InfraCAD NLCS basiscursus

InfraCAD NLCS Basiscursus

In de NLCS Basiscursus krijgt u meer informatie over de NLCS (Nederlandse CAD Standaard) en wat deze manier van tekenen voor uw onderneming kan betekenen. Tijdens de cursus leert u werken met InfraCAD, de meest gebruikte applicatie voor het controleren en tekenen van NLCS tekeningen.

  • U leert de NLCS begrijpen en toepassen.
  • De ideale basis voor de optimale start met InfraCAD en NLCS.
  • Nederlandstalig cursusmateriaal en een enthousiaste trainer.

Bundelkorting! InfraCAD + NLCS Basiscursus

Direct goed aan de slag met InfraCAD en de NLCS?
Maak dan gebruik van de InfraCAD en NLCS Basiscursus bundel en krijg 20% korting op de NLCS Basiscursus. Direct voordeel!

InfraCAD + NLCS Basiscursus
20% korting op NLCS Basiscursus!

In de InfraCAD NLCS Basiscursus leert u in een dag NLCS tekeningen maken en controleren. Deze cursus is het ideale vertrekpunt om een succesvolle start te maken met InfraCAD en alle functionaliteit van InfraCAD en de NLCS optimaal te gebruiken. Uw civieltechnische tekeningen volgens een CAD Standaard opleveren is door InfraCAD eenvoudiger dan ooit.

Wat leert u in de InfraCAD NLCS Basiscursus?

De cursusdag wordt gestart met een korte introductie van de NLCS en InfraCAD, waarna de NLCS structuur doorgenomen wordt en het tekenen van NLCS lijnen het grootste gedeelte van de cursus in beslag neemt. Tijdens de cursus is er ook aandacht voor de andere facetten van InfraCAD, onder meer komen WION-KLIC meldingen, sonderingen en diverse calculatie en maatvoering tools uitvoerig aan bod.

Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

  • u met CAD standaarden wil gaan werken binnen uw onderneming.
  • u meer uit de InfraCAD suite wilt halen.
  • u eenvoudiger civieltechnische tekeningen wilt gaan maken.
  • onderdeel van een civiel leertraject.

Voorkennis

Voor deze cursus is AutoCAD en een basis civiele kennis vereist.

Lesmateriaal en naslagwerk

Het InfraCAD NLCS lesmateriaal is een handig naslagwerk, wat u ook na de cursus kan gebruiken voor de inrichting van uw CAD omgeving.


In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de InfraCAD Basiscursus van 1 dag.

Introductie
InfraCAD
Achtergronden NLCS
NLCS Organisatie en Licenties
NLCS en werkafspraken

NLCS Structuur
Objecteigenschappen in de huidige tekening
Discipline, hoofdgroep, status en elementcode
(Sub)objecten en entiteiten
AutoCAD entiteiten vs. NLCS objecten
Uitgebreide eigenschappen van NLCS objecten

Tekenen volgens NLCS
Teksten en maatvoeringen maken en indelen
Objecten toevoegen
Symbolen toevoegen
Werken met zoekfilters
NLCS en Model- / Paperspace
(Annotatieve) schalen
Schaalbare symbolen
NLCS tekeningen controleren

Overige functionaliteit
Foto’s integreren in AutoCAD
Maatvoering en calculatie
Sonderingen in AutoCAD
Werken met KLIC meldingen
AutoCAD en Google Earth
Wat is de NLCS?

De NLCS (Nederlandse CAD Standaard) is een zeer uitgebreide standaard om civieltechnische tekeningen te maken. De NLCS is gebaseerd op objecten, waarbij een structuur is aangebracht via hoofdgroepen en disciplines. De NLCS is een initiatief van onder andere Rijkswaterstaat, de vier grote gemeentes en een groot aantal toonaangevende ingenieursbureaus en wordt ondersteund door de CUR Bouw en Infra, het CROW en de Stabu.

Voor meer uitleg over de NLCS kunt u de website van InfraCAD bekijken of bent u geïnteresseerd en wilt u een demonstratie, kunt u een Gratis NLCS Workshop volgen.

Wat is InfraCAD?

InfraCAD is een applicatie die geavanceerde functionaliteit biedt voor CAD gebruikers in de Infrastructuur en Openbare Ruimte. InfraCAD wordt veelvuldig gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, aannemers, provincies, gemeenten, waterschappen en netbeheerders en biedt een zeer uitgebreide NLCS module.

Hoe weet ik of de InfraCAD cursus de investering waard gaat zijn?

Tekenmethodes en bibliotheken zijn altijd een uitdaging in de CAD branche, elke tekenaar tekent weer op andere lagen, gebruikt andere elementcodes en lijnkleuren. Bovendien staan bibliotheken vaak verspreid over de computers van de diverse gebruikers. Het bijhouden van een eigen standaard kost veel tijd en geld, vandaar tekenen veel ondernemingen op een universele CAD standaard zoals de NLCS.

