaar hoeft de kabels en leidingen niet meer over te tekenen, wat bij een KLIC melding van gemiddelde grootte al snel enkele uren tot wel dagen tijdwinst kan opleveren.

GBKN ondergronden

InfraCAD Lite vertaalt de GBKN ondergrond uit een WION graafmelding met een maximale afwijking van ongeveer 10 cm ten opzichte van de originele GBKN. U kunt deze in uw eigen CAD pakket gebruiken om uw revisietekening te verwerken of om uw ontwerp op te baseren. Zeker voor kabels en leidingen is de nauwkeurigheid meer dan voldoende.

Google Earth

Met InfraCAD Lite is het ook mogelijk om de KLIC melding om te zetten naar een KML bestand. Hierdoor kan de ligging van de kabels en leidingen getoond worden in Google Earth.


Wat is het verschil tussen InfraCAD en InfraCAD Lite?
Er is een duidelijk verschil; InfraCAD is een applicatie die binnen de volledige versie van AutoCAD draait (in de volksmond vaak benoemd als plugin of add-on). InfraCAD Lite is een zelfstandige applicatie die ook zonder CAD software werkt. Daarbij is InfraCAD Lite alleen geschikt voor het verwerken van KLIC meldingen. Bovendien biedt InfraCAD veel meer functionaliteit zoals de NLCS module en Fotomodule. Een volledig overzicht van de verschillen is hier te raadplegen.
Is InfraCAD Lite ook beschikbaar als netwerkversie?
Ja. Wanneer u InfraCAD Lite flexibel wilt inzetten als netwerklicentie (concurrent use) dan dient u de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) te installeren op uw server. Deze INLM geeft de InfraCAD Lite gebruikerslicenties uit aan de computers.
Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?
InfraCAD Lite wordt geleverd als abonnement en zowel ondersteuning als upgrades zijn inbegrepen in het tarief. Zolang uw abonnement actief is kunt u InfraCAD Lite gebruiken en heeft u recht op de laatste versie. Tevens kunt u gebruik maken van ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support.
Kan ik InfraCAD Lite proberen?
Jazeker, u kunt InfraCAD Lite vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. Hiervoor kunt u een gratis download aanvragen.

Dolf van Dijk (H2riO BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 11-06-2018

"Prettige en snelle service. Betaalbare software. Prettig dat alles digitaal kan worden afgehandeld. "

J.G. Voorhorst | Beoordeling: 8
Geplaatst op 18-07-2017

"Snelle service. Bij vragen over een product of het gebruik ervan wordt je ook goed en vakkundig geholpen. Zeker een aanrader!"

Pascal van Venrooy (D&G Glasvezeltechniek) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 12-07-2017

"Afgelopen Mei hebben meerder licenties Autocad lt en infracad desktop en lite aangeschaft.
hulp bij installeren was prima."

3 Artikel(en)

per pagina

vanaf 469,00

  • € 469,00
  • € 1.407,00