Leertraject AutoCAD tekenaar

Leertraject AutoCAD tekenaar

Bent u op zoek naar een nieuwe baan of een nieuwe uitdaging? Heeft u een technische achtergrond en veel praktijkervaring en wilt u leren werken met AutoCAD? Dan kan een Leertraject tot AutoCAD tekenaar de juiste keuze in uw carrière zijn! CAD Accent leidt al meer dan 10 jaar succesvol AutoCAD tekenaars op en werkt nauw samen met werkgevers, het UWV, re-integratiebureaus en gemeentelijke instellingen.

 • U ontvangt officiële Autodesk certificaten
 • Begrijpelijk Nederlandstalig cursusmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht
 • In uw eigen tempo het leertraject doorlopen
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

Wanneer u wilt gaan werken als tekenaar/ontwerper is het essentieel dat u kunt werken met AutoCAD. Dit is het meest gebruikte CAD pakket, zowel in Nederland als wereldwijd. Een carrière als CAD tekenaar begint dan ook altijd met AutoCAD als een solide basis om uw kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk te maken.

Kansen op de arbeidsmarkt

Het leertraject tot AutoCAD tekenaar is breed opgezet en kan u helpen een goede start te maken bij het vinden van een baan. Het traject bestaat uit meerdere modules en wordt afgesloten met officiële Autodesk certificaten, die algemeen erkend worden door de industrie.

Cursusplanning

U volgt twee modules: AutoCAD Basis en AutoCAD Gevorderden. U krijgt persoonlijke begeleiding, huiswerkopdrachten en kunt het leertraject in uw eigen tempo doorlopen. Zodra u voldoende routine heeft opgebouwd, kunt u zich opgeven voor de volgende module. U krijgt toegang tot het forum, waar u vragen kunt stellen en kunt overleggen over de verschillende tekenmethodes of oplossingen.

Extra begeleiding

Tot 3 maanden na het omscholingstraject bieden wij cursisten extra ondersteuning op het gebied van technisch tekenwerk, per telefoon en per e-mail zodat u altijd vooruit kunt. Daarnaast kunnen wij ook een dag werkplekbegeleiding aanbieden zodra u een nieuwe baan heeft gevonden; een specialist komt een dag op uw werkplek en helpt u met de juiste ‘tips & tricks’ die aansluiten op de werkmethodieken bij uw nieuwe werkgever. Op deze wijze bent u snel productief, wat ook weer aantrekkelijk is voor uw werkgever.

Omscholing

Het leertraject tot AutoCAD tekenaar wordt veelal gevolgd door werknemers met veel praktijk ervaring in uitvoerende beroepen en wordt ook vaak ingezet als omscholingstraject. Het kan door verschillende redenen voorkomen dat u zichzelf wilt omscholen tot CAD tekenaar. Kortom: Deze training is geschikt voor u als…

 • u sinds langere tijd op zoek bent naar een baan en u interesse heeft in CAD tekenen
 • u bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat als startend tekenaar
 • u in een re-integratietraject zit en AutoCAD door uw praktijkervaring interessant is
 • u in uw nieuwe functie aanpassingen in een tekening moet kunnen maken

Lesmateriaal en naslagwerk

Het lesmateriaal van het leertraject is het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat u aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De cursusmap is natuurlijk ook uitstekend als naslagwerk te gebruiken.


Het leertraject AutoCAD tekenaar bestaat uit twee cursusmodules, welke u naar eigen invulling binnen één jaar kunt inplannen. Op deze wijze heeft u als nieuwe AutoCAD tekenaar ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Module 1: AutoCAD Basis (4 dagen)
In deze module maakt u kennis met AutoCAD. U leert op welke manier u goede tekeningen kunt maken, hoe u informatie op een gestructureerde wijze in een tekening verwerkt, hoe u een tekening voorziet van tekst en maatvoering en hoe u deze tekening op de juiste wijze kunt afdrukken. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij AutoCAD Basiscursus.
Module 2: AutoCAD Gevorderden (2 dagen)
Wanneer u voldoende routine heeft opgedaan met AutoCAD en het gevoel heeft dat u een goede tekening kunt maken, kunt u starten met de module AutoCAD Gevorderden. U leert gebruik maken van geavanceerde functionaliteit in AutoCAD en bent na het afronden van deze module in staat om nog effectiever te werken. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij AutoCAD Gevorderden cursus.

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen voor een leertraject. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is dit leertraject ook geschikt voor AutoCAD LT?
De Basis module is zeker geschikt voor mensen die met AutoCAD LT werken. Ook voor de Gevorderden module geldt, dat deze geschikt is voor LT gebruikers.
Ontvang ik een certificaat?
Binnen het leertraject AutoCAD tekenaar ontvangt u na het afronden van elke module een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd Autodesk Training Center is, heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.
Vergoed het UWV dit leertraject?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Wij raden u aan om met uw werkcoach in overleg te gaan. Het is belangrijk dat u dit doet vóórdat u aan het leertraject begint. Uw werkcoach beoordeelt of de opleiding bijdraagt aan uw kansen op de arbeidsmarkt. Is dat het geval, dan is het mogelijk dat het UWV de opleiding betaalt.
Zijn er nog bijkomende kosten?
Nee, de tarieven van onze leertrajecten zijn All-in. Dit betekent: inclusief uitgebreide Nederlandstalige cursusdocumentatie, een heerlijke lunch en officieel Autodesk certificaat per module. Er zijn geen bijkomende kosten. U kunt zelfs gratis parkeren!
Waarom een leertraject kiezen en geen losse trainingen?
Onze leertrajecten zijn opgebouwd uit meerdere trainingen, welke ook als losse cursus beschikbaar zijn. Het grote voordeel van een leertraject is dat deze afgestemd zijn op bepaalde rollen. Hierdoor vullen de trainingen elkaar goed aan en werken zelfs versterkend. Daarnaast is een leertraject een stuk voordeliger dan de losse trainingen bij elkaar opgeteld.

Cyriel Graven (Particulier) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 02-04-2015

"Vanaf het eerste contact perfect geholpen en meegedacht met mijn wensen, niet alleen voor bedrijven aan te bevelen maar ook voor mensen die door ongeval of ziekte moeten re-integreren. Ben tot nu toe zeer tevreden."

1 Artikel(en)

per pagina

vanaf 1.295,00

 • € 1.295,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00