Kunnen wij u helpen?
Bel* onze experts voor:
 • Advies op maat
 • Een demo aan te vragen
 • Hulp bij installatie/activatie
 • * Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00

leertraject civiel ontwerper

Leertraject Civiel ontwerper

Maak de stap naar BIM met het leertraject voor de civiele ontwerper. Binnen infrastructurele projecten is het werken volgens de BIM werkmethodiek de nieuwe norm. BIM verandert de manier waarop infrastructuur en nutsvoorzieningen worden gepland, ontworpen, gebouwd en beheerd. In het leertraject civiele ontwerper leert u hoe BIM u kan helpen om efficiënter te werken, faalkosten te reduceren en meer opdrachten te winnen.

 • Kosten besparen door effectief ontwerpen
 • Uitgebreid Nederlandstalig lesmateriaal
 • Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht
 • Officiële Autodesk certificaten
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

Het leertraject Civiel ontwerper is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met het ontwerpen van infrastructuur en efficiënt civiele tekeningen en modellen wil maken. Bijvoorbeeld tekenaars en ontwerpers die werkzaam zijn bij advies- en ingenieursbureaus, aannemers, provincies, gemeenten en waterschappen. Ook als u een start wilt maken met BIM of meer volgens workflows wilt gaan werken is dit leertraject de juiste start.

Wat leert u in het Leertraject Civiel Ontwerper?

In het leertraject Civiel Ontwerper leert u object-geörienteerd werken en ontwerpgegevens op een efficiënte wijze te gebruiken. U leert werken met AutoCAD Civil 3D, InfraWorks, 3ds Max Design, NavisWorks en InfraCAD en op welke wijze deze applicaties passen binnen een BIM workflow voor infrastructurele projecten.

Deze training is geschikt voor u als u…

Officieel Autodesk certificaat

Dit leertraject is opgebouwd uit meerdere modules. Na het afronden van elke module ontvangt u een officieel Autodesk certificaat, wat algemeen erkend wordt door de industrie.

Voorkennis

Het leertraject Civiel ontwerper is afgestemd op mensen met een civieltechnische achtergrond die ruime praktijkervaring hebben met AutoCAD.

Lesmateriaal en naslagwerk

Al onze cursusdocumentatie is compleet Nederlandstalig en het resultaat van jarenlange doorontwikkeling. In tegenstelling tot een standaard boek is ons lesmateriaal volledig afgestemd op de praktijk. Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een ontwerper ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen.


Het leertraject Civiel ontwerper bestaat uit 5 cursusmodules. U kunt alle modules naar eigen invulling binnen één jaar inplannen. Op deze wijze heeft u ruimschoots de tijd om tussen de cursusdagen oefeningen te maken en de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

Module 1: InfraWorks Basis (1 dag)
Met InfraWorks kunt u eenvoudig een 3D model genereren op basis van diverse informatiebronnen zoals GIS data, AHN data en luchtfoto’s. Al in een vroeg stadium van het project bent u in staat om een duidelijk 3D conceptontwerp te presenteren aan projectmedewerkers en andere belanghebbenden, waardoor de doorlooptijd van een project fors verkort kan worden. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij InfraWorks Basiscursus.
Module 2: NLCS Basis (1 dag)
In deze module leert u alles over de Nederlandse CAD Standaard voor de Civiele Techniek (NLCS) en hoe u met InfraCAD tekeningen kunt maken conform de NLCS en hierop kunt controleren. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij NLCS Basiscursus.
Module 3: AutoCAD Civil 3D Basis (3 dagen)
In deze module maakt u kennis met AutoCAD Civil 3D. U leert op welke manier u een dynamisch model kunt opbouwen en bijvoorbeeld eenvoudig profielen en volumes kunt genereren op basis van dit model. U leert hoe u informatie op een gestructureerde wijze in een model verwerkt en kunt presenteren. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij Civil 3D Basiscursus
Module 4: 3ds Max voor Civiel ontwerp (2 dagen)
Een professionele 3D visualisatie kan het verschil maken en uw kansen op een opdracht vergroten. In de tweedaagse 3ds Max topmoduleleert u hoe u uw Civil 3D model kunt opwerken naar een professionele animatie of visualisatie om uw opdrachtgevers te overtuigen. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij de 3ds Max cursus voor Civiel Ontwerp.
Module 5: NavisWorks (1 dag)
NavisWorks neemt een belangrijke plaats in binnen een BIM project. Ontwerpdata van verschillende partijen kan worden samengebracht in één intelligent model en tijdsplanningen kunnen wordern gekoppeld aan objecten. Hierdoor wordt het mogelijk om conflicten te signaleren en een project virtueel te laten opbouwen in de tijd. NavisWorks wordt veelal gebruikt door projectleiders of ontwerpers die tevens een coördinerende rol hebben. Een gedetailleerde beschrijving van de inhoud kunt u nalezen bij NavisWorks Basiscursus.