Hoe start ik met de NLCS binnen mijn onderneming?

Met een implementatie van de NLCS kunt u leren tekenen met een CAD standaard, die ook nog breed gedragen wordt vanuit de markt. De overheid en diverse grote aannemers werken voornamelijk volgens de NLCS standaard en leveren hierin tekeningen, maar vragen ook toeleveranciers tekeningen in NLCS te leveren. Met deze NLCS cursus en een kennismaking met het programma InfraCAD maakt u de eerste stap richting een universele CAD standaard of tekenmethode binnen uw onderneming.

Ik gebruik mijn InfraCAD nu alleen maar voor de KLIC, waarom is NLCS relevant?

Met de NLCS heeft u een uniforme tekenstandaard, gebruikt binnen de infra en door de overheid. Het aanleveren van bestanden is gestroomlijnder met de NLCS als interne standaard heeft u een tekenstandaard tot uw beschikking die u ook gelijk eenvoudig kunt toetsen.

Na afloop van de cursus kent u de basisprincipes van de NLCS en kunt u zelf de NLCS gaan invoeren in uw tekenwerk. Ook als u vaak NLCS tekeningen aangeleverd krijgt, weet u nu hoe u deze tekeningen eenvoudig kunt toetsen, aanpassen en bewerken.


Peter Olsthoorn (Peter Olsthoorn Grondwerk) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 19-06-2019

"Heel veel geleerd in een dag. Een leraar die er voor zorgt dat je het programma begrijpt en de tijd neemt voor je, en een lekkere lunch kortom een topdag ! "

Quinten Buil | Beoordeling: 10
Geplaatst op 21-05-2019

"Een goede en duidelijke cursus die goed wordt begeleidt en gefaciliteerd. Er is genoeg ruimte voor vragen om specifieke kennis te verkrijgen met betrekking tot eigen werkzaamheden. Al met al een goede cursus."

Groot (Gemeente Beverwijk) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 16-05-2019

"Prima training, wel heel veel dubbelop als je de workshop NLCS ook al hebt gedaan, maar ik vond dat juist wel prettig. De locatie, apparatuur en lunch zijn goed verzorgd en de trainer was goed op de hoogte van alle ontwikkelingen."

Marco Oomen (Megaborn) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 09-05-2019

"De cursus was informatief. Bijna al mijn vragen m.b.t. NLCS zijn beantwoord. De cursusgever had genoeg kennis van zaken. Er was voldoende hardware en software aanwezig. Locatie was goed en makkelijk te bereiken. "

Ferdinand Eggengoor (Saxion ) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 06-05-2019

"Ondanks mijn vooraf gereserveerde verwachtingsniveau van dit onderwerp, heb ik moeten concluderen dat in het korte tijdsbestek van deze cursus, ik zeer veel heb opgestoken. Leerzamer, inhoudelijker en breder dan verwacht."

Michel Keijzer (Corvus Infra) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 13-02-2019

"De cursus heb ik als leerzaam ervaren en voor beginners zeer toegankelijk. Het niveau had, als wat meer gevorderde Autocad gebruiker, inhoudelijk iets hoger mogen liggen. De docent heeft kennis van zaken. De locatie was prima, net als de lunch."

Isabella Schellekens (Van Elshout en de Bont) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 28-01-2019

"De cursus heb ik zeer prettig ervaren. De cursus werd ook zeer goed uitgelegd. Ook werd er uitgebreid tijd genomen voor vragen en hoe je die moest oplossen. Ik zou zeker de cursus aanbevelen. "

Stefan Lengers (Spelt Grondwerken) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 18-01-2019

"De cursus was duidelijk, de cursusleider wist waar hij het over had en kwam goed en duidelijk over. De locatie was netjes en goed opgezet, eten was goed geregeld en stond klaar tijdens de pauze."

Theo de Beer (DTV Consultants) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 08-01-2019

"Fijne ruimte met uitermate goede middelen waarmee de docent de cursist kan volgen. Hiermee kan hij tijdig bijspringen bij de oefeningen waar ook alle ruimte voor is geboden. Kleine groep en een docent met kennis van zaken. Veel ruimte om eigen cases te behandelen. "

Ruud Dominicus (Waterschap Rivierenland) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 04-10-2018

"Prima cursus. NLCS wordt kort en bondig uitgelegd en InfraCAD wordt aan de hand van eenvoudige oefeningen die cursisten stap voor stap moeten maken duidelijk. Door de oefeningen en korte bespreking en verdere uitleg na iedere oefening gaat de InfraCAD tool leven. "

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 30

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

€ 350,00