InfraCAD Map Desktop

InfraCAD Map Desktop

InfraCAD Map Desktop is een krachtige applicatie om geo-informatie (van PDOK) en KLIC-WIN meldingen op eenvoudige wijze te verwerken naar DWG, DXF en KML. Op deze wijze kunnen gebruikers van o.a. AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation eenvoudig de BGT, Kadastrale kaart of TOP10NL verwerken naar een correcte NLCS-tekening. Ideaal om snel een actuele tekening te maken van de bestaande situatie, zowel bovengronds als ondergronds.

  • KLIC-WIN verwerken naar NLCS tekening
  • BGT verwerken naar NLCS tekening
  • Kadastrale kaart verwerken naar NLCS tekening
  • TOP10NL verwerken naar NLCS tekening
  • Geschikt voor AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation

Wanneer u gebruik maakt van bijvoorbeeld AutoCAD LT, BricsCAD of MicroStation kunt u de ‘standaard’ versie van InfraCAD Map niet gebruiken. Om deze reden is InfraCAD Map Desktop ontwikkeld.

InfraCAD Map Desktop is een zelfstandige applicatie die geo-informatie (van PDOK) en Klic-meldingen (KLIC-WIN) kan omzetten naar een correcte NLCS tekening in bijvoorbeeld DWG en DXF.

KLIC-WIN

Vanaf 1 juli 2019 zijn alle netbeheerders verplicht om hun kabel- en leidinginformatie aan te leveren als vectordata. InfraCAD Map Desktop bevat een zeer krachtige KLIC-module om deze Klic-meldingen snel en eenvoudig om te zetten naar een tekening (in DWG of DXF). Dit levert enorme voordelen op: de kwaliteit is vele malen beter dan de rasterbestanden, de verwerking gaat veel sneller en kan in batch, symbolen worden als echte Blocks geïmporteerd en veel extra kabel- en leidinginformatie is beschikbaar zoals materiaal, type of diameter.

PDOK: BGT, Kadastrale kaart, en meer…

PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. Via PDOK biedt de overheid geo-informatie aan zoals BGT, Kadastrale kaart, TOP10 vector en AHN.

Met InfraCAD Map Desktop kunt u eenvoudig een adres of plaats zoeken en een gebied of kaart selecteren. Vervolgens worden alle gegevens automatisch gedownload van PDOK en omgezet naar een nette tekening. Dit geldt voor de BGT, de Kadastrale Kaart en de TOP10NL vector-informatie. Op deze wijze wordt enorm veel tijd bespaard.

Nederlandse CAD Standaard

Een groot voordeel van InfraCAD Map Desktop is dat tekeningen worden opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Dit is dé tekenstandaard voor civieltechnische tekeningen en zorgt voor verregaande standaardisatie. Voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers levert dit flinke voordelen. De gehele markt is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS en naar verwachting is dit binnen afzienbare tijd de enige tekenstandaard die nog geaccepteerd zal worden door opdrachtgevers.

Lees ook Kadastrale Kaart importeren in AutoCAD


InfraCAD Map Desktop is ontwikkeld in samenwerking met advies- en ingenieursbureaus, aannemers en overheden. Het resultaat is een krachtige applicatie die zeer intuïtief en eenvoudig te bedienen is.

InfraCAD Map Desktop is een zelfstandige applicatie en werkt onafhankelijk van CAD Software. De belangrijkste functies zijn hieronder weergegeven:

KLIC-WIN verwerken naar een NLCS tekening

InfraCAD Map Desktop bevat een zeer krachtige KLIC-module waarmee vector-gebaseerde Klic-thema’s snel en eenvoudig kunnen worden omgezet naar een tekening. Zelfs in batch! Kabel- en leidinginformatie is direct beschikbaar in AutoCAD, evenals Eis Voorzorgsmaatregelen en bijlagen. De tekening wordt volledig opgebouwd conform NLCS.

BGT/IMGeo verwerken naar een NLCS tekening

Met InfraCAD Map Desktop kan eenvoudig een gebied of kaartblad geselecteerd worden om te verwerken. Via een intuïtieve Wizard wordt alles geautomatiseerd uitgevoerd, de connectie met PDOK, het downloaden, verwerken en opbouwen van de tekening. Het resultaat is een nette tekening, volledig conform de NLCS.

Kadastrale kaart verwerken naar een NLCS tekening

Het importeren van de Digitale Kadastrale Kaart gaat ook via een Wizard en is vergelijkbaar met het importeren van de BGT. Ook hier wordt de tekening volledig opgebouwd conform de NLCS.

TOP10NL verwerken naar een NLCS tekening

De TOP10NL informatie is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar erg geschikt voor projecten waar minder detailniveau vereist, zoals lange kabel- of leidingtracés. Net als de BGT en Kadastrale kaart gaat de import ook hier via een Wizard en wordt de tekening opgebouwd conform de NLCS.

Export naar Google Earth

Met InfraCAD Map Desktop is het ook mogelijk om geo-informatie op te slaan als KML, welke geopend kan worden met Google Earth.


Wie gebruikt InfraCAD Map Desktop?

InfraCAD Map Desktop is onder andere bedoeld voor advies- en ingenieursbureaus, overheden en bouwbedrijven die regelmatig actuele topografische ondergronden willen gebruiken in MicroStation, AutoCAD LT of BricsCAD.

Kan ik met InfraCAD Map Desktop ook Klic-meldingen vectoriseren?

