Eenvoudig omleidingstekeningen maken conform NLCS

Het infrastructuur en civiele techniek forum is voor de gebruikers van AutoCAD Civil 3D, Map 3D, Infrastucture Modeler en de Autodesk AEC collection.

Moderators: Bram, DavidN, Anton, Roy_M

Gebruikersavatar
Emre
Berichten: 48

Eenvoudig omleidingstekeningen maken conform NLCS

Berichtdoor Emre » ma 07 dec 2020, 12:39

Omleidingstekeningen zijn onmisbaar binnen een infrastructureel project. Het doel van deze tekeningen is om bestemmingsverkeer om te leiden bij wegafsluitingen. In dit artikel lees je hoe je snel en eenvoudig omleidingstekeningen kunt maken op basis van de Nederlandse CAD-Standaard (NLCS).

Omgevingsinformatie
Voor het ontwerpen van omleidingstrajecten is informatie van de omgeving noodzakelijk. Om die informatie op te halen maken we gebruik van InfraCAD Map. Deze gebruiksvriendelijke applicatie importeert en converteert geo-informatie (zoals BGT) naar een AutoCAD-tekening, geheel volgens de NLCS-standaard.

InfraCAD Map - Importeer BGT (helppagina)

Achtergrondkaarten
Door bovendien achtergrondkaarten toe te voegen aan de omleidingstekening worden trajecten direct herkenbaar en verschaffen ze meer inzicht. Potentiële knelpunten worden hierdoor gereduceerd. Met InfraCAD Map kan een achtergrondkaart (BRT, AHN3, BGT, OpenTopo, luchtfoto) eenvoudig in de tekening worden geplaatst als External Reference. Dit is uiteindelijk een op maat samengestelde afbeelding met .png als bestandsformaat.

InfraCAD Map - Achtergrondkaart importeren (helppagina)

Werk in uitvoering (WIU)-verkeersbordeninfoMist u WIU-verkeersborden?
We voegen ze graag voor u toe! Laat het ons weten via e-mail: [email protected]

Voor een correcte omleiding zijn verkeersborden van groot belang. InfraCAD biedt hier uitkomst. De NLCS-symbolenbibliotheek in InfraCAD heeft RVV-en WIU-verkeersborden die gebruikt kunnen worden in omleidingstekeningen. Hierbij is het belangrijk dat er gewerkt wordt in de NLCS-status 'Tijdelijk' om de WIU-verkeersborden te kunnen vinden.


InfraCAD - WIU-verkeersborden (Actieve instellingen - Objectenbibliotheek)

Meer informatie
Met behulp van de juiste software en kennis is een omleidingtraject eenvoudig en volledig volgens de NLCS-standaard op te zetten. Wilt u ook gebruik maken van InfraCAD, InfraCAD Map (Desktop) of een een van onze andere InfraCAD Suite applicaties? Neem dan contact met ons op: 085 - 30 30 000 of schrijf uzelf in voor een InfraCAD/NLCS (Online) Workshop.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Autodesk AEC Collection