InfraCAD NLCS basiscursus

InfraCAD NLCS Basiscursus

In de NLCS Basiscursus krijgt u meer informatie over de NLCS (Nederlandse CAD Standaard) en wat deze manier van tekenen voor uw onderneming kan betekenen. Tijdens de cursus leert u werken met InfraCAD, de meest gebruikte applicatie voor het controleren en tekenen van NLCS tekeningen.

  • U leert de NLCS begrijpen en toepassen.
  • De ideale basis voor de optimale start met InfraCAD en NLCS.
  • Nederlandstalig cursusmateriaal en een enthousiaste trainer.

Bundelkorting! InfraCAD + NLCS Basiscursus

Direct goed aan de slag met InfraCAD en de NLCS?
Maak dan gebruik van onze voordelige InfraCAD en NLCS Basiscursus bundel en bespaar €140!

Profiteer hier van de bundelkorting!

In de InfraCAD NLCS Basiscursus leert u in een dag NLCS tekeningen maken en controleren. Deze cursus is het ideale vertrekpunt om een succesvolle start te maken met InfraCAD en alle functionaliteit van InfraCAD en de NLCS optimaal te gebruiken. Uw civieltechnische tekeningen volgens een CAD Standaard opleveren is door InfraCAD eenvoudiger dan ooit.

Wat leert u in de InfraCAD NLCS Basiscursus?

De cursusdag wordt gestart met een korte introductie van de NLCS en InfraCAD, waarna de NLCS structuur doorgenomen wordt en het tekenen van NLCS lijnen het grootste gedeelte van de cursus in beslag neemt. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor de andere facetten van InfraCAD, onder meer komen WION-KLIC meldingen, sonderingen en diverse calculatie en maatvoering tools uitvoerig aan bod.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

  • u met CAD standaarden wil gaan werken binnen uw onderneming.
  • u meer uit de InfraCAD suite wilt halen.
  • u eenvoudiger civieltechnische tekeningen wilt gaan maken.
  • onderdeel van een civiel leertraject.

Voorkennis

Voor deze cursus is AutoCAD en een basis civiele kennis vereist.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het InfraCAD NLCS lesmateriaal is een handig naslagwerk, wat u ook na de cursus kan gebruiken voor de inrichting van uw CAD omgeving.


In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de InfraCAD Basiscursus van 1 dag.

Introductie
InfraCAD
Achtergronden NLCS
NLCS Organisatie en Licenties
NLCS en werkafspraken

NLCS Structuur
Objecteigenschappen in de huidige tekening
Discipline, hoofdgroep, status en elementcode
(Sub)objecten en entiteiten
AutoCAD entiteiten vs. NLCS objecten
Uitgebreide eigenschappen van NLCS objecten

Tekenen volgens NLCS
Teksten en maatvoeringen maken en indelen
Objecten toevoegen
Symbolen toevoegen
Werken met zoekfilters
NLCS en Model- / Paperspace
(Annotatieve) schalen
Schaalbare symbolen
NLCS tekeningen controleren

Overige functionaliteit
Foto’s integreren in AutoCAD
Maatvoering en calculatie
Sonderingen in AutoCAD
Werken met KLIC meldingen
AutoCAD en Google Earth
Wat is de NLCS?

De NLCS (Nederlandse CAD Standaard) is een zeer uitgebreide standaard om civieltechnische tekeningen te maken. De NLCS is gebaseerd op objecten, waarbij een structuur is aangebracht via hoofdgroepen en disciplines. De NLCS is een initiatief van onder andere Rijkswaterstaat, de vier grote gemeentes en een groot aantal toonaangevende ingenieursbureaus en wordt ondersteund door de CUR Bouw en Infra, het CROW en de Stabu.

Voor meer uitleg over de NLCS kunt u de website van InfraCAD bekijken of bent u geïnteresseerd en wilt u een demonstratie, kunt u een Gratis NLCS Workshop volgen.

Wat is InfraCAD?

InfraCAD is een applicatie die geavanceerde functionaliteit biedt voor CAD gebruikers in de Infrastructuur en Openbare Ruimte. InfraCAD wordt veelvuldig gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, aannemers, provincies, gemeenten, waterschappen en netbeheerders en biedt een zeer uitgebreide NLCS module.

Hoe weet ik of de InfraCAD cursus de investering waard gaat zijn?

Tekenmethodes en bibliotheken zijn altijd een uitdaging in de CAD branche, elke tekenaar tekent weer op andere lagen, gebruikt andere elementcodes en lijnkleuren. Bovendien staan bibliotheken vaak verspreid over de computers van de diverse gebruikers. Het bijhouden van een eigen standaard kost veel tijd en geld, vandaar tekenen veel ondernemingen op een universele CAD standaard zoals de NLCS.

