AutoCAD Revit LT Suite 2020

AutoCAD LT + Revit LT

De Revit LT Suite is een voordelige bundel die zowel AutoCAD LT als Revit LT bevat. De Revit LT Suite is de eerste stap naar BIM waarbij u aan de slag gaat met ontwerpen in 3D. Met Revit LT kunnen architecten zich concentreren op het ontwerpen van gebouwen met een intuïtief proces dat de realistische wereld van de architectuur weerspiegelt.

Waarom een Revit LT Suite?

 • Zowel AutoCAD LT en Revit LT in een handige suite.
 • Ontwerp professionele 2D tekeningen en werk in het wereldwijd gebruikte .dwg formaat.
 • Open tekeningen met het .rvt formaat in Revit LT.
 • Maak de stap van 2D naar BIM in uw eigen tempo.

Download een gratis testversie

Revit LT

In Revit LT creëert u nauwkeurige 3D modellen waarna plattegronden, aanzichten, doorsnedes en 3D weergaven automatisch worden gegenereerd. De software onttrekt echter ook gegevens uit dit 3D model die gebruikt kunnen worden voor hoeveelheden, berekeningen, lijsten en tabellen. U kunt zelfs op het laatste moment nog wijzigingen aanbrengen zonder dat u zich druk hoeft te maken over de coördinatie van uw plannen, hoeveelhedenlijsten en constructiedocumenten.

AutoCAD LT

In AutoCAD bouwt u uw 2D lijnmodel op en ontwerp en creëert u uw 2D tekeningen. Al uw eenvoudige CAD tekeningen zijn natuurlijk nog steeds in AutoCAD LT te openen, bewerken en te plotten.

Nieuw met Revit en BIM?

Volg een Revit opleiding bij CAD Accent en wordt een bouwkundig Revit modelleur.

Revit cursussen

Gebruik BIM vandaag nog

Met BIM verandert de manier waarop gebouwen, infrastructuur en nutsvoorzieningen worden gepland, ontworpen, gebouwd en beheerd.

Wat is BIM?

Download Revit LT Suite

Liever direct zelf aan de slag? Download een gratis testversie van 30 dagen en probeer het zonder enige verplichting uit.

Download Revit LT Suite

Welk Revit-product?

Overzicht van alle Revit producten, flexibele abonnementsvoorwaarden en aanschafmogelijkheden die aansluiten op uw behoeften.

Alle Revit Producten


4 Redenen voor de ‘kleine architect’ om te starten met BIM

BIM is hot! Iedereen heeft het over BIM en bijna altijd wordt dit geassocieerd met grote bedrijven en/of grote projecten. Maar ook voor de kleine zelfstandige ondernemer wordt het steeds eenvoudiger (lees: betaalbaar) om te starten met BIM.

Ontwerpen in 3D is een stuk eenvoudiger dan vroeger en met de komst van Revit LT ook prima betaalbaar! Natuurlijk is dit niet hetzelfde als volledig BIM, maar op deze wijze is het wel mogelijk een eerste stap te gaan maken. Revit is immers een belangrijke schakel om het BIM proces vorm te geven.

In dit artikel geven we u 4 redenen om de stap te maken naar BIM.

 1. Overtuig uw klanten met een begrijpelijke 3D presentatie!

  Veel opdrachtgevers weten wel wat ze willen, maar kunnen moeilijk een voorstelling maken van een 2D tekening. Vaak is het nodig om één of meerdere 3D schetsen of presentaties te maken. Maar wanneer de klant dan vraagt hoe het eruit ziet vanaf de andere kant en of het niet te donker is in die ene hoek, dan heeft u een uitdaging…

  Wanneer u het ontwerp in Revit (LT) heeft gemaakt, kunt u vanuit elke gewenste hoek een 3D view laten zien, u kunt lichtstudies uitvoeren en zelfs een virtuele wandeling maken door het ontwerp. Op deze wijze is het eenvoudiger om met uw klant te communiceren en deze te overtuigen. Ook voorkomt u vervelende ‘verrassingen’ achteraf. Kortom, u vergroot de kans op een opdracht en op een tevreden klant!

