Autodesk Revitbasiscursus

Revit Gevorderden cursus

Heeft u als Revit gebruiker al ervaring maar mist u de kennis om de geavanceerde onderdelen van Revit te benutten? Dan is de cursus Revit Gevorderden geschikt voor u. In deze cursus gaan wij in op de complexere materie en technieken binnen Revit en leren we u tot in detail hoe deze toegepast moeten worden. De cursus Revit Gevorderden is uitermate geschikt voor architecten, bouwkundig tekenaars, Revit modelleurs, BIM coördinatoren en BIM managers die regelmatig met Revit werken.

 • Officieel Autodesk certificaat na afloop.
 • Praktijkgericht, nederlandstalig lesmateriaal.
 • Persoonlijke aandacht voor cursisten.
 • Tevredenheidsgarantie.
 • Ondersteuning tijdens én na de cursus.

Wat leert u in de cursus?

In de Revit Gevorderden cursus leert u over de geavanceerde functies, instellingen en werkmethodes binnen Revit. Er worden onderwerpen behandeld die in de praktijk veel voorkomen en die u in uw dagelijkse werkzaamheden uitstekend kunt toepassen. Hierdoor gaat uw productietijd omlaag en winstgevendheid omhoog.

Zo leert u hoe u geneste families moet opzetten, aanpassen en op de juiste wijze voorzien van complexe parameters. We leren u hoe u met meerdere partijen in een project samen kunt werken en communiceren via de Cloud, A360 en Navisworks. We bepalen het optimale ontwerp met verschillende design opties en maken bouwfaseringen die u inzicht geven in uw planning.

Ook gaan we dieper in op het maken van templates en sheets met uw eigen huisstijl en hoe u eenvoudig informatie, legenda’s en uw bedrijfslogo op een eenduidige manier kunt presenteren. Verder is het aanleggen en beheren van een bibliotheek met Revit modellen een belangrijk onderdeel omdat deze u veel tijd en geld besparen bij toekomstige projecten. Tot slot creëren we met Revit een professionele visualisatie die u helpt bij uw materiaalkeuze en inzicht zal geven in de bouwkosten door de implementatie van BIM.

Voor wie is deze cursus interessant?

 • Architecten
 • Bouwkundig tekenaars
 • Revit tekenaars / modelleurs
 • Revit coördinatoren
 • BIM managers
 • Bouwprofessionals die hun kennis van Revit willen uitbreiden

Voorkennis

U heeft al basiskennis van Revit of u bent een ervaren gebruiker die graag meer kennis wil vergaren. Heeft u geen of onvoldoende ervaring met Revit dan raden wij u aan om te starten met de Revit Basiscursus of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Lesmateriaal en Naslagwerk

De Revit cursus specialisatie Bouw is gericht op de bouwprofessional, is compleet Nederlandstalig en het resultaat van jarenlange doorontwikkeling en is in tegenstelling tot een standaard boek volledig afgestemd op de praktijk! Alle oefeningen zijn gebaseerd op de filosofie dat de cursist aan het denken gezet wordt en niet zomaar stap 1 t/m zoveel uitvoert… Hiermee benaderen wij de praktijk, waarbij een tekenaar ook creatief zal moeten nadenken over de te volgen stappen. De Revit Cursus - Specialisatie Bouw cursusmap is na het doorlopen van de cursus ook goed als naslagwerk te gebruiken.

Vervolgopleiding

CAD Accent voordelen

 • U ontvangt een officieel Autodesk certificaat
 • Op maat gemaakt Nederlandstalig lesmateriaal
 • Veel persoonlijke aandacht voor cursisten
 • Tevredenheidsgarantie
 • Ondersteuning na afloop van de cursus

De Revit gevorderden cursus is op de praktijk afgestemd waardoor u de geavanceerde technieken direct binnen uw organisatie kunt toepassen. De onderwerpen zijn verdeeld over vier dagen zodat u voldoende tijd heeft om tussen de cursusdagen in te oefenen. De oefeningen worden in de daaropvolgende cursusdag doorgenomen en waar nodig, nog extra toegelicht.

Families

Families hebben een belangrijke positie binnen Revit en verdienen daarom veel aandacht. Tijdens de cursus gaan we complexe Curtain Walls, Roofs en Stairs Families maken. Daarin speelt de Family-Editor weer een grote rol en ook Nested Families, Family Types, Family Parameters en Shared Parameters komen aan bod. U leert gebruik te maken van Lookup Tables, formules en logische operatoren en expressies binnen een Revit Family. Tenslotte lossen we knooppunten op met Wall Joins, Split Tool, Default Wrapping, Endcaps en Cut Profile.

Bibliotheek

Het gebruik van een bibliotheek bespaart veel tijd bij het ontwerpen van een gebouw. Onderdelen kunnen eenvoudig vanuit de bibliotheek in het project worden gelezen en toegepast. We leren u hoe u deze bibliotheek het beste opzet, vult met content én onderhoudt.

Samenwerken

Nu de BIM filosofie steeds meer in de bouwsector wordt toegepast wordt er meer gevraagd van de kennis en kunde rond het uitwisselen van modellen en data met interne en externe partijen. De rol van de Revit Coördinator en BIM manager binnen een project wordt hierdoor steeds belangrijker. We laten u aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe u Revit kunt inrichten om zo efficiënt mogelijk samen te werken en te communiceren met alle leden in een project. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere Collaborate, Coordinate, Worksets, Project Phasing, Design Options, .IFC, .DWG layer mapping en de invloed van Revit in de Cloud, A360 en Navisworks.

