BIM 360 Docs: Public Share Link

Werken waar je wil, wanneer je wil en met wie je wil. Dat is wat de Cloud & Collaboration services van Autodesk te bieden hebben. Steeds meer bouw- en civieltechnische bedrijven stappen over op deze efficiënte vorm van informatie delen en communiceren.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Roy_M

Gebruikersavatar
Coen
Berichten: 32

BIM 360 Docs: Public Share Link

Berichtdoor Coen » vr 23 okt 2020, 14:00

Afbeelding
Onlangs is er een handige en veelgevraagde functie toegevoegd aan het documentenbeheersysteem BIM 360 Docs: ‘Public Share Link’. Als Project Administrator kun je nu per project een vinkje aanzetten waarmee het mogelijk wordt bestanden, of mappen openbaar te delen.

Afbeelding
Zet een vinkje aan en je kunt bestanden openbaar delen.

De Project Administrator bepaalt wie er bestanden mag delen, door gebruik te maken van machtigingen binnen het project. Deze machtigingen kun je aan projectleden, rollen of bedrijven toekennen. Als alles goed is ingericht, dan is het delen van bestanden heel eenvoudig. Selecteer de map of het bestand en klik op de knop ‘Delen’. Er wordt dan vanuit BIM 360 een downloadlink aangemaakt. Deze kun je vervolgens per email versturen naar projectleden, maar ook naar belanghebbenden die geen onderdeel uitmaken van het BIM 360 project. Zij kunnen de documenten downloaden en hebben hiervoor geen BIM 360 Docs licentie en ook geen Autodesk Account nodig.

Afbeelding
Maak een downloadlink vanuit BIM 360 Docs.

De downloadlink is gekoppeld aan de laatste versie van het opgeslagen bestand (of bestanden) binnen BIM 360 Docs. Tot het moment van downloaden worden eventuele wijzigingen hierin opgeslagen. Dit kun je ook uitzetten. Op het moment dat je de link aanmaakt moet je dan kiezen voor de optie ‘Fixed’. De huidige status van de bestanden wordt dan gedeeld en in de downloadlink zal dit niet meer wijzigen.

Openbaar gedeelde documenten kun je in de projectomgeving van BIM 360 Docs makkelijk herkennen. In de kolom ‘Gedeeld’ of ‘Shared’ wordt dit met een icoontje aangegeven. De downloadlink blijft actief tot een ingestelde vervaldatum. Uiteraard kun je de link op ieder moment verwijderen, mocht dit nodig zijn.

Afbeelding
Openbaar gedeelde documenten kun je herkennen aan een icoontje.

Wil je meer informatie aan de hand van dit artikel of wil je direct met BIM 360 Docs aan de slag? Dat kan natuurlijk! Neem contact met ons op voor een demonstratie of een vrijblijvend adviesgesprek. Houd ook vooral onze website in de gaten en schrijf je in voor een van onze gratis BIM 360 webinars.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Autodesk AEC Collection