Hoe start ik met de NLCS binnen mijn onderneming?

Met een implementatie van de NLCS kunt u leren tekenen met een CAD standaard, die ook nog breed gedragen wordt vanuit de markt. De overheid en diverse grote aannemers werken voornamelijk volgens de NLCS standaard en leveren hierin tekeningen, maar vragen ook toeleveranciers tekeningen in NLCS te leveren. Met deze NLCS cursus en een kennismaking met het programma InfraCAD maakt u de eerste stap richting een universele CAD standaard of tekenmethode binnen uw onderneming.

Ik gebruik mijn InfraCAD nu alleen maar voor de KLIC, waarom is NLCS relevant?

Met de NLCS heeft u een uniforme tekenstandaard, gebruikt binnen de infra en door de overheid. Het aanleveren van bestanden is gestroomlijnder met de NLCS als interne standaard heeft u een tekenstandaard tot uw beschikking die u ook gelijk eenvoudig kunt toetsen.

Na afloop van de cursus kent u de basisprincipes van de NLCS en kunt u zelf de NLCS gaan invoeren in uw tekenwerk. Ook als u vaak NLCS tekeningen aangeleverd krijgt, weet u nu hoe u deze tekeningen eenvoudig kunt toetsen, aanpassen en bewerken.


Ruud Dominicus (Waterschap Rivierenland) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 04-10-2018

"Prima cursus. NLCS wordt kort en bondig uitgelegd en InfraCAD wordt aan de hand van eenvoudige oefeningen die cursisten stap voor stap moeten maken duidelijk. Door de oefeningen en korte bespreking en verdere uitleg na iedere oefening gaat de InfraCAD tool leven. "

J Christiaans (Waterschap Rivierenland) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 03-10-2018

"De cursus was redelijk hands on en ook voor betrekkelijke CAD leken goed te doen om een beeld te krijgen van de NLCS, hoe je daarmee kan werken, tekeningen kan controleren en eventueel kan aanpassen conform de NLCS. Er was veel ruimte voor vragen."

Fernando Faber (Waterschap rivierenland) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 02-10-2018

"De cursus, docent en locatie heb ik niets op aan te merken. Heldere uitleg en voldoende tijd voor vragen en proberen. Deze cursus heb ik aangeraden binnen het waterschap en zal ik zo weer aanraden aan andere cursisten.
"

Ebben | Beoordeling: 8
Geplaatst op 30-07-2018

"Het kennisniveau van de docent was goed, alle vragen konden beantwoord worden. Het tempo had wat hoger mogen liggen, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van je mede cursisten."

Warbout | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-07-2018

"Alles was prima geregeld en verzorgt. Locatie is goed. Lunch ook prima geregeld. Verder helemaal geen op of aanmerkingen op de cursus. Duidelijke uitleg en genoeg punten om in de praktijk verder uit te gaan werken."

Spencer Latuheru (Stedin) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-07-2018

"De InfraCAD NLCS Basiscursus is een goede aanvulling voor de "standaard" gebruiker van InfraCAD. Tijdens de cursus worden meerdere functies besproken die in InfraCAD zitten maar niet dagelijks gebruikt worden. Met deze functies kan je wel degelijk meer uit InfraCAD halen dus dat is echt top! "

Hisham Kisso (ReefInfra) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 09-07-2018

"De training in het algemeen was zeer leerzaam. Het niveau en de inhoud waren precies op maat. De docent en de manier van coachen was prima. Locatie goed. Ik zou het zeker aanbevelen.
Een min punt volgens mij: de duur van de training (een dag) was niet genoeg.
"

Peter De Jong (Gemeente Leiden) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 06-07-2018

"Een leerzame leuke cursus. Zou meer willen weten, maar daarvoor was de tijd tekort. De onderwijzer wist op elke vraag antwoord .. de locatie en lesmateriaal vond ik ook prima."

Gijs de Mik (IBKW) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 29-03-2018

"Emre:
- Prettig mens
- Goede kennisoverdracht
Locatie , cursusruimte , lunch:
- Goede bereikbaarheid , fijne cursusplek , goede voorzieningen
NLCS / Basiscursus:
- In 2 dagen veel geleerd"

Rikkert Ligter (Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 22-10-2015

"Goede cursus om met infracad om te gaan , goede afwisseling tussen tip en tricks in autocad en infracad."

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 21

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

€ 350,00