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen voor een leertraject. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Ik werk met AutoCAD. Welke software heb ik nodig?
Binnen het leertraject Civiel ontwerper wordt gebruik gemaakt van meerdere CAD applicaties, te weten: AutoCAD Civil 3D, InfraWorks, 3ds Max Design, NavisWorks. Deze applicaties zijn allemaal beschikbaar binnen de Autodesk AEC Collection. Wanneer u nog met AutoCAD werkt, is het advies om deze te upgraden naar dit pakket.
Welk niveau heeft deze opleiding?
Om dit leertraject succesvol af te kunnen ronden dient u minimaal te beschikken over een MBO+ werk- en denkniveau.
Is de NLCS ook van Autodesk?
Nee, NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is een initatief van Nederlandse overheden, ingenieursbureaus en aannemers. De NLCS module maakt deel uit van het leertraject Civiel ontwerper omdat iedereen bij het uitwisselen van tekeningen te maken krijgt met deze tekenstandaard.
Is voor deze opleiding AutoCAD 3D kennis noodzakelijk?
Nee, 2D AutoCAD kennis is voldoende. In AutoCAD Civil 3D worden wel degelijk 3D modellen van het project gemaakt, maar het is niet noodzakelijk om al ruimtelijk 3D inzicht te hebben omdat dit aangeleerd wordt in module 3.
Ontvang ik een certificaat?
Binnen dit leertraject ontvangt u na het afronden van elke module een officieel Autodesk Certificaat. Omdat CAD Accent een geautoriseerd Autodesk Training Center is, heeft dit certificaat direct meerwaarde voor u en voor uw (toekomstig) werkgever.
Zijn er nog bijkomende kosten?
Nee, de tarieven van onze leertrajecten zijn All-in. Dit betekent: inclusief uitgebreide Nederlandstalige cursusdocumentatie, een heerlijke lunch en officieel Autodesk certificaat per module. Er zijn geen bijkomende kosten. U kunt zelfs gratis parkeren!
Waarom een leertraject kiezen en geen losse trainingen?
Onze leertrajecten zijn opgebouwd uit meerdere trainingen, welke ook als losse cursus beschikbaar zijn. Het grote voordeel van een leertraject is dat deze afgestemd zijn op bepaalde rollen. Hierdoor vullen de trainingen elkaar goed aan en werken zelfs versterkend. Daarnaast is een leertraject een stuk voordeliger dan de losse trainingen bij elkaar opgeteld.

Jasper Dijkman (BT Geoconsult (Ingenieursbureau)) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 09-10-2015

"De trainer past het niveau en lesmateriaal van de cursus aan op het niveau en werkgebied van de deelnemers, Elke deelnemer kan zijn vragen kwijt en worden dan ook beantwoord. Het cursusboek krijg je aan het begin van de eerste cursusdag, hierdoor krijg je de mogelijkheid om je goed voor te bereiden op de volgende cursusdagen waardoor je nog specifiekere vragen kunt stellen."

1 Artikel(en)

per pagina

vanaf 1.995,00

 • € 1.995,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00
 • € 0,00