 2. Kosten besparen door efficiënter werken

  Een veel gehoord argument is dat het opzetten van een 3D model meer tijd kost dan een 2D tekening. En dat klopt ook! Tenminste, als u in staat bent om in één keer een definitief ontwerp te maken…

  Vaak is het echter zo dat een ontwerp moet ‘groeien’. U neemt de ideeën van uw klanten mee en gaat deze uitwerken in een concept ontwerp. U spreekt dit door met uw klant en past het ontwerp aan en deze cyclus herhaalt zich meerdere malen. Wanneer de plattegrond wijzigt, dient u ook de aanzichten te wijzigen en de kans op fouten neemt toe, evenals de tijd die u besteedt aan de controle.

  Wanneer u het ontwerp in Revit (LT) maakt, zullen er minder tussenstappen nodig zijn en wordt elke wijziging automatisch doorgevoerd in alle aanzichten, plattegronden en 3D views. Wijzigingen kunnen veel sneller worden doorgevoerd en de kans op fouten neemt af. Kortom: u werkt veel efficiënter en bespaart dus tijd en geld.

 3. Voorbereid op de toekomst

  Werken volgens BIM methodiek wordt meer en meer gemeengoed. Op termijn zal ook in kleinere projecten samengewerkt gaan worden door verschillende leveranciers en zullen calculaties en planningen gebaseerd worden op een 3D BIM model. Wanneer u met 2D blijft werken, komt er een tijd dat u ingehaald wordt door de concurrentie en dan heeft u de slag gemist…

  79% van de BIM gebruikers is positief over de mogelijkheden van BIM voor de toekomst.

  Samengevat: er is nog geen noodzaak om al volledig met BIM aan de slag te gaan, maar het is wel verstandig om een start te maken, al is het maar in een pilot project… Op deze wijze kunt u langzaam kennis maken met BIM en kunt u zich voorbereiden op de toekomst zodat u straks de boot niet mist…

 4. Geen hoge investeringen vereist

 5. Een goede start maken met BIM kan met de Revit LT suite. Het voordeel van de Revit LT Suite is dat u kunt blijven werken aan uw bestaande tekeningen en projecten in AutoCAD LT, maar ook uw eerste stappen gaat zetten in 3D en BIM, door het gebruik van Revit LT. De Revit LT Suite bestaat uit Autodesk LT en Revit LT.


Wat zit er in een Revit LT Suite?

De Revit LT Suite is een softwarebundel die zowel AutoCAD LT als Revit LT bevat. Beide programma’s dienen apart gedownload en geïnstalleerd te worden. Let op: Zowel AutoCAD LT als Revit LT dienen op dezelfde PC geïnstalleerd te worden.

Wat zijn de verschillen tussen Revit LT en Revit?

Net zoals in AutoCAD LT kunt u in Revit LT geen applicaties, toolbars of programma’s van derden installeren. Hiervoor heeft u toch echt een volledige versie van Revit nodig. Een ander groot verschil tussen Revit LT en Revit is dat u in de LT variant geen mogelijkheid heeft om lokaal uw rendering opdrachten uit te voeren.

U kunt met Revit LT wel online cloud credits kopen voor een rendering opdracht en dit kan een afweging zijn als u niet veel renderingen op jaarbasis nodig heeft voor uw projecten. Buiten het prijsverschil tussen beide varianten hebben we in onderstaand overzicht een opsomming gemaakt van de belangrijkste verschillen tussen Revit en Revit LT.

Revit LT Revit
Standalone licentie Standalone en Netwerklicentie
Niet tegelijkertijd aan een BIM model werken Tegelijkertijd aan een BIM model werken
Geen assemblies en parts Assemblies en Parts gebruiken
Renderen via de cloud + extra kosten per rendering Renderen binnen het programma zelf
Geen externe software of extensies mogelijk U kunt externe software of extensies gebruiken.
Geen Mass modeling Wel Mass modeling

Meer informatie: Revit en Revit LT: de verschillen.

Kan ik de Autodesk Revit LT suite testen voordat ik de software aanschaf?

Ja, u kunt alle Autodesk software 30 dagen gratis proberen. Het is echter niet toegestaan om de test (trial) versie commercieel te gebruiken. Het is ook niet mogelijk om de test periode te verlengen. Wilt u de software 30 dagen gratis testen? Vraag dan een AutoCAD LT en Revit LT download aan zodat u beide programma’s kunt uittesten.

Wanneer is Revit LT interessant voor mij?

