Info aan polylijn

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Anton, Roy_M

MikeMol
Berichten: 2

Info aan polylijn

Berichtdoor MikeMol » do 10 mar 2022, 14:32

Beste,

Is er een mogelijkheid om informatie mee te geven aan een polylijn?

Hoor graag.

Groetjes, Mike Mol

DavidN
Berichten: 34

Re: Info aan polylijn

Berichtdoor DavidN » do 10 mar 2022, 15:00

Beste Mike,

Zou je jouw vraag wat meer kunnen toelichten? Wat voor soort informatie bedoel je bijvoorbeeld en wat is het doel?

Grt,
David

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 612
Locatie: Duiven

Re: Info aan polylijn

Berichtdoor Storm » do 10 mar 2022, 16:15

David benoemt een valide vraag. Binnen AutoCAD zelf is volgens mij niet zoveel informatie aan een object te hangen anders dan informatie in de laagnaam of eigenschappen van de lijn (kleur, lijntype, schaal, dikte, etc). Een dynamisch block zou ook nog kunnen, maar dat maakt het wel omslachtig (liggend aan het doel).

Indien er 'veel' en specifieke gegevens aan gehangen moeten worden kom je toch meer aan GIS-applicaties. Civil3D en Map3D hebben daar veel meer (specifieke) mogelijkheden voor.

MikeMol
Berichten: 2

Re: Info aan polylijn

Berichtdoor MikeMol » vr 11 mar 2022, 13:10

Hoi Storm,

Ja inderdaad dan ga je de GIS kant op. We hangen op dit moment tussen die twee werelden. Ik had gehoopt dat je bijvoorbeeld Ø, materiaal soort en bepaalde codes aan de polylijn kon geven.

groetjes, Mike Mol

Gebruikersavatar
Storm
Berichten: 612
Locatie: Duiven

Re: Info aan polylijn

Berichtdoor Storm » vr 11 mar 2022, 13:33

Liggend aan hoe je die informatie ergens anders weer wilt uitlezen kun je de diameter weergeven door de lijn (global width) een dikte mee te geven. Andere zaken kun je eigenlijk alleen kwijt in de laagnaam.

Als je dat echter gestructureerd doet zou je de informatie in een tekening kunnen exporteren naar een excel document (EATTEXT commando) en middels een conversie vanuit excel weer alle informatie kunnen extraheren die je nodig hebt.

Door bijvoorbeeld een laagnaam te hebben als 'RIOOL_DWA_PVC_0250_CODE1_CODE2_CODE3' kun je op basis van de positie van de tekens die zaken makkelijk filteren in excel.

Maar het is niet bepaald gebruiksvriendelijk of makkelijk uitwisselbaar (misschien ook wel met wat moeite, maar op eerste gezicht denk ik niet).

Bij een dynamisch block kun je die zaken echter wel wat veréénvoudigen. Door per lijnsectie de juiste gegevens te hangen aan ATTRIBUTE teksten in een block. Die kunnen dan middels die zelfde exportfunctie (EATTEXT) zonder verdere conversie in 1x geëxporteerd worden.

Maar of het werkbaar is, is een 2e. Een 'paar' lijntjes is nog wel te doen..

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Autodesk AEC Collection