Autodesk Revitbasiscursus

Revit Basiscursus

U wilt met Revit aan de slag en de voordelen van BIM ervaren? In deze vierdaagse cursus worden u de basisbeginselen van Revit eigen gemaakt. U leert het opzetten en uitwerken van bouwwerken vanaf ontwerp- tot uitvoeringsfase met behulp van Revit. Deze cursus is op de praktijk gericht en geschikt voor iedereen in de bouw en infra.

 • 3D BIM modelleren en visualiseren
 • Parametrisch ontwerpen
 • Altijd up-to-date projectdocumentatie
 • Verlaag risico’s en faalkosten door virtueel bouwen
 • Communiceer efficiënter en duidelijker

In de bouw en infra is Autodesk Revit de nieuwe standaard voor het ontwerpen volgens de BIM werkmethodiek. Het werken met Revit en BIM biedt vele voordelen. Dankzij het 3D BIM model kunt u virtueel bouwen waardoor de uitkomst van een bouwproject beter te voorspellen is, risico’s worden beperkt en faalkosten worden gereduceerd. Betere communicatie en het virtueel kunnen bekijken van een project maar ook meer inzicht in bijvoorbeeld het energieverbruik helpen u om beter aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever te voldoen en meer opdrachten te winnen. Het 3D BIM model is een belangrijk onderdeel voor het integraal samenwerken tussen alle partners in de bouwketen van opdracht tot ontwerp en van uitvoer tot beheer.

Wat leert u in de Revit Basiscursus?

In de Revit Basiscursus wordt de basis gelegd voor een efficiënte ontwerpwijze met Revit. De onderwerpen en opdrachten zijn geselecteerd op praktische bruikbaarheid. Na de basiscursus bent u in staat om met behulp van Revit driedimensionale, intelligente BIM modellen te maken en hier technische tekeningen uit te genereren. Omdat de cursus op de praktijk is gericht kunt u de opgedane kennis direct in uw dagelijkse werkzaamheden inzetten. Start de basiscursus Revit om zowel een succes te maken van uw Revit project als van uw carrière als Revit modelleur.

Wat u nog meer in de Revit basiscursus leert is hoe u efficiënt een Revit project opzet en bestaande Revit modellen aan kunt passen. Daarnaast leert u hoe u families maakt en een eigen bibliotheek aanlegt en opbouwt. Er is veel aandacht voor het digitaal beheren van projectinformatie, hoe u deze data op een veilige manier deelt en hoe de samenwerking en coördinatie met ketenpartners kan worden geoptimaliseerd. Verder worden het samenstellen van printbladen, renderen van fotorealistische afbeeldingen en het maken van een 3D animatie behandeld.

Kortom: deze cursus is geschikt voor u als:

 • u aan de slag wilt als Revit tekenaar of BIM-modelleur
 • u op een efficiënte manier met Revit wilt leren ontwerpen
 • u volgens de BIM werkmethodiek wil gaan ontwerpen
 • u aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever wil aansluiten
 • u virtueel wilt gaan bouwen en faalkosten wilt reduceren

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus heeft u geen voorkennis van Revit nodig. Wél is het belangrijk dat u met een computer overweg kunt en dat u beschikt over een bouwkundige of infrastructurele opleiding of deze kennis in de praktijk heeft opgedaan.

Lesmateriaal en Naslagwerk

Het Revit cursusmateriaal is compleet Nederlandstalig en het resultaat van jarenlange doorontwikkeling. In tegenstelling tot een standaard boek zijn onze cursussen volledig afgestemd op de praktijk. Hierbij zijn alle oefeningen gebaseerd op de filosofie dat de cursist nadenkt over de handelingen in tegenstelling tot het doelloos volgen van een aantal stappen en leert de cursist ook de geleerde lesstof in de praktijk uit te voeren. De cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook uitstekend als naslagwerk te gebruiken.

Vervolgopleiding

CAD Accent voordelen

 • Officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • Tevredenheidsgarantie: Niet tevreden? Geld terug!
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

In onderstaand overzicht staan de onderwerpen die aan bod komen tijdens de Revit Basiscursus per dag beschreven.

