InfraCAD Map

InfraCAD Map

InfraCAD Map is een krachtige AutoCAD gebaseerde applicatie om geo-informatie (van PDOK) op eenvoudige wijze te verwerken naar een AutoCAD tekening. Zo kan bijvoorbeeld de BGT worden gebruikt om snel een actuele ondergrond in je ontwerptekening te creëren.

  • BGT/IMGeo importeren in AutoCAD (conform NLCS)
  • Kadastrale kaart importeren in AutoCAD (conform NLCS)
  • TOP10NL importeren in AutoCAD (conform NLCS)
  • TOP-rasterkaarten als achtergrond plaatsen in AutoCAD
  • AutoCAD tekening exporteren naar Google Earth

De GBKN, ofwel Grootschalige Basiskaart Nederland wordt vervangen door de BGT: de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Ten opzichte van de GBKN is de kwaliteit sterk verbeterd en de data een stuk actueler. Bovendien is de BGT voor iedereen gratis beschikbaar. In AutoCAD kan deze data echter niet zomaar geïmporteerd worden. InfraCAD Map is hiervoor de juiste oplossing.

PDOK

PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. Via de website www.pdok.nl biedt de overheid geo-informatie digitaal aan. Bijna alle informatie is hier gratis beschikbaar (als GML) en de overheid wil hiermee innovatie en gebruik van geo-informatie stimuleren. Voorbeelden van informatie die beschikbaar wordt gesteld zijn de BGT, het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) en de Digitale Kadastrale kaart (DKK).

Van PDOK naar AutoCAD

Voor ontwerpers en tekenaars is de komst van PDOK fantastisch nieuws! Actuele informatie binnen handbereik en nog gratis ook. Toch kun je als AutoCAD tekenaar niet direct aan de slag… Alle informatie wordt namelijk aangeboden in GML formaat en dat is niet zomaar in te lezen in AutoCAD.

Met InfraCAD Map kan een tekenaar in AutoCAD met één muisklik een gebied of kaart selecteren, waarna deze automatisch wordt gedownload van PDOK en omgezet naar een nette tekening. Dit geldt voor de BGT, de Kadastrale Kaart en sinds de laatste versie van InfraCAD Map ook voor de TOP10NL vector-informatie. Op deze wijze wordt enorm veel tijd bespaard.

Nederlandse CAD Standaard (NLCS)

Een groot voordeel van InfraCAD Map is dat tekeningen worden opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Dit is dé tekenstandaard voor civieltechnische tekeningen en zorgt voor verregaande standaardisatie. Voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers levert dit flinke voordelen. De gehele markt is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS en naar verwachting is dit binnen afzienbare tijd de enige tekenstandaard die nog geaccepteerd zal worden door opdrachtgevers.


InfraCAD Map is ontwikkeld in samenwerking met advies- en ingenieursbureaus, aannemers en overheden. Het resultaat is een krachtige applicatie die zeer intuïtief en eenvoudig te bedienen is.

InfraCAD Map is volledig geïntegreerd in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D. De belangrijkste functies zijn hieronder weergegeven:

BGT/IMGeo importeren in AutoCAD (conform NLCS)

Met InfraCAD Map kan in een AutoCAD tekening een gebied (polyline) of kaartbladen geselecteerd worden, waarna een Wizard wordt opgestart. Hierin kunt u aangegeven welke gegevens u wilt importeren en hoe het resultaat eruit moet zien. Na het starten van het proces, wordt alles geautomatiseerd uitgevoerd, de connectie met PDOK, het downloaden, verwerken en opbouwen van de tekening. Het resultaat is een nette tekening, volledig conform de NLCS.

Kadastrale kaart importeren in AutoCAD (conform NLCS)

Het importeren van de Digitale Kadastrale Kaart gaat ook via en Wizard en is vergelijkbaar met het importeren van de BGT. Ook hier wordt de tekening volledig opgebouwd conform de NLCS.

TOP10NL importeren in AutoCAD (conform NLCS)

De TOP10NL informatie is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar is zeker een goed alternatief voor gebieden waar de BGT nog niet beschikbaar is. Net als de BGT en Kadastrale kaart gaat de import ook hier via een Wizard en wordt de tekening opgebouwd conform de NLCS.

