In DWT mist telkens de Printer

Het AutoCAD forum is gericht op de AutoCAD en AutoCAD LT gebruiker. U kunt hier vele AutoCAD tips en tricks vinden. Daarnaast zijn er een groot aantal Autodesk video tutorials te bekijken.

Moderators: Bram, Coen, DavidN, Anton, Roy_M

WimB
Berichten: 105

In DWT mist telkens de Printer

Berichtdoor WimB » wo 22 feb 2023, 10:04

Hoe kan het dat als wij met 4 personen de zelfde DWT gebruiken er bij 3 de printer meteen ingesteld is en bij 1 persoon met de zelfde DWT de naam van de printer mist en hij hem telkens moet oproepen?
Bij Name staat bij hem steeds op None en bij de anderen op de juiste ingestelde printer

Roy_M
Berichten: 126

Re: In DWT mist telkens de Printer

Berichtdoor Roy_M » wo 22 feb 2023, 14:21

Beste Wim,

Waarschijnlijk is de plotter bij je collega onder een iets andere naam of op een andere manier geïnstalleerd. Daardoor herkent AutoCAD bij hem de plotter niet en moet je die iedere keer handmatig selecteren. Wellicht dat jullie IT beheerder daarbij kan helpen door de plotter opnieuw of anders te installeren.

Ik ben er persoonlijk voorstander van om in een DWT altijd als plotter de DWG-to-PDF plotter te kiezen, dan heb je nooit deze problemen en praktisch gezien worden bij veel bedrijven tegenwoordig de meeste plots toch naar PDF gemaakt. Voor de toekomst is het ook prettig, want zodra je de plotter een keer moet vervangen krijg je bij alle oude tekeningen een melding dat AutoCAD de plotter niet meer kan vinden, met de standaard AutoCAD DWG-to-PDF plotter heb je dat niet.

Alternatief is om van de plotter een PC3 bestand te maken en die een unieke naam te geven, zoals "onze plotter". Dat PC3 bestand zet je op een centrale locatie in het netwerk en je zorgt ervoor dat die locatie bij alle tekenaars in AutoCAD ingesteld is. Je gebruikt dan allemaal hetzelfde bestand. Mocht je ooit van plotter moeten veranderen dan maak je van die nieuwe plotter ook weer een PC3 bestand met de naam "onze plotter". Dan blijven je oude DWG tekeningen en je DWT altijd bruikbaar zonder melding dat de plotter niet gevonden kan worden. Meer info over het maken van PC3 bestanden vind je hier:
https://knowledge.autodesk.com/support/ ... s-PC3.html

Ik zou zelf echter eerder voor de DWG-to_PDF optie kiezen.

  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten

Autodesk AEC Collection