Als gevolg van KLIC-WIN zijn netbeheerders verplicht om vanaf 1 juli 2019 alle netinformatie aan te leveren als vectordata. Hierdoor worden de raster-afbeeldingen (pixels) overbodig. Het Kadaster heeft aangekondigd tot 1 november 2019 (als overgangsperiode) de rasterafbeeldingen mee te blijven leveren, maar voor InfraCAD Map Desktop zijn deze in principe overbodig geworden.

Het verwerken van een Klic-melding in InfraCAD Map Desktop zorgt ervoor dat alleen de vector-gebaseerde Klic-thema’s als Polylijnen en Blocks worden omgezet naar een tekening (DWG / DXF) of KML bestand (Google Earth). Er is dus alleen ondersteuning voor de nieuwe KLIC-WIN meldingen.

Wanneer er nog thema’s zijn zonder vector informatie, zal InfraCAD Map Desktop deze als PNG raster (oude Klic-formaat) in de tekening plaatsen. Deze kunnen in tweede instantie gevectoriseerd worden met InfraCAD Lite. Dit is echter een tijdelijke situatie. Zie ook KLIC-WIN en Stappenplan Verwerken hybride Klic-meldingen.

Hoe nauwkeurig is TOP10NL?

TOP10NL is de topografische kaart met een schaal 1:10.000 en wordt ook wel BRT genoemd: Basisregistratie Topografie. Veel data komt van gedigitaliseerde luchtfoto’s, daarom is de TOP10NL minder nauwkeurig dan de BGT. De kwaliteit zal in de komende jaren wel verbeteren omdat delen van de kaart uit andere bronnen komen, zoals de BAG.

De nauwkeurigheid van TOP10NL is vele malen minder dan de BGT, het is dus niet raadzaam om hier maten aan te ontlenen of een detailontwerp in te passen dat afhankelijk is van bestaande situatie. Voor projecten waarin minder detailniveau vereist is, zoals kabel- of leidingtracés, is de TOP10NL prima geschikt.

Indien gewenst kan de TOP10NL informatie aangevuld worden met een eigen situatiemeting, welke met InfraCAD CE eenvoudig verwerkt kan worden naar een NLCS tekening.

Is de data van PDOK altijd actueel?

De gegevens op PDOK zijn behoorlijk actueel, maar dit blijft altijd afhankelijk van onderliggende regels en afspraken. De BGT, wat wetgeving is, wordt om deze reden zeer regelmatig bijgewerkt. De update-frequentie van TOP10NL gegevens is daarentegen een stuk lager. Maar wat de bron ook is, er zal altijd een bepaalde tijd nodig zijn om wijzigingen in te meten, te verwerken en bij te werken op de servers van PDOK.

Kan ik InfraCAD Map Desktop gebruiken met de volledige versie van AutoCAD?

Ja, InfraCAD Map Desktop verwerkt de gegevens naar een DWG bestand en deze is gewoon te openen met AutoCAD, AutoCAD Civil 3D of AutoCAD Map 3D.

Kan ik InfraCAD Map Desktop proberen?
Jazeker, u kunt InfraCAD Map Desktop vrijblijvend proberen gedurende een periode van 30 dagen. U kunt een gratis download aanvragen via www.infracad.nl.
Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?
InfraCAD Map Desktop wordt geleverd als abonnement en zowel ondersteuning als upgrades zijn inbegrepen in het tarief. Zolang uw abonnement actief is kunt u InfraCAD Map Desktop gebruiken en heeft u recht op de laatste versie. Tevens kunt u gebruik maken van ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support.
Is InfraCAD Map Desktop ook beschikbaar als netwerkversie?
Ja. Wanneer u InfraCAD Map Desktop flexibel wilt inzetten als netwerklicentie (concurrent use) dan dient u de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) te installeren op uw server. Deze INLM geeft de InfraCAD Map Desktop gebruikerslicenties uit aan de computers.

Danny de Vries (Haasnoot Bruggen B.V.) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 12-06-2018

"Snel geholpen en goede service wat betreft advies etc.
Wij hebben gekozen voor het InfraCAD Map desktop pakket en vervolgens ook de InfraCAD Lite aangeschaft. De programma's zijn zeer eenvoudig te gebruiken waardoor er efficiënt gewerkt kan worden.
"

Wim Spreen (Ingenieursbureau Spreen) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 11-06-2018

"InfraCAD Map Desktop is een handig stand alone programma voor het efficiënt binnenhalen van BGT en DKK bestanden in Autocad formaat. Het binnen te halen gebied kan snel worden opgezocht met een zoekfunctie en een foto ondergrond.
"

Dennis Houben (Heusschen Copier) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 27-10-2017

"Niet langer bellen met de gemeente voor een GBKN. Gemakkelijk en snel een goede ondergrond. Snelle levering en prima service."

Martin van der Walle (Axent Groen BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 19-07-2017

"Prima service en goede snelle afhandeling van de orders. "

Rens Menting (SAB) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 13-07-2017

"downloaden van BGT en KAD gegevens gaat perfect met InfraCAD Map Desktop. Programma is eenvoudig in gebruik. Snelle en duidelijke levering door CADaccent"

R. Herder (Rudi Herder agrarisch ontwerp en advies) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 20-02-2017

"Voor mijn tekenwerk heb ik situatieschetsen met alle gebouwen noodzakelijk. De situatieschetsen liggen allemaal in het buitengebied. met behulp van infraCAD Map Desktop kan ik de juiste gegevens ophalen."

6 Artikel(en)

per pagina

vanaf 499,00

  • € 499,00
  • € 1.497,00