Als u graag de overstap wilt maken naar intelligent 3D modelleren, dan is Revit LT een goede keuze. U kunt .RVT bestanden openen met Revit LT en ook de uitwisseling met Revit en het BIM principe zijn binnen handbereik met Revit LT.

Ondersteunen AutoCAD LT en Revit LT externe applicaties of extensies?

Nee, het is niet mogelijk om zowel in AutoCAD LT als Revit LT externe applicaties of extensies te gebruiken. Dit is alleen mogelijk in de volledige versie van AutoCAD of Revit.

Is de Revit LT Suite beschikbaar voor de MAC?

Nee, de Revit LT Suite is niet beschikbaar voor de MAC. Alhoewel AutoCAD LT beschikbaar is voor de MAC wordt een Autodesk Revit LT Suite altijd in een Windows variant geleverd. Er is ook geen mogelijkheid om een Revit LT Suite te splitsen in bijvoorbeeld AutoCAD LT voor de MAC en Revit LT voor Windows.

Kan ik AutoCAD tekeningen openen in Revit LT?

Ja, dit is mogelijk. U kunt uw DWG tekeningen inladen en gebruiken als detailtekening of als onderlegger. Lees ook AutoCAD tekeningen openen en gebruiken in Revit (LT).


Bart Louman (Bouwbedrijf Pos en Zanoli B.V.) | Beoordeling: 6
Geplaatst op 13-06-2018

"Ik werk al een aantal jaar met autocad en vind het gewoon een prettig product om mee te werk. Het is duidelijk en eenvoudig te gebruiken. Daarbij worden wij het hele jaar door uitstekend geholpen door CAD Accent onze Autodesk Reseller."

Michel van Driel (Lander Bouw-Keramiek B.V.) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 12-06-2018

"Contact met CADaccent is zeer prettig, geen onnodige reclame / aanbiedingen etc. alleen noodzakelijk contact. CAD / Revit abonnement verlengd door goed en vakkundig advies van CAD Accent. Topservice en al met al zeer positief! "

Robert van Pijkeren (Ingenieursburo Gravitas) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 12-06-2018

"Het is prettig dat er enkel het noodzakelijk contact is, daarnaast kun je vertrouwen op een goede en snelle service. Enkele installatie problemen die ik had werden snel en vakkundig opgelost. "

Sander Fazzi (Bouwkundig Ontwerpbureau Fazzi) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 09-11-2017

"Prima contact; ons Cad/Revit abonnement opnieuw verlengd. Het is prettig dat we tijdig in kennis worden gesteld dat de verlengingsdatum in zicht komt. Met tussentijds het nodige overleg met als resultaat een goed advies."

Stan van Lankveld (BCU) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 06-07-2017

"Software uitbreiding aangevraagd van Revit. Alles goed afgehandeld. Aanvulling op ons huidige pakket, dus de ervaring hadden we al met dit software pakket. "

Joep Haenen (Gebebouw B.V.) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 27-10-2015

"Het contact met CAD Accent ervaar ik als zeer prettig. Onder andere de snelle reactie is een zeer groot pluspunt. We werken met een subscription abonnement waardoor we altijd over de laatste versies van zowel Autocad als Revit beschikken. Het einde van het contract wordt voortijdig door CAD Accent aangegeven zodat we hier verder geen omkijken naar hebben. Al bij al is alles keurig geregeld !!"

Duijndam (ExcelAir) | Beoordeling: 8
Geplaatst op 25-09-2015

"Mooi programma we moeten er nog beter mee leren werken"

P.J. van der Elst (Tekenburo van der Elst) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 23-09-2015

"Vriendelijke klantgerichte behandeling, goed advies en service. Dit is een hele positieve aanbeveling ten zeerste waard."

Artjan van Kooten (VKP BV) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 13-07-2015

"Prima geregeld door Cadaccent!"

Martijn Bak (Kerssens / de Ruiter) | Beoordeling: 10
Geplaatst op 20-03-2015

"We worden door CAD Accent pro-actief op de hoogte gehouden van het naderende einde van de contracttermijn. De verlenging is vervolgens binnen no-time geregeld zodat we geen omkijken hebben naar de licenties en ons kunnen richten op onze hoofdzaak: architectuur maken!"

10 Artikel(en)

per pagina

vanaf 630,00

 • € 630,00
 • € 1.700,00