Presenteren en visualiseren

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Dit eeuwenoude spreekwoord is ook in deze moderne tijd nog steeds van kracht. Revit is in staat om mooie en duidelijke “plaatjes” te genereren maar hoe stelt u alles in?

Uw eigen huisstijl

U begint met het creëren van overzichtelijke sheets waar verder wordt ingegaan op de diverse instellingen die kunnen worden gedaan. Daarna maakt u uw eigen huisstijl, die u ook na de cursus direct kunt toepassen binnen uw bedrijf.

Visualiseren

Daarna duiken we diep in de materie van rendering en 3D visualisaties. Hoe kunt u uw idee op een duidelijke wijze visualiseren en hoe speelt u met de verschillende licht instellingen om de juiste sfeer te creëren of maakt u een zon/schaduw studie die exact op datum en tijd in te stellen is? Ook behandelen we het instellen van materiaaleigenschappen die bepalen hoe de materialen zich gedragen en hoe deze dan getoond worden. Met de juiste instellingen is het mogelijk uw ontwerp op een realistische manier te visualiseren.


Onderstaande vragen zijn de specifieke vragen per cursus. Algemene vragen over de cursussen van CAD Accent (bijvoorbeeld over diplomering, locaties en cursusmateriaal) kunt u in dit overzicht vinden.

Is deze cursus ook geschikt voor gebruikers van Revit LT?
Absoluut. Revit LT heeft dezelfde interface en is in wezen hetzelfde programma als Revit, zij het met een aantal beperkingen. Tijdens de cursus komen alle functionaliteiten aan bod die zowel voor Revit LT als de volledige versie van Revit toepasbaar zijn.
Welke vaardigheden heb ik nodig voor de Revit Gevorderden cursus?
Om deze cursus goed te kunnen volgen is basiskennis van Revit vereist. De onderwerpen die behandeld worden zijn van een dermate hoog niveau dat zonder deze basiskennis de cursus niet optimaal gevolgd kan worden. Daarnaast adviseren wij dat u enige bouwkundige kennis heeft omdat de getoonde technieken hier rechtstreeks op van toepassing zijn. Als u twijfelt, neem dan gerust even contact met ons op.
Vergroot ik mijn carrièremogelijkheden na een Revit Gevorderden cursus?
Als Autodesk Training Center (ATC) is CAD Accent geautoriseerd om officiële Autodesk certificaten uit te mogen geven. Deze officiële certificaten geven u en uw (toekomstig) werkgever zekerheid over de kwaliteit van de cursus. Na een Revit Gevorderden cursus kunt u middels dit certificaat aantonen dat u vergaande kennis heeft van Revit. Zowel voor uw huidige als toekomstig werkgever is dit waardevol.

Vanuit de markt merken wij dat er veel vraag is naar gekwalificeerde Revit gebruikers. Onze Revit Gevorderden cursus geeft u die kwalificatie!
Welke versie van Revit wordt gebruikt in de cursus?
De cursus wordt gegeven met Revit 2017. Maar ook als u met eerdere versies werkt, is de cursus uitermate geschikt.

Droog | Beoordeling: 8
Geplaatst op 05-06-2019

"Nuttige cursus. Verschillende interessante gevorderden onderwerpen behandeld om sneller en slimmer te kunnen werken met Revit en ook de mogelijkheden kunnen bekijken om met Revit te werken in combinatie met Dynamo. Door de kleine groep heeft de instructeur de mogelijkheid gegeven om verder in te zoomen op de punten waar vanuit onze eigen organisatie behoefte aan had. Niet alle vraagstukken konden beantwoord worden omdat onze organisatie meer infra gerelateerd is en de cursus zich focus op de bouw. De voorzieningen van de cursusruimte waren uitstekend."

Gilbert Kriele (Cier Architecten) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 06-01-2019

"De eerste cursusdag ging het eerste gedeelte over de basisvaardigheden. Dit was voor mij niet noodzakelijk. Het was prettig dat vragen meteen werden besproken. Pas op dat er niet te veel vragen komen die eigenlijk voor de basiscursus gelden. De tweede cursusdag werd dieper op de stof ingegaan. Dit was positief. Nu nog de tijd krijgen op het werk om de handige tools te kunnen toepassen.
"

Gerben Auwens (Piels Technische Installaties) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 20-12-2018

"Goed verzorgde cursus met duidelijke uitleg. De kleine groep cursisten was erg prettig aangezien daardoor alle eventuele vragen behandeld werden en de interactie met de andere cursisten uit verschillende disciplines leuke/interessante gesprekken opleverden. "

Marco Dingemans (Piels Technische Installaties) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 20-12-2018

"Goede, prettige cursus. Veel informatie gehad, en .... heel prettig, veel ruimte om eigen praktische problemen ter sprake te brengen, die goed werden uitgelegd. Echt een aanrader om wat dieper in te gaan op de mogelijkheden die Revit biedt. (Wel raar dat ik niet minder dan 30 woorden kan typen voor deze recensie :) ) "

Ivo Barendse (AABnl) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 30-10-2018

"Goede praktische vervolg cursus met een goede opbouw. Cursusleider kon erg goed overweg met het programma. De deelnemers erg wisselend in het gebruik daardoor erg diverse gezelschap. Erg veel geleerd. "

Jos Middelburg (H.H. Rijnland) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 30-10-2018

"Deze cursus was goed verzorgd met duidelijke uitleg. De cursusleider wist alles duidelijk en goed uit te leggen en ging op de persoonlijke vragen in met toegespitste voorbeelden. Ook op een prima locatie met een goed verzorgde lunch."

6 Artikel(en)

per pagina

€ 695,00