TOP-rasterkaarten als achtergrond plaatsen in AutoCAD

Soms is het handig om als oriëntatie een achtergrondkaart te gebruiken. InfraCAD Map wordt geleverd met een land-dekkende set achtergrondkaarten, die als rasterafbeelding onder een tekening kunnen worden geplaatst.

AutoCAD tekening exporteren naar Google Earth

Met InfraCAD Map is het mogelijk om (delen van) een AutoCAD tekening te exporteren naar Google Earth.


Wie gebruikt InfraCAD Map?
InfraCAD Map is onder andere bedoeld voor advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven en overheden die regelmatig actuele topografische ondergronden willen gebruiken in AutoCAD.
Is de data van PDOK altijd actueel?
De gegevens op PDOK zijn behoorlijk actueel, maar dit blijft altijd afhankelijk van onderliggende regels en afspraken. De BGT, wat wetgeving is, wordt om deze reden zeer regelmatig bijgewerkt. De update-frequentie van TOP10NL gegevens is daarentegen een stuk lager. Maar wat de bron ook is, er zal altijd een bepaalde tijd nodig zijn om wijzigingen in te meten, te verwerken en bij te werken op de servers van PDOK.
Hoe nauwkeurig is TOP10NL?

TOP10NL is de topografische kaart met een schaal 1:10.000 en wordt ook wel BRT genoemd: Basisregistratie Topografie. Veel data komt van gedigitaliseerde luchtfoto’s, daarom is de TOP10NL minder nauwkeurig dan de BGT. De kwaliteit zal in de komende jaren wel verbeteren omdat delen van de kaart uit andere bronnen komen, zoals de BAG.

Elke dag worden er delen van Nederland aangevuld met BGT data, maar desondanks is de BGT op dit moment nog niet land-dekkend gevuld. Zeker in het buitengebied komt het vaak voor dat er nog geen BGT beschikbaar is. Wanneer hier een project voorbereid moet worden, kunnen TOP10NL ondergronden gebruikt worden om een indicatie te krijgen van het gebied. Zodra de BGT volledig gevuld is, zal dit niet meer nodig zijn.

De nauwkeurigheid van TOP10NL is echter vele malen minder dan de BGT, het is dus niet raadzaam om hier maten aan te ontlenen of een ontwerp in te passen dat afhankelijk is van bestaande situatie. Nog beter is het om de TOP10NL informatie aan te vullen met een eigen situatiemeting, welke met InfraCAD CE verwerkt kan worden naar een NLCS tekening.

Kan ik InfraCAD Map gebruiken met AutoCAD LT?
Nee, AutoCAD LT bevat geen ondersteuning voor applicaties. Om InfraCAD Map te kunnen gebruiken heeft u AutoCAD, AutoCAD Civil 3D of AutoCAD Map 3D nodig.
Kan ik InfraCAD Map proberen?
Jazeker, u kunt InfraCAD Map vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. U kunt een gratis download aanvragen via www.infracad.nl.
Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?
InfraCAD Map wordt geleverd als abonnement en zowel ondersteuning als upgrades zijn inbegrepen in het tarief. Zolang uw abonnement actief is kunt u InfraCAD Map gebruiken en heeft u recht op de laatste versie. Tevens kunt u gebruik maken van ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support.
Is InfraCAD ook beschikbaar als netwerkversie?
Ja. Wanneer u InfraCAD Map flexibel wilt inzetten als netwerklicentie (concurrent use) dan dient u de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) te installeren op uw server. Deze INLM geeft de InfraCAD Map gebruikerslicenties uit aan de computers.

Floor Nipius (Techniek College Rotterdam) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 24-10-2016

"Geweldige ervaring. Snel antwoord met een goede oplossing. Meteen weer aan de slag met de geweldige producten. Activatiecode voor InfraCAD Map was snel binnen."

W. Muijderman | Beoordeling: 10
Geplaatst op 09-10-2016

"InfraCAD Map is een innovatieve, ongelooflijk handige en bruikbare oplossing voor het omzetten van topografische kaarten in dwg-format. Met de invoegtoepassing geladen in Autocad haal je snel zeer gedetailleerde topografische onderleggers binnen die je vervolgens kunt bewerken in AutoCAD. Ideale tool voor elke ontwerpopgave."

2 Artikel(en)

per pagina

vanaf 499,00

  • € 499,00
  • € 998,00
  • € 1.497,00