Plant 3D keuze vs Revit

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Anton, Roy_M

JaapToering
Berichten: 2

Plant 3D keuze vs Revit

Berichtdoor JaapToering » do 03 jun 2021, 22:18

Goedenavond Allemaal,

Ik weet niet of dit het juiste forum is, maar ik probeer dit als startpunt van mijn zoektocht. Ik ben al een aantal jaar zelfstandig Inventor tekenaar, maar wil nu mijn werkzaamheden gaan uitbreiden met het 3D scannen en modelleren vanuit een pointcloud. Mijn focus ligt met name op de industrie en teken ook steeds meer leidingwerk. Nu wil ik mijn tekenpakket gaan uitbreiden maar ik twijfel tussen Plant3D en Revit. Wat raden jullie aan met oog op modelleren van leidingwerk en modelleren vanuit pointclouds?
Ik zie jullie reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Jaap Toering

Gebruikersavatar
Emre
Berichten: 48

Re: Plant 3D keuze vs Revit

Berichtdoor Emre » ma 07 jun 2021, 12:58

Beste Jaap,

Om je vraag beter te kunnen beantwoorden hebben we deze vraag afgelopen vrijdag neergelegd bij onze leverancier en verwachten hier op korte termijn een antwoord op. We houden je verder op de hoogte!

Gebruikersavatar
Emre
Berichten: 48

Re: Plant 3D keuze vs Revit

Berichtdoor Emre » do 26 aug 2021, 14:49

Beste Jaap,

Naar aanleiding van bovenstaande vraag hebben we je in contact gebracht met een specialist van onze leverancier. We hebben tot op heden echter geen reactie meer van je mogen ontvangen. We gaan er derhalve vanuit dat je vraag is beantwoord en je inmiddels met de juiste software aan de gang bent.

MrT
Berichten: 1

Re: Plant 3D keuze vs Revit

Berichtdoor MrT » do 25 nov 2021, 11:35

Hallo,

Ik zit eigenlijk in dezelfde situatie. Niet als zelfstandige maar voor ons bedrijf om die transitie te maken naar 3D. Veel leidingwerk en bestaande systemen/leidingwerken in 3D vastleggen met point clouds. Wat is dan het beste pakket voor dit werk? Revit of Plant3D? Zou je misschien kunnen delen wat jouw keus is geworden Jaap? Met voor en nadelen.

Mvg, Tom

Roy_M
Berichten: 126

Re: Plant 3D keuze vs Revit

Berichtdoor Roy_M » di 21 dec 2021, 15:36

Beste Tom,

Omdat werkprocessen binnen een organisatie voor elke klant uniek zijn, vinden wij het belangrijk om eerst meer te weten over hoe jullie nu werken, waarom jullie een andere oplossing zoeken en wat jullie uiteindelijke doel is voor de toekomst. Wij komen graag met jullie in contact om tot de juiste oplossing te komen en hebben je via dit forum daarom een privébericht gestuurd.

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Autodesk AEC Collection