Integratie van Issues in Navisworks voor verbeterde coördinatie workflows

Werken waar je wil, wanneer je wil en met wie je wil. Dat is wat de Cloud & Collaboration services van Autodesk te bieden hebben. Steeds meer bouw- en civieltechnische bedrijven stappen over op deze efficiënte vorm van informatie delen en communiceren.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Roy_M

DavidN
Berichten: 34

Integratie van Issues in Navisworks voor verbeterde coördinatie workflows

Berichtdoor DavidN » ma 05 sep 2022, 16:37

Naast Clashdetectie in Navisworks heeft Autodesk soortgelijke functionaliteit toegevoegd in de BIM Collaborate Cloud omgeving, in de module Model Coordination. Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze modules? Zijn ze vooral overlappend of vullen ze elkaar aan? In dit artikel gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.
Navisworks Navisworks is een uitgebreide BIM-oplossing en is onderdeel van de AEC-collectie. Sinds jaar en dag zorgen de krachtige coördinatie- en clashdetectiemogelijkheden van de software ervoor dat fouten vroegtijdig in het bouwproces naar voren komen, waardoor het inmiddels een veelgebruikte tool is.
Coordination Issues Add-In Met de Coordination Issues Add-In kun je verbeterde coördinatie en clash detectie uitvoeren en je hebt mobiele toegang tot alle projectinformatie en BIM modellen. Projectteams kunnen eenvoudig verschillende onderdelen van het ontwerp samenvoegen tot één samengevoegd hoofdbestand. Het gehele team kan waar zij zich ook in de wereld bevinden het ontwerp in real-time bespreken en daarop geautomatiseerde clashdetecties uitvoeren.

Door Navisworks en de Coordination Issues Add-In samen te brengen, combineer je het beste van beide producten: krachtige Navisworks-workflows die zich inmiddels bewezen hebben, en de tijdbesparende automatisering van BIM Collaborate. Door de integratie van BIM Collaborate kun je veel tijd besparen met geautomatiseerde clashdetecties. Op deze wijze worden fouten in een vroeg stadium ontdekt waardoor je de kwaliteit van jouw modellen verhoogt en creëer in de BIM Collaborate omgeving "één bron van waarheid" (single source of truth) voor issue management voor het hele projectteam.
Wat kan ik met deze nieuwe functionaliteit? Door Navisworks en BIM Collaborate te combineren kunnen projectteams nu:
  • Issues creëren en rechtstreeks aan personen toekennen vanuit Navisworks
  • Tijd besparen met geautomatiseerde clash-checks uit te voeren in BIM Collaborate
  • Een gemeenschappelijke omgeving creëren (single source of truth) voor het hele coördinatieproces.

Met de integratie kunnen gebruikers Issues creëren en bekijken in Navisworks of BIM Collaborate. Dit maakt een hybride workflow mogelijk die de bestaande Navisworks processen verbetert. Tegelijk stelt het gebruikers van Model Coördinatie in staat om specifiekere clashdetecties en analyses uit te voeren in Navisworks. Met de Revit Issues Add-in kunnen gebruikers Revit openen en issues bekijken, waardoor de workflow tussen ontwerp- en bouwteams volledig wordt ondersteund.

In onderstaand filmpje is te zien hoe de workflow in de praktijk werkt:
Revit and Navisworks Issues integratie met de Autodesk Construction Cloud
De belangrijkste voordelen op een rijtje
  • Geautomatiseerde clashes uitvoeren - Wanneer ontwerp- en bouwpartners modellen publiceren in BIM Collaborate, kunnen geautomatiseerde Clash Checks uitgevoerd worden.
  • Collaboratief issue management - Multidisciplinaire projectmodellen kunnen worden beoordeeld en issues kunnen worden gemaakt. Deze worden vervolgens toegewezen en opgevolgd in Navisworks of Model Coördinatie.
  • Documentbeheer in Navisworks – Doordat de inhoud van de modellen toegankelijk is in Navisworks, weet je zeker dat gebruikers met dezelfde modellen werken als de gebruikers in Model Coördinatie.
  • 4D-simulatie - De volledige set aan Navisworks-tools kan worden benut, inclusief 4D-planningsimulaties, op basis van de nieuwste ontwerpgegevens (zie ook dit artikel: viewtopic.php?f=58&t=1317)
  • Opslaan als NWF - NWF-bestanden kunnen worden opgeslagen en uitgewisseld met andere Navisworks-gebruikers, waarbij wordt verwezen naar de inhoud die wordt beheerd binnen Model Coördinatie.
  • Clash grouping en issue screenshot - Review en groepeer clash resultaten in Navisworks en volg issues op met toegevoegde screenshots.

Meer weten?
Zie onderstaande link van Autodesk voor de installatie van de Add-in voor Navisworks:
https://apps.autodesk.com/NAVIS/en/Deta ... n&os=Win64

Bent u op zoek naar een oplossing om uw modellen beter te kunnen controleren? Of heeft u een andere vraag waarover wij u kunnen adviseren? Wij helpen u graag bij het zoeken naar de meest geschikte oplossing voor uw organisatie. Neem contact met ons op via telefoonnummer: 088 872 00 00. Onze medewerkers zitten voor u klaar.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

Autodesk AEC Collection