Cursusdag 1
BIM werkmethodiek
User interface van Revit (LT):
Starten met een project: de juiste aanpak
Verwerken en hergebruiken van informatie
Verschillende (views) tekeningen

Plattegronden
Aanzichten
Doorsneden
Detailtekeningen
3D
Verschillende filetypes
Werken met Views
Werken met stramienen en grids
Cursusdag 2
Werken met bibliotheken
Wanden tekenen: System Family Wall
Vloeren tekenen: System Family Floor
Daken tekenen: System Family Roof
Families aanmaken:

System families
Component families
Loadable families
Kozijnen, deuren en ramen
Modifiers
Cursusdag 3
Projecttemplates gebruiken
Family templates gebruiken
Detailtekeningen verder uitgewerkt
Stuklijsten
Teksten en maatvoeringen
Rooms en tags
Parametrische eigenschappen
Import en export middels .dwg bestanden
Materialen aanmaken en toepassen
Materialen en Arceringen
Cursusdag 4
Trappen tekenen: System Family Stair
Maatvoeringen
Tekenbladen
Onderhoeken en kaders
Werken op schaal
Annotations
Renderen van 3D beelden
Renderinstellingen
Walkthrough

Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van Revit LT?
Absoluut. Revit LT heeft dezelfde interface en is in de basis hetzelfde programma dan Revit, met een aantal beperkingen. Tijdens de cursus komen alle functionaliteiten aan bod die zowel voor Revit LT als de volledige versie van Revit toepasbaar zijn.
Welke basisvaardigheden heb ik nodig voor de Revit basiscursus?
Voor de Revit Basiscursus is het belangrijk dat u beschikt over voldoende bouwkundige kennis of achtergrond om zo veel mogelijk uit de cursus te halen. Daarnaast dient u minimaal te beschikken over een MBO werk- en denkniveau. Ervaring met CAD software is geen vereiste, maar mensen met relevante praktijkervaring met CAD software zullen dit zeker als een pre ervaren.
Hoe zien mijn carrièremogelijkheden eruit na een Revit Basiscursus?
Als Autodesk Training Center (ATC) is CAD Accent geautoriseerd om officiële Autodesk certificaten uit te mogen geven. Deze officiële certificaten geven u en uw (toekomstig) werkgever zekerheid over de kwaliteit van de cursus. Na een Revit basiscursus bent u in staat om een start te maken met Revit en BIM; u kunt zelfstandig 3D modellen maken en werken met families.

Vanuit de markt merken wij dat er veel vraag is naar goede Revit ontwerpers. Deze Revit Basiscursus helpt u bij het zetten van de eerste stap.
Wat kan ik kiezen als vervolgopleiding na de Revit Basiscursus?
Na deze cursus zijn er meerdere mogelijkheden over verder te ontwikkelen. Zo bieden we een of meerdere dagen Revit Gevorderden cursus aan als werkplekbegeleiding (direct op uw werkplek of op locatie). Ook is 3ds Max een mogelijkheid voor iedereen die zijn ontwerp vanuit Revit wil gaan opbouwen naar professionele 3D visualisatie.

Antoon van Eijck (Asysto) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 11-11-2015

"leerzame 4 daagse cursus.Wordt prima uitgelegd door Joost Hoornweg .
Eventuele problemen die je tegenkomt tijdens het oefenen thuis worden de volgende cursusdag nogmaals behandeld."

Johan E. Martens (3span Bouwadviesbureau) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 11-11-2015

"In de afgelopen 4 weken op de maandag een cursus Revit basistraining gevolgd. Voornaamste reden was voor mij om de systematiek van dit softwarepakket te leren kennen. In die 4 dagen veel kennis opgedaan en daarmee is voor mij de doelstelling behaald. De cursus werd gegeven door Joost Hoornweg in een ontspannen sfeer en met ruime aandacht voor de individuele cursisten. Ook de lunch was prima verzorgd door CadAccent. Kortom een aanrader."

Jaco Driessen (Willems bouwbedrijf) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 05-10-2015

"Tijdens deze cursus een goede indruk van de werkwijze van Revit gekregen.
Uitleg en werkwijze van Revit was door de uitleg van docent Joost goed te volgen."

F. Slaats (Willems Bouwbedrijf) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 05-10-2015

"Prima Revit cursus. Goede begeleiding en voldoende tijd om vragen uit de praktijk te behandelen."

Joep Willems (Willems Bouwbedrijf BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 05-10-2015

"Zeer leerzame cursus, dit is de toekomst, zorg dat je erbij bent, en blijft!!
Goed verzorgt door CAD accent!"

Frans Hogervorst (Leids Universitair Medisch Centrum) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 18-03-2015

"Deze cursus is zeker aan te bevelen, als je nog niet Revit onderlegd bent. Docent Joost neemt de tijd voor je om het haar fijn uit te leggen. Locatie Bodegraven goed te bereiken, inclusief aangeboden lunch.
Een aanrader.
"

Onderdelen 21 tot 26 van totaal 26

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

